Ο Μάριο Μπερέτα πάτησε Ελλάδα πριν από λίγη ώρα και το gazzetta.gr ήταν στο αεροδρόμιο. Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ θα παρουσιαστεί στις 17:00 ενώ στο Μακεδονία τον υποδέχτηκε ο Ζήσης Βρύζας και ο Κώστας Ιωσηφίδης.
Ο ΚΟΡΙΟΣ
Από το καφέ κλασικό μπουφάν του Σάντος, στην τελευταία λέξη της μόδας: italian style. Α ρε μεγαλεία στον ΠΑΟΚ!
Ο Ιταλός τεχνικός λίγο μετά τις 12:00 έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και τον συνόδεψε στην αίθουσα αφίξεωνο αντιπρόεδρος της ομάδας, Ζήσης Βρύζας. Ο Μάριο Μπερέτα κρατούσε στα χέρια του τις ιταλικές αθλητικές εφημερίδες (Gazzetta και Corriere) ενώ ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος. Τον νέο προπονητή του δικεφάλου, ο οποίος ήταν ντυμένος με την τελευταία λέξη της μόδας, υποδέχτηκε τόσο ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ, Κώστας Ιωσηφίδης αλλά και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος. Λιγοστοί ήταν οι φίλοι των ασπρόμαυρων.
Βρύζας και Μπερέτα έφυγαν με το ίδο αυτοκίνητο και όπως όλα δείχνουν πάνε στα γραφεία του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ώστε να συζητήσουν για τις τελευταίες λεπτομέρειες, αν υπάρχουν, και ο Μπερέτα θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Ιταλός θα παρουσιαστεί στις 17:00 και για αυτό το λόγο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στο αεροδρόμιο ενώ το gazzetta.gr θα δώσει το παρών και εκεί!
Την ίδια ώρα που το κλιμάκιο της ΤΕΑΜ και της ΟΥΕΦΑ έκαναν αυτοψία στο γήπεδο της Τούμπας, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και συζητούσε τους όρους της συμφωνίας με την διοίκηση του σταδίου.
Ο ΚΟΡΙΟΣ
Η ΟΥΕΦΑ δεν αστειεύεται. Και εκτός του όσα θα πρέπει να γίνουν στο γήπεδο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι αρνάκια.
Από τις 10:00 το πρωί βρέθηκε το κλιμάκιο της ΤΕΑΜ και της ΟΥΕΦΑ για να κάνει αυτοψία του γηπέδου, ενόψει της συμμετοχής του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Την ΠΑΕ εκπροσώπησε το μέλος της διοίκησης Γιώργος Φαρλαλής, ακούγοντας με πολύ προσοχή τα όσα ενδιαφέροντα είχαν να του επισημάνουν οι εκπρόσωποι της ΤΕΑΜ και της ΟΥΕΦΑ.
Επιθεώρησαν τους χώρους του γηπέδου, εντόπισαν προβλήματα, ενημερώθηκαν από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για τις εργασίες, που έχουν ξεκινήσει και το χρονοδιάγραμμα. Ακολούθησε αυτοψία του περιβάλλοντα χώρου. Ενημερώθηκαν οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ και της team ποιο δρομολόγιο ακολουθούν τα πούλμαν που μεταφέρουν τις αποστολές για να προσεγγίσουν το γήπεδο.
Ακολούθησε περιήγηση στον τέταρτο όροφο του νέου κτιρίου, όπου τη νέα σεζόν θα βρίσκονται οι σουίτες και στη συνέχεια επιθεωρήθηκαν τα δημοσιογραφικά θεωρεία στον τρίτο όροφο. Οι άνθρωποι της teaΜ είδαν και το χώρο όπου γίνεται η συνέντευξη Τύπου, ενώ για λίγη ώρα βρέθηκαν μέσα στα γραφεία της ομάδας.
Εκεί είχαν συναντήσεις με κάθε τμήμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (διοίκηση, μάρκετινγκ, τύπου, εισιτηρίων κ.α.), ώστε να συζητήσουν κάθε λεπτομέρεια, που αφορά του ευρωπαϊκούς αγώνες. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα...
