mono thoribos ...
mono thoribos ...
file @tzimakos an thes thn gnwmh mou na papseis na asxoleise me enisxytes ktl. . an thes kalh lhpsh tote dwse vash sto piato(poiothta,megethos),sto kalwdio(poiothta) kai fysika sto lnb(poiothta,teriasma me to piato pou exeis).polla lnb pou diafimizonte einai mufa exoun,lene,xamhlo thoryvo alla sthn praksh einai poly katwtera apo alla fthinotera.egw paliwtera eixa testarei to invacom me to sharp 100w sto idio piato me ton humax pou exw.hthela oti kalytro mporouse na mou dwsei to 1.40 kinito pou exw sthmeno sthn taratsa ths oikodomhs.e loipon to sharp apodeixtike koryfh se sxesh me to tote polyfhmismeno invacom 0.3db.apo tote edw k 6 xronia eimai me to sharp k to idio piato k dekth.arwstos apo tote me tis lhpseis 'araksa' se kati pio fthno alla pio kalo.psaksou se afta pou sou lew kai mhn ksodevese dixws logo.filika,kwstas![]()
Καλη σου μερα φιλε.
Συμφωνω μαζι σου 100% σε αυτα που λες.
Τεραστια σημασια εχει η ποιοτητα των lnb και του καλωδιου.Φυσικα για το κατοπτρο δεν το σχολιαζω,εννοειται οτι παιζει ρολο.
Εγω προσωπικα χρησιμοποιω τα mti white series και ειμαι πολυ ικανοποιημενος.Εχω και το sharp που αναφερεις και ναι ειναι κορυφαιο.
Απλα ειδα καποια περιπτωση με αρκετα μετρα καλωδιο οπως ειναι και η δικη μου με αυτο τον ενισχυτη γραμμης στην μεση περιπου του μηκους.Μου κινησε την περιεργεια αν αποδιδει και ρωτησα τους φιλους εδω να μου πουν την γνωμη τους.
Σε ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου.Παντα μεσα απο τετοιες συζητησεις κατι μαθαινουμε και βγαζουμε συμπερασματα.
Και πολυ σημαντικο επισης για εμενα το οτι τα διαβαζουν και καποιοι που εχουν αποριες και τις λυνουν.
Φιλικα Τζιμακος![]()
Μια ερωτηση παιδια.
Τι εννοει οταν λεει hotbird 13E. Τι ειναι το 13Ε? Μηπως ειναι στιγμα αλλα θα ηθελε και ενα W. Αν καποιος γνωριζει κατι ας με διαφωτισει..,
Να ζητησω συγγνωμη αλλα οι απαντησεις δεν με καλυψαν 100% και το εψαξα λιγο. Μοιραζομαι μαζι σας την γνωση. Ο hotbird και καθε τηλεοπτικος και τηλεπικοινωνιακος δορυφορος ειναι γεωστατικος βρισκεται δηλαδη σε τροχια που του επιτρεπει να ειναι συνεχως πανω απο το ιδιο σημειο της γης. Οι γεωστατικοι δορυφοροι βρισκονται πανω απο τον ισημερινο στα 36000μ και επομενος το γεωγραφικο τους πλατος ειναι 0. Τωρα το γεωγραφικο μηκος τους ειναι αυτο που αναφερεται, που στην περιπτωση μας ειναι το 13Ε. Στο GPS η θεση αν εχετε δει αναφερεται σαν στιγμα και ειναι π.χ 37N-23E οπου Ν=north E=east. Αρα η θεση του hotbird ειναι πανω απο τον ισημερινο (0 γεωγραφικο πλατος) και 13 μοιρες ανατολικα του μεσηβρινου του Γκρινουιτς που ειναι η αφετηρια μετρησης των μεσηβρινων της Γης. Ελπιζω να σας καλυψα οπως καλυφτηκα εγω.
Θα βάλεις δεύτερο lnb στο κάτοπτρο, απλά θα προσέξεις να είναι slim line, όπως alps ή inverto.