Τώρα μου δημιουργήσατε απορία.
Γιατί να προτιμήσω το 1.10, που σίγουρα θα θέλει κάποιες αλλαγές/πατέντες για τα πολλά LNBs, τη στιγμή που το Toroidal τα έχει όλα αυτά έτοιμα;
Ρωτάω κυρίως από περιέργεια, καθώς το κάτοπτρο είναι ήδη στην μεταφορική και το παραλαμβάνω αύριο.
Προέκυψε όμως κι ένα άλλο θεματάκι και θα ήθελα τη γνώμη σας.
Από LNB, παρήγγειλα τα Inverto Black Premium Quad από online μαγαζί της Αθήνας.
Ωστόσο, σήμερα που τα παρέλαβα, είναι τα Inverto Red Extend Quad.
Εκτός από την προφανή διαφορά του Noise Figure (0,2db το Βlack, 0,3db το Red),
ξέρεις κανείς άλλος αυτές τις δύο σειρές και κατά πόσο αξίζει να "κυνηγήσω" αντικατάσταση;
Σ' ευχαριστω φιλε μου....
Σε πρωτη φαση θα ανεβασω το positioner πανω και θα το συνδεσω με ενα αλλο καλωδιο
για να δω αν θα δουλεψει. Αν δουλεψει σημαινει οτι εχει προβλημα το καλωδιο της εγκαταστασης (πραγμα που δεν θελω να σκεφτομαι γιατι ειναι εντοιχισμενο σε καινουρια οικοδομη.......).
Αν δεν δουλεψει,βγαζω το μοτερ το κατεβαζω σπιτι (για να μην με τρωει και το κρυο), το κανω φυλο και φτερο κι αν καταφερω τιποτα εχει καλως..... αλλοιως παμε για αλλο (και μαλλον 18αρι).....
Δεν είναι θέμα πατέντας.Είναι θέμα επιλογής και ευκολίας.
Η επιλογή σου είναι σίγουρα πιο εύκολη στην εγκατάσταση, αλλά και πιο ακριβή
Τώρα έκανες επιλογή ,οπότε καλορίζικο
Όποιο βάλεις και από τα δύο καλό είναι και τη δουλειά σου θα την κάνεις.
Το θέμα είναι αν έχουν διαφορά στην τιμή και αν χρεώθηκες το ακριβό και σου έδωσαν το φθηνό.
ok, ευχαριστώ!
Το άλλο Σάββατο θα δοκιμάσουμε την τύχη μας...![]()
Καλημέρα σε ολους
θα ήθελα μερικες συμβουλές για μια εγκατάσταση
Το αντικείμενο ειναι αθλητικό καφέ.(δλδ καποιοι που βγαζουν τρελλα λεφτα(ποδοσφαιριστες) και εσυ που πινεις καφε).
οι απαιτησεις ειναι
6 διαφορετικές τηλεοράσεις να παίζουν ανεξάρτητα απο
6 διαφορετικούς δέκτες
με hotbird (νοβα,al jazeera sports)
hellasat (connx sat οταν με το καλο)
Astra 19.2, Astra 28.2 ,
Turksat 42 με σταθερά πιάτα
και κάποιο κινητό για ο,τι άλλο χρειαστεί (ποιος ξέρει τι ποδοσφαιρικό αγώνα εχει όρεξη να δει ο πελάτης και σε πιο δορυφόρο).
Σε καθε τηλεόραση θα πρέπει να υπάρχει επιλογή για νοβα ή connx sat ή οτι παίζει ο δέκτης (π.χ. σε av input o δεκτης και σε rf channels με modulators τα ελληνικά συνδρομητικά μιας και δεν μπορείς να εχεις πάνω απο 2+2 κανάλια ταυτόχρονα απο δαυτα).
Και βέβαια η επεκτασιμότητα πάντα ειναι θετική σε μια υλοποίηση, οπότε θα ήταν καλό να το λάβουμε υπ' όψην.