Όλα αυτά στην Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ την ίδια ώρα, ο Θόδωρος Ζαγοράκης ήταν στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει το παρών του στη σύσκεψη στο ΟΑΚΑ, για τους όρους χρήσης του γηπέδου από τον ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ συζήτησε τους όρους χρήσης και κυρίως το ενοίκιο. Αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν οι όροι που ισχύουν για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, να ισχύσουν και για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Oπως είχε γράψει από την Τρίτη πρώτο το gazzetta.gr, ήταν θέμα χρόνου η ανακοίνωση της επιστροφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ και σήμερα ήρθε η ανακοίνωση. Ο διεθνής επιθετικός παρότι προετοιμάζεται με την Εθνική για το κρίσιμο παιχνίδι με την Νιγηρία βρήκε τον χρόνο και αναφέρθηκε σε όλα όσα τον πλήγωσαν, αλλά και σ αυτούς που πλήγωσε. Για τις απειλές του Γιάννη Γούμενου και πολλά άλλα ενδιαφέρονταν που λέει για πρώτη φορά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για την από την αποχώρηση του μέχρι την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, αλλά και την γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο ίδιος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, προέβη σε κατάθεση ψυχής μιλώντας στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης.
Για τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του υποστήριξε: Υπάρχουν και περίεργες στιγμές. Δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλο τον κόσμο. Σέβομαι αυτούς που δεν τους καλύπτω και δεν θέλουν να με χειροκροτήσουν στο γήπεδο. Και αυτά μέσα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο είναι και πρέπει να παίρνουμε δύναμη από ό,τι μας συμβαίνει. Δεν νομίζω πως λειτούργησα εις βάρος του ΠΑΟΚ. Μπορεί να έκανα λάθη τότε, αλλά ποτέ δεν ήταν κατά της ομάδας. Μπορεί και εγώ να αντιδρούσα όπως αντέδρασαν αυτά τα παιδιά.
Για την πίεση που δέχτηκε εκείνη την περίοδο: Ένα μου λάθος είναι ότι δεν βγήκα εκείνο το διάστημα να μιλήσω στον κόσμο που ήρθε στο αεροδρόμιο για να σταματήσει αυτή τη μετακίνηση. Μπορεί να ήταν λάθος που δεν βγήκα να μιλήσω με τα παιδιά, αλλά φοβήθηκα!
Μου είπανε ότι θα έρθουμε να με απαγάγουν. Ήταν η τελευταία ημέρα για την μεταγραφή. Δεν ξέρω ποιος θα έβγαινε στη θέση μου, αλλά εγώ φοβήθηκα. Είχα πάρει την απόφασή μου, δεν άντεχα άλλο. Από τον τότε πρόεδρο (σ.σ: Γούμενος) δέχτηκα μεγάλη πίεση.
Ήθελε να με πουλήσει στην Ουκρανία (Μέταλουργκ Ντόνετσκ) και δεν ήθελα να πάω. Μετά ήθελε να με πουλήσει στον Παναθηναϊκό. Είπε ότι παίρνω πολλά χρήματα και αν θέλω να είμαι εγώ πληρωμένος και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου απλήρωτοι να μείνω. "Φύγε και θα βοηθήσεις την ομάδα, γιατί δεν υπάρχουν έσοδα και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε", μου είπε.
Αν όχι όλα, κάποια χρήματα μοιράστηκαν στους παίκτες. Και το λέω, γιατί έχω κατηγορηθεί και γι' αυτό. Τη μέρα που πήρα τη μεταγραφή μου είπε ο τότε πρόεδρος: "Βγάλε μια ανακοίνωση, γιατί έχω παιδιά και θα μου κάψουν το σπίτι". Το πανό με το σωσίβιο δεν το αποδέχομαι σε καμία περίπτωση.
Ο Σαλπιγγίδης συνεχίζοντας την αναφορά του στις κατηγορίες που του προσάπτουν διευκρίνισε: Βγήκα και είπα μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ότι δεν γίνεται να κάνουν επίθεση στο σπίτι του προέδρου. Ήταν η ανθρώπινη πλευρά. Δεν έκανα ποτέ "σουτ" στη θύρα 4. Είπα να σωπάσουν τα 10 παιδιά που ήταν στα κάγκελα και έβριζαν τους ποδοσφαιριστές.
Για το πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ως παίκτης του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ, υποστήριξε: Τα πέναλτι τα χτυπούσαμε με εντολή του προπονητή, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος και εγώ. Πήγα να του πω καλή επιτυχία, όταν πήρε τη μπάλα και μου την έδωσε, λέγοντας: "χτύπα το".
Ποιος επαγγελματίας έχει εντολή και δεν πρέπει να την τηρήσει;. Σε πληρώνω, πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου! Δεν θέλω όπου μας συμφέρει να κοιτάμε το συναίσθημα. Ίσως ερχόταν μπούμερανγκ σε μένα. Αν έλεγα στον Δημήτρη Παπαδόπουλο: "δώσε να το χτυπήσω εγώ", είναι διαφορετικό. Πρέπει να κοιτάξουμε και τη δική μου πλευρά. Ήμουνα στην ομάδα τρεις μήνες. Ίσως να είχα σοβαρό πρόβλημα στην πορεία.
Για το αν ζητάει συγγνώμη από τους φίλους του ΠΑΟΚ για όσα έχουν προηγηθεί: Για τα λάθη που πιστεύεις ότι έκανες, οφείλεις μια συγγνώμη. Δεν μπορώ, όμως, να ζητήσω συγγνώμη για λάθη που θέλουν να χρεώσουν. Από τον ρομαντικό ΠΑΟΚτσή, που τον στενοχώρησε η φυγή μου, μπορώ να ζητήσω συγγνώμη.
Για το αν ζητάει συγγνώμη ειδικά από τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Νεάπολης, που έδωσε το 2006 μεγάλο αγώνα να τον κρατήσει στην Τούμπα, είπε: Ποτέ δεν αναφέρθηκα εναντίον τους. Δεν έχω πρόβλημα μαζί τους. Έχουμε βρεθεί τρεις φορές, συζητήσαμε, με βρίσανε, ξανασυζητήσαμε, αλλά τα λεφτά του συνδέσμου δεν τα πήρα ποτέ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε χρήματα στο λογαριασμό μου. Εγώ αυτό γνωρίζω.
Για την προσφυγή υπογράμμισε: Ποτέ δεν πήρα τα λεφτά του λαού όπως λένε. Είναι ψέματα ότι ήρθαν συνδεσμίτες και μου έδωσαν χρήματα και επιταγές. Δεν έχω πάρει λεφτά χέρι με χέρι από τον κόσμο. Ιούνιο έκανα την προσφυγή και είχα πει ότι δεν την κάνω για να μείνω ελεύθερος και να φύγω. Στις 10 μέρες που μεσολαβούνε μέχρι να μείνεις ελεύθερος, την ώρα που στον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης πάλευε με τον Καμπάνη ποιος θα πάρει τον ΠΑΟΚ. Το τελευταίο βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Ποζατζίδης και μου είπε ότι: Δέκα επώνυμοι ΠΑΟΚτσήδες με οικονομική επιφάνεια μάζεψαν τα χρήματα. Δέχεσαι επιταγή ; Δέχτηκα. Μπορούσα να έχω κλειστό το τηλέφωνο και να μείνω ελεύθερος ή να απορρίψω την επιταγή. Ήταν απόδειξη ότι ήθελα να μείνω όπως και ότι είχα πρόταση από ομάδα Αθήνας και την απέρριψα.
Για τα χρήματα της συναυλίας είπε: Βγήκε προς τα έξω ότι τα λεφτά από τη συναυλία τα πήρα εγώ. Ο λογιστής της ομάδας μου έβαλε τα λεφτά της δόσης στον τραπεζικό μου λογαριασμό. Δεν πήρα ποτέ τα λεφτά της συναυλίας. Έχω μάθει να είμαι περήφανος. Με πλήρωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ήμουν το θύμα για να βρίζει ο κόσμος εμένα, στοχοποιήθηκα. Κάποιοι πετάνε λάσπη. Ιούνιο πήρα τα λεφτά της προσφυγής και η συναυλία έγινε Ιούλιο. Δεν μπορεί να γνώριζα από τη στιγμή που κανείς δεν μου είπε από πού προέρχονταν. Ήμασταν για προετοιμασία στη Γαλλία και άλλωστε πήραν και άλλοι ποδοσφαιριστές χρήματα εκτός από μένα".
"Περιμένω με αγωνία την πρώτη"
Συνεχίζοντας επί του θέματος υποστήριξε: Ολοι ξέρουν τι εστί ΠΑΟΚ για μένα. Πολλοί το θεώρησαν μια κακή επαγγελματική απόφαση και το σχολίασαν αρνητικά αλλά ο ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα, από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησα την καριέρα μου. Θέλω επίσης να πω ότι δεν είμαι παραδόπιστος όπως με κατηγορούν διάφοροι και ότι με ενοχλούσε πολύ ένα πανό που έβλεπα πιοπαλιά στο γήπεδο, δεν βάζω όμως το χρήμα πάνω από όλα. Θεωρώ ότι έφυγα με ψηλά το κεφάλι και βοήθησα την ομάδα με αυτή την κίνηση, ήθελα να επιστρέψω και να μπορώ να τους κοιτώ όλους πρόσωπο με πρόσωπο. Δυστυχώς όμως δεν προστάτεψα τον εαυτό μου, έγιναν πολλά πράγματα πίσω από την πλάτη μου, τα οποία έμαθα πολύ αργότερα και δημιούργησαν μια άσχημη εντύπωση για μένα. Έτσι πολλοί θεωρούν ότι πρόδωσα τον ΠΑΟΚ αλλά δεν είναι έτσι, είχα απορρίψει πολλές καλές προτάσεις προτού φύγω τελικά από την ομάδα το καλοκαίρι του 2006. Πλέον περιμένω με αγωνία την πρώτη προπόνηση με τον ΠΑΟΚ.
"Είμαι επιθετικός"
Αναφερόμενος σε αγωνιστικά ζητήματα τόνισε: Η θέση μου είναι επιθετικός περιοχής. Παίζω και δεξιά αν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Πρέπει να προσαρμόζεσαι εκεί που ζητάει ο προπονητής. Αυτό έγινε και δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.
"Πρωταθλητισμός και δικαίωμα στο όνειρο"
Για τον στόχο του ΠΑΟΚ ο "Σάλπι" είπε: "Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει άλματα. Έκανε πρωταθλητισμό την τελευταία χρονιά και διεκδίκησε το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Αυτός είναι ο στόχος και για τη νέα περίοδο και από εκεί και πέρα έχουμε και το δικαίωμα στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα παλέψουμε. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή πορεία στο Europa. Στόχος είναι επίσης να είμαστε όλοι ενωμένοι, να υπάρχει στήριξη στην ομάδα και μεγαλοψυχία. Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να το πάρει και φέτος το πρωτάθλημα. Κομβικό σημείο ήταν η ήττα με τον Αρη. Στοίχισε ψυχολογικά και βαθμολογικά".
Η ανακοίνωση της μεταγραφής:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή επιθετικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την υπογραφή συμβολαίων για τα επόμενα 4 χρόνια.
Λίγο μετά μέσω του επίσημου σάιτ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης:
Από σήμερα είμαι ξανά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Είναι μια απόφαση που πήρα απολύτως συνειδητά, αφού σκέφτηκα όλες τις παραμέτρους αυτής μου της επιστροφής. Ξεκινάει για μένα και πάλι το κεφάλαιο ΠΑΟΚ, που είναι μια τεράστια προσωπική πρόκληση.
Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον κ. Θόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργατες του που άνοιξαν ξανά για μένα την πόρτα του ΠΑΟΚ και μου έδειξαν εμπιστοσύνη, να συμμετάσχω σ΄ένα ήδη πολύ επιτυχημένο πλάνο που φέρνει σταθερά την ομάδα στην κορυφή. Η δυναμική του ΠΑΟΚ, όπως ειδικά έχει διαμορφωθεί την τελευταία διετία, είναι πλέον ιδιαίτερα έντονη σε όλους τους αντιπάλους, κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αισθάνθηκα όσες φορές αγωνίστηκα εναντίον του, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.
Ξέρω ότι έκανα λάθη
Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που μου έδειχναν την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια που έλειπα από την ομάδα. Ξέρω ότι υπάρχουν φίλαθλοι, δεν έχει σημασία αν είναι πολλοί ή λίγοι, που έχουν πικραθεί από τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι έκανα λάθη, ίσως όχι στο βαθμό που μου καταλογίστηκαν, αλλά όποιος σε ηλικία 25 ετών και ιδιαίτερα με τόσο μεγάλη ψυχολογική πίεση πάνω του, δεν έκανε λάθη, ας μου ρίξει την πρώτη πέτρα.
Ξέρω ότι κάποιοι θα προτιμούσαν ν' ακούσουν από μένα μια "συγγνώμη", λέξη που θεωρώ πολύ εύκολη να την πει κανείς, αλλά εξαιρετικά αδύναμη μπροστά στις ίδιες τις πράξεις. Δεν θέλω να μου χαριστεί τίποτα και θα με έκανε χαρούμενο ο κόσμος να με κρίνει από την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο και από την αγωνιστική προσφορά μου στην ομάδα.
Δεν είμαι τρελός
Κάποιοι με είπαν τρελό που στην καλύτερή μου ποδοσφαιρικά ηλικία άφησα τις προσφορές που είχα για να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Κι όμως είμαι σίγουρος ότι πήρα την καλύτερη δυνατή απόφαση για την καριέρα μου. Έχω φιλοδοξίες και μεγάλη διάθεση να προσφέρω στην ομάδα. Η σεζόν που ξεκινάει κρύβει μέσα της πολλές μεγάλες προκλήσεις και μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε ενωμένοι.
gazzetta.gr
Αφιερωμενο σε ολα τα Παοκια....
Καλη τυχη Σαλπι στη νεα σου ομαδα ....
Σ' ευχαριστουμε για οσα προσφερες στην Παναθα μας ....
Μακαρι να ειχαν κι αλλοι το ηθος και το παθος σου ....
Στις 30 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά. Αυτό αποφάσισε ο Μάριο Μπερέτα σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες της ομάδας. Από την πρώτη θα απουσιάζουν οι διεθνείς.
Σε 12 ημέρες ξεκινάει και επίσημα η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά με τους Μάριο Μπερέτα και τους συνεργάτες του να ετοιμάζουν τα πλάνα τους για τη νέα χρονιά. Ο Ιταλός προπονητής ενημέρωσε την ΠΑΕ να κληθούν οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη από τις 29 Ιουνίου.
Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στους παίκτες για πρώτη φορά τη νέα σαιζόν. Έστω και αν κάποιες θύρες 7-8 θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές λόγω των εργασιών. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου δεν θα έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τους υπόλοιπους διεθνής (Χαλκιά, Μαλεζά). Οι τρεις θα ενσωματωθούν στην Φρανκφούρτη εκεί όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Η ομάδα του ΠΑΟΚ θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη για μία εβδομάδα και στις 7 του μήνα θα αναχωρήσει για την Γερμανική πόλη όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στην Γερμανία ο ΠΑΟΚ θα δώσει πέντε φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο με ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής Μπαντ Μπρουκενάου, το δεύτερο με την Έρφουρτ τρίτης κατηγορίας, το τρίτο με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, τέταρτο με την Όφενμπαχ και πέμπτο με τη Νυρεμβέργη.
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες σε όλο το γήπεδο της Τούμπας. Πιο συγκεκριμένα στις θύρες 7 και 8 πραγματοποιούνται εργασίες υποστύλωσης και ενίσχυσης των κερκίδων, ενώ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η κατασκευή σουιτών στον 4ο όροφο. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των δημοσιογραφικών θεωρείων στη θύρα 2.
Αποφασισμένος να παραμείνει και να πετύχει στον ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε με τοποθέτηση του ο Στέφανος Αθανασιάδης. Τι είπε για τον Δικέφαλο του Βορρά, τον Πανσερραικό αλλά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Ο Έλληνας στράικερ μιλώντας στα Σπορ του Βορρά ανέφερε τα εξής:
Ο Πανσερραϊκός είχε μια επιτυχημένη σεζόν, αφού κατάφερε να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία. Προσωπικά, προσπάθησα να συνεισφέρω όσο το δυνατό περισσότερο στην επίτευξη του στόχου της ομάδας. Αλλά και εγώ αισθάνομαι ότι έχω περισσότερα εφόδια. Βοήθησα την ομάδα, αλλά και αυτή βοήθησε εμένα, αφού αποκόμισα πολλές εμπειρίες, είπε αρχικά και συνέχισε
Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο μπορούσε στο πρωτάθλημα. Διεκδίκησε με αξιώσεις την πρώτη θέση και στα πλέι οφ κατάφερε να υποσκελίσει τους αντιπάλους του, αποκτώντας το δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιστρέφω στην Τούμπα για να μείνω. Θέλω να αποδείξω στον προπονητή μου ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα και ότι μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ. Είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο δυνατό. Στη διάρκεια της προετοιμασίας, ο προπονητής θα έχει την ευκαιρία να κρίνει τους παίκτες και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε τα δυνατά μας και να φανούμε χρήσιμοι για την ομάδα. Προσωπικά, έχω τεράστια θέληση να σταδιοδρομήσω στον ΠΑΟΚ. Ήδη ανυπομονώ για την πρώτη συγκέντρωση.
Για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είπε: Είναι βέβαιο ότι ο Δημήτρης θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Όπως όλοι ξέρουν, πρόκειται για έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή και για ένα άριστο χαρακτήρα. Δουλεύοντας δίπλα σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή προσβλέπω μόνο σε κέρδη και σε περαιτέρω ατομική μου βελτίωση.