Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Motori nuk lëviz fare, ku mund të jet problemi ?

Contributing Member
    Uploads
    0

Re: Motori nuk lëviz fare, ku mund të jet problemi ?

Quote Originally Posted by aldo224 View Post
    Atehere cdo kush dha mendimin e tij dhe une po mundohem te te jap mendimin tim.
    1) Ne rradhe te pare shiko mos ndoshta ke ndonje problem me kabllin.
    2) Kontrollo njehere ne aparat se mos ndoshta aparati vete e ka nxjerre nga memorja e tij motorin.
    3) Dhe e fundit sepse te gjithe po thone qe levize pjaten nuk besoj se ka nevoje sepse ti po thua se nuk te leviz motori keshtu qe nuk ka nevoje te levizesh pjaten. Nuk e di cfare marke te motorit ke por shiko aty ku lidhen kabllot te motori mos ndoshta ke ndonje brime ku lexon reset dhe nese e ka atehere me nje kunje te holle fute aty dhe jepi nje reset motorit dhe nese e pranon resetimin ne gjendje fillestare atehere te duhet ta instalosh nga e para ne aparat nese nuk arrin qe ta vesh ne pune ne kete forme atehere te siguroj qe 99% ka mbaruar si motor (qarku brenda). Ciao dhe shpresoj ta zgjidhesh problemin dhe mbase te kam ndihmuar ndopak.
    dhe un jam dakort me 2 pikat me larte , te shikoj njeher fillin ne se ka voltazhin e duhur ne qoftese ka me drite duhet te jet drite jeshile, ne qofte se ke drite te kuqe do te thote qe dicka ka humbur ne memorie dhe e fundit fare ne se ske asnje drite si jeshile dhe te kuqe do te thote qe lidhia me dekoderin nuk eshte ne regull, keto jan provat me te regullta qe duhet te besh,pastaj shiko vendosien e komandimit, po nuk pate keto 2 gjera ske gje ne vij, pastaj sna the cfar motori eshte tpin emrin qe dhe mund te themi ndonje gje me shum

2. Advertise Here
    New Member
    Uploads
    0

Faleminderit shume per keshillat.

Une e shikova kabllin qe lidhet prej reseveri ne motor dhe tjetrin prej syrit (apo kokes) ne motor, dhe mire jane.

Nuk e di se cfare motori eshte, se sa here qe kemi pas ndonje c'rregullim nuk e kam shikuar une andaj nuk ja kam haberin shume.

Reseveri eshte nje humax 5300.

Nuk me dha kush pergjigje se a ka ndonje lidhje motori me koken ?! pasi qe nese po, se mbaj ne mend nje here e kemi pas nderruar koken, mendova t'a nderroj perseri mos ndoshta ketu eshte problemi.

Aldo, per piken e dyte do te shikoj pasi qe nuk jam ne shtepi per momentin.

Interisti, ku qendrojn ato jeshile dhe te kuqe, se nuk te kuptova, ne resever e ke fjalen?

Banned
    Uploads
    40

Quote Originally Posted by Leutrimi View Post
    Faleminderit shume per keshillat.

Une e shikova kabllin qe lidhet prej reseveri ne motor dhe tjetrin prej syrit (apo kokes) ne motor, dhe mire jane.

Nuk e di se cfare motori eshte, se sa here qe kemi pas ndonje c'rregullim nuk e kam shikuar une andaj nuk ja kam haberin shume.

Reseveri eshte nje humax 5300.

Nuk me dha kush pergjigje se a ka ndonje lidhje motori me koken ?! pasi qe nese po, se mbaj ne mend nje here e kemi pas nderruar koken, mendova t'a nderroj perseri mos ndoshta ketu eshte problemi.

Aldo, per piken e dyte do te shikoj pasi qe nuk jam ne shtepi per momentin.

Interisti, ku qendrojn ato jeshile dhe te kuqe, se nuk te kuptova, ne resever e ke fjalen?

motorri punon dhe pa koke,keshtu qe nuk ha lidhje koka
    por dhe diqka,shiko se mos ke ndonje qark dhe shkarkon ne tub(pra tek pjesa qe ke montuar motorrin)nu e di a ka ndonje llamp sepse ka motorra qe kur kane qark ndezin llamp te kuqe,dhe motorri nuk levize
    prandaj te thashe te rishikosh vendin e montimit

VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

Quote Originally Posted by limani View Post
    tung tung deshta te ju pyes se pse nuk hapet addons/cam ne nabilosat imazh ju faliminderit per ndihmen
    limani,ju lutem prezantohuni ketu:http://www.satsupreme.com/showthread...=67009&page=32

Senior Member aldo224's Avatar
    Uploads
    0

LNB nuk ka lidhje fare me motorin. Motori punon edhe sikur ta mbash mbi tavoline dhe ta lidhesh me nje aparat, keshtu qe nuk ndikon. Te vetmet mundesi qe ke per ta kontrolluar jane ato qe te thashe me lart Kontrollo nese kablli qe iken nga aparati deri te motori eshte ne rregull dhe nese ndizet ndonje drite aty te motori apo jo sepse ka shume mundesi qe te kesh ndonje problem me kabllin sepse ti thua se nuk kam as sinjal ne aparat qe do te thote qe aparati nuk ka lidhje me koken fare dhe se problemi mund te jete ne kabell per kete. Dhe ne te kundert nese motorit i ndizet ndonjera nga dritat ta thashe shiko se mos ndoshta ka ndonje brime te vogel aty ky shkruan reset dhe nese po atehere jepi reset motorit.
    Dhe dicka tjeter me thuaj ne cfare pozicioni ka qendruar motori.
    Dhe bej dhe nje prove tjeter te vogel: kabllin qe shkon nga aparati te motori hiqe