Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 83 of 100 FirstFirst ... 3358737881828384858893 ... LastLast
Results 821 to 830 of 1000

Thread: Εγκατάσταση Δορυφορικής kεραίας+Δορυφορικα νεα

Banned
    Uploads
    4

Re: Εγκατάσταση κεραίας

τι αλλο να σου πω ... μονο να μην δινει σωστη ταση το positioner ... μετρησε με πολυμετρο .

2. Advertise Here
    VIP Member telisgr's Avatar
    Uploads
    9

Quote Originally Posted by nickman9271 View Post
    τι αλλο να σου πω ... μονο να μην δινει σωστη ταση το positioner ... μετρησε με πολυμετρο .
    Τι να μου πεις Νικολα, εσυ την συμβουλη σου την εδωσες και σε ευχαριστω πολυ γι' αυτο .

Και μενα το μυαλο μου στο positioner παει, η ταση ή κανενα περιεργο βραχυκυκλομα καπου στην εγκατασταση ....
    Δεν εχω και πολυμετρο γμτ και θα πρεπει να αγκαρεψω κανεναν .....

Hobsat απαντησε σε παρακαλω στην ερωτηση μου για να ξερω ....

Junior Member
    Uploads
    0

καλησπέρα σε όλους!
    Εχω κάποιες απορίες και χρειάζομαι τις συμβουλές σας!
    Μένω Βόλο κι αυτή τη στιγμή έχω ένα 80άρι κάτοπτρο (το παλιό της Alpha Digital ) με ένα quad LNB στους Hotbird. Αποφάσισα ότι είναι καιρός να "αναβαθμιστώ" και σκεφτόμουν να περάσω σε toroidal T90 (το Νeco T90 δείχνει ιδιαίτερα δελεαστικό). Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι ερωτήσεις...
    1. Για αρχή είπα να "περιοριστώ" στα 4 LNB. Θεωρώ δεδομένους τους Hotbird και Hellasat. Για τα άλλα δύο σκεφτόμουν τους Astra σε 19,2 και 28,2. Θα έχω λήψη αυτών των δορυφόρων; Μήπως υπάρχει και κάποια καλύτερη πρόταση;
    2. Για να βρώ τις ρυθμίσεις του κατόπτρου από το satlex.de, ποιους δορυφόρους να βάλω στα άκρα; 13 και 39; Σε ποιούς "ακριανούς" δορυφόρους θα μπορούσα να έχω ικονοποιητική λήψη σε περίπτωση που βάλω περισσότερα LNBs στο μέλλον;
    3. Για να κατεβάσω 4 καλώδια, θα χρειαστώ quad LNBs και προφανώς τα αντίστοιχα diseqc. Υπάρχει περίπτωση κάποιο diseqc να μην συνεργάζεται με twin/quad LNBs; Πρέπει να προσέξω κάτι σ' αυτό;
    4. Η βάση που έχω αυτή τη στιγμή είναι βιδωμένη σε ένα τοίχο στην ταράτσα. Είναι αυτή που έδινε η Alpha Digital με το 80άρι. Υπάρχει περίπτωση αυτή η βάση να κρατήσει και το T90, για να μην κάνω κι άλλες τρύπες;

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το μεγάαααααλο post!

Banned
    Uploads
    4

1: σωστα
    2: το πιατο που θελεις να εγκαταστησεις εχει ενεργο τοξο ~40ο . εσυ οπως το λες με το ενα ακρο στο 39Ε μπορεις να ορισεις το αλλο ακρο στο 1W . μπορεις μετα να βαλεις αλλα 4 lnb ( παρε απο την αρχη ενα 8αρι diseqc ) στις 1W ,9Ε-10Ε, ( 1lnb) 16E, και οριακα στις 42 ...
    3: δεν εχει πεσει κατι τετοιο στην αντίληψή μου , μονο θεματα με diseqc δεκτη εχω δει .
    4: αν ειναι φ60 λογικα θα ειναι οκ .

Junior Member
    Uploads
    0

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Τα 8άρια diseqc τα θέλω κι εγώ αλλά με δεδομένο ότι θα χρειαστώ 4 κομμάτια, το κόστος ανεβαίνει αρκετά.
    Ισως να πάω σε πιο φτηνά LNB (edision ας πούμε) για να χωρέσουν στον προϋπολογισμό διακόπτες 8/1.
    Συνεχίζω την έρευνα αγοράς!

VIP Member HOBSAT's Avatar
    Uploads
    4

Quote Originally Posted by telisgr View Post
    Τι να μου πεις Νικολα, εσυ την συμβουλη σου την εδωσες και σε ευχαριστω πολυ γι' αυτο .

Και μενα το μυαλο μου στο positioner παει, η ταση ή κανενα περιεργο βραχυκυκλομα καπου στην εγκατασταση ....
    Δεν εχω και πολυμετρο γμτ και θα πρεπει να αγκαρεψω κανεναν .....

Hobsat απαντησε σε παρακαλω στην ερωτηση μου για να ξερω ....

Συγνώμη φιλαράκο τώρα το πήρα χαμπάρι .

Οχι εμένα δεν μου έκανε ποτέ αυτό το ''κόλπο'' αλλά απ' ότι λέει και ο Νίκος βραχυκύκλωμα μυρίζει...
    τράβα ένα άλλο καλώδιο τροφοδοσίας να δοκιμάσεις(εγώ το δοκίμαζα με κάποια τροφοδοτικά 12V) δές την έξοδο του positioner για σίγουρα

Contributing Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by pim6128 View Post
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Τα 8άρια diseqc τα θέλω κι εγώ αλλά με δεδομένο ότι θα χρειαστώ 4 κομμάτια, το κόστος ανεβαίνει αρκετά.
    Ισως να πάω σε πιο φτηνά LNB (edision ας πούμε) για να χωρέσουν στον προϋπολογισμό διακόπτες 8/1.
    Συνεχίζω την έρευνα αγοράς!
    με 1.10 κατοπτρο φιλε μπορεις να βαλεις κεντρο τον bard 26 και να προσθεσεις απο τον hellssat μεχρι τον hotbird δορ/ρους

VIP Member telisgr's Avatar
    Uploads
    9

Quote Originally Posted by HOBSAT View Post
    Συγνώμη φιλαράκο τώρα το πήρα χαμπάρι .

Οχι εμένα δεν μου έκανε ποτέ αυτό το ''κόλπο'' αλλά απ' ότι λέει και ο Νίκος βραχυκύκλωμα μυρίζει...
    τράβα ένα άλλο καλώδιο τροφοδοσίας να δοκιμάσεις(εγώ το δοκίμαζα με κάποια τροφοδοτικά 12V) δές την έξοδο του positioner για σίγουρα
    Σ' ευχαριστω φιλε μου....

Το positioner το μετρησε σημερα ενας φιλος και ειναι μια χαρα, οποτε το προβλημα ειναι το actuator ή το τετρακλωνο καλωδιο που ανεβαινει πανω....
    Αν το Σαβ/κο το επιτρεψει ο καιρος θα ταρατσωθω για να βγαλω ακρη .....

Senior Member gr51's Avatar
    Uploads
    9

kalispera file mou pim6128
    ego exo me 4doriforous opos kapios alos sou eipe me 1.10 einai OKEY kai doulevoun mia xara
    ean thes steile mou ena pm kai tha sou doso kai ala gia 6kai8 doriforous ean thes
    ta leme

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by telisgr View Post
    Σ' ευχαριστω φιλε μου....

Το positioner το μετρησε σημερα ενας φιλος και ειναι μια χαρα, οποτε το προβλημα ειναι το actuator ή το τετρακλωνο καλωδιο που ανεβαινει πανω....
    Αν το Σαβ/κο το επιτρεψει ο καιρος θα ταρατσωθω για να βγαλω ακρη .....
    Μια πιθανότητα είναι, αν έχει βραχυκυκλώσει το μοτέρ, όποτε του δίνεις εντολή να κινηθεί ,επειδή περνάει όλο το ρεύμα από μέσα του, (μιας και είναι βραχυκυκλωμένο), επιστρέφει στο positioner , το οποίο κλείνει γιατί έχει προστασία βραχυκυκλώματος.

Advertise Here