Αυτη την στιγμή υπαρχουν μόνο 2 δέκτες για νοβα (sd kai hd).
Οι τηλεοράσεις θα ειναι σε απόσταση 60 μέτρων (καλωδίου) περίπου απο τους δέκτες (δεν αλλάζουν γνώμη με τίποτα)
Απο οσα ξέρω και διάβασα τις τελευταίες μέρες σε γενικές γραμμές:
6 δεκτες
5 πιατα (1 hotbird + Astra 19.2 , 1 Astra 28.2 ,1 hellasat 39,1 turksat 42 και ενα κινητο)
2 χ 17x8 πολυδιακοπτες(αν ισχυει οτι μπορεις να συνδεσεις 2 απο αυτους μαζι)
τα αναλογα lnb
6 + 6 Passive Video/Audio Transceivers με utp (composite video)
αυτο εδω http://www.nvt.com/content.php?type=...=314a&cid=root ή κατι αναλογο
3 video modulators to rf
τι θα προτεινατε εσεις για μια τοσο απαιτητικη εγκατασταση ?
αποριες
1)μπορεις να βαλεις κινητο πιατο σε πολυδιακοπτη?
2)μπορεις να συνδεσεις 2 πολυδιακοπτες σε σειρα?
το κοστος δεν ειναι μεγαλο προβλημα οσο η σταθεροτητα και η αξιοπιστια.
να σημειωσω οτι ειμαι υπαλληλος της εταιριας και δεν προκειται να παρω δραχμη παραπανω για την προταση/μελετη /εγκατασταση.
Ειμαι ομως και λατρης των δορυφορικων και γι άυτο το βλεπω σαν μια ευκαιρια να μαθω (καλα κανω και λιγο το κοροιδο...)
Το καφε θα λειτουργησει σαν χωρος μεσα σε αλλο χωρο γι αυτο και η αποσταση απο το control room ας πουμε.
και τέλος ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια λύση με modular δέκτες που θα μπορούσες να την διαχειρίζεσαι απο υπολογιστη?
ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον μπει στον κόπο να απαντήσει.
νομιζω παντως οτι πιο ικανοποιητικο αποτελεσμα σαν εικονα θα εχετε αν παρετε modulators ψηφιακα , υπαρχουν με σχετικα χαμηλο κοστος και μπορεις να βαλεις 2 αναλογικα καναλια και να στα βγαζει σε ενα ψηφιακο μπουκετο με στερεο ηχο . προυποθεση οι τβ να εχουν και ψηφιακο δεκτη . δες εδω για να παρεις μια ιδεα .
παντως η δικη μου προταση ειναι να παρετε ενα ειδικο για τετοιες εγκαταστασεις να εισαι σιγουρος οτι θα κερδισετε σε κοστος αλλα και ποιοτητα εικονας .
καταρχην σ ευχαριστω θερμα για τον κοπο σου
6 + 6 Passive Video/Audio Transceivers με utp (composite video)
γιατι τα θελεις αυτα αφου θα δινεις με modulators ?
με modulator θα δινω μονο τα νοβα απο 2 δεκτες και το connxsat ,οι υπολοιποι δεκτες θα παιρνουν σημα σe καποια comp in απ ευθειας απο δεκτη.
και τέλος ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια λύση με modular δέκτες που θα μπορούσες να την διαχειρίζεσαι απο υπολογιστη? το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι ο dm 800 -500 και ολοι οι δεκτες με Ε2 - Ε1.
δεν το απεδωσα σωστα γιατι δεν ξερω την ορολογια.
αυτο που φανταζομαι ειναι κατι σαν και αυτο
http://www.ikusi.gr/index.php?page=p...=33&book=false
modulators ψηφιακα που εχει στο λινκ που εβαλες ? δεν τα βρηκα
το μεγαλο μας προβλημα ειναι οτι η λογω ιδιομορφιας της επιχειρησης θα δεχομαστε συνεχεια τηλεφωνα για να βαλουμε το ταδε καναλι στην ταδε τβ και ουτο καθ εξης
γι αυτο λοιπον λεμε να παμε σε μια λυση που θα προσφερει στον χρηστη (τον υπαλληλο στο καφε) να μπορει με το τηλεκοντρολ να διαλεγει απο 6-10 καναλια ανα πασα στιγμη (συμπεριλαμβανω 2 απο τα 7 νοβασπορτς και 1 απο connx που θα αλλαζουν αναλογα με το ενδιαφερον)
με απλα λογια αυτο που ψαχνω ειναι ενα συστημα που θα μπορει ο τελικος χρηστης να διαλεγει απο μια λιστα καναλιων ανα πασα στιγμη
η λιστα των καναλιων θα προσαρμοζεται αναλογα την ημερα (αν γινεται απο software ,δλδ να διαλεγει πχ ο ταδε δεκτης την τεταρτη στις 9 να παιξει το ταδε καναλι ).
οι τηλεορασεις δεν εχουν αγοραστει ακομα οποτε αν θελουμε κατι με ειδικες απαιτησεις ειναι εφικτο.
οποτε εγκαταλειπουμε την ιδεα με απλους δεκτες και τα λοιπα και παμε σε κατι οπως στο λινκ που μου εδωσε ο φιλος ή ακομα και σε αυτο παρακατω
http://www.kathrein.de/servicede/pro...770&sprache=gb
επειδη δεν ξερω πως ακριβως δουλευουν αυτα
θα μπορουσε καποιος να περιγραψει την διαδρομη του σηματος σε ενα απο αυτα
δλδ απο τον δεκτη εως την εισοδο της τβ ?
καλησπέρα!
Ισως βγώ λίγο offtopic μ' αυτό το post αλλά δεν βρήκα κάποιο πιο σχετικό thread.
Το Σαββατο έκανα κανονικά την εγκατάσταση του T90.
Παιζουν άψογα τα LNB σε 13-19,2-28,2-39.
Είπα να βάλω δοκιμαστικά και το 5ο (αφού υπήρχε η βάση) κι εκεί αρχίζουν τα περίεργα.
Με σκοπό να κατεβάσω μαζί 9Ε-10Ε, έβαλα το 5ο LNB σχεδόν κολλημένο σ' αυτό των 13Ε. Αν τα ξέρω καλά, μια τέτοια απόσταση (σε "κανονικά" κάτοπτρα) αντιστοιχεί σε περίπου 3 μοίρες. Εκεί όμως, δεν έβλεπα τίποτα. Μαυρίλα!
Μετακινώντας το LNB αργά πάνω στον οδηγό, βρήκα με πολύ καλό σήμα τον 9Ε. Εκεί όμως, τίποτα από τον 10Ε.
Ερωτήσεις:![]()
1. Η θέση για λήψη του 9Ε είναι περίπου 3cm αριστερά από τη θέση του 13Ε. Είναι φυσιολογική αυτή η απόσταση; Με το μάτι (και με βάση φωτογραφίες που έχω δεί), στο συγκεκριμένο σημείο θα έπρεπε να έχω περίπου τις 7Ε.
2. Μετακινώντας το LNB ανάμεσα στη θέση για τις 9Ε και τις 13Ε, δεν βρήκα πουθενά σήμα για τις 10Ε. Ολη η δουλειά γίνεται με ένα Satlink WS-6906 (που είναι ουσιαστικά ένας φορητός δέκτης). Υποθέτω ότι δεν ψάχνω στις σωστές συχνότητες. Ποιες συχνότητες θα μου προτείνατε εσείς για να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου με τον 10Ε;
Ευχαριστώ!!!![]()
Πού είναι κεντραρισμένο το κάτοπτρο;