πάντως αν βγάλεις το lnb του hotbird και του βάλεις ένα slim δεν θα καταλάβει τίποτα ο ιδιοκτήτης. οπότε μετά κολλάς άλλο ένα slim για τον 16 και είσαι έτοιμος.
πάντως αν βγάλεις το lnb του hotbird και του βάλεις ένα slim δεν θα καταλάβει τίποτα ο ιδιοκτήτης. οπότε μετά κολλάς άλλο ένα slim για τον 16 και είσαι έτοιμος.
To κακό είναι ότι το LNB του Hotbird είναι ένα quattro LNB οπότε μπλέκει το πράγμα όσον αφορά την αλλαγή του... Αν καταλαβαίνω καλά αυτό που μου λέτε είναι ότι δεν θα έχει καμία διαφορά είτε έχω το κανονικό LNB είτε το slim εφόσον θα είναι μόνο για το Eutelsat W2; Εγω σκεφτόμουν ότι λογικά το LNB θα έχει την καλύτερη λήψη στο γύρω από το κεντρικό του σημείο, οποτε το κέντρο ενός slim LNB μπορεί να πλησιάσει περισσότερο προς το LNB του Hotbird. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός ή αν λέω μπούρδες, αλλώστε είμαι αρχάριος σε αυτά!
Ήδη από αργά χθες το βράδυ και τώρα το πρωί δεν έπιανα αρκετούς αναμεταδότες και το ΒΕR στη συχνότητα 10930Η ήταν 20000![]()
Όσο γοητευτική και να είναι η ιδέα να αλλάξω το quattro LNB της πολυκατοικίας, δεν πρόκειται να το κάνω. Οι ιδιοκτήτες δεν ξέρουν από αυτά και το τελευταίο πράγμα που χρειάζομαι είναι να το καταλάβει την αλλαγή ο ιδιοκτήτης και να κάθομαι να του εξηγώ ότι 'έλα μωρέ, το ίδιο είναι'.
Από τις δοκιμές μου, έχω δεί ότι το καλύερο σήμα (το οποίο όμως είναι αντικειμενικά οριακό) είναι όταν το LNB του Eutelsat είναι όσο πιο αριστερά γίνεται. Με το που το κουνάω και λίγο δεξιά, το σήμα χάνεται. Αυτό μου λέει ότι πρέπει να πάει και άλλο αριστερά το LNB του Eutelsat, πράγμα όμως αδύνατο γιατι ακουμάει με αυτό του Hotbird. Αυτό που θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος είναι το εξής: αν πάρω ένα slim LNB, αυτό που κερδίζω είναι ότι το κέντρο του LNB θα μπορέσει να έρθει και άλλο αριστερά. Αυτό έχει όφελος στο σήμα; Δηλαδή, το LNB έχει καλύτερο σήμα στο κεντρικό του σημείο παρά στα ακριανά του;
Sorry που σας έχω ζαλίσει με το θέμα αυτο κάτι μέρες τώρα και πραγματικά ευχαριστώ για το χρόνο που μου διαθέτετε!
Γεια σας και παλι μετά απο πολύ καιρό. Έχω 80 αρι πιατο με ενα Quad LNB στο Hotbird 13 και κατεβαζω 3 καλώδια σε 3 δέκτες DM500. Επειδή θέλω να βάλω & άλλο LNB στον ASTRA θα 'θελα να ρωτήσω για την συνδεσμολογία. Δηλαδή: τα 2 καλώδια απο τα LNB πάνε σε 1 DISEQC. Το πρόβλημα είναι οτι το DISEQC κατεβάζει 1 καλώδιο, ενω εγώ θέλω 3 για να συνδέσω όλους τους δέκτες. Τι πρέπει να κάνω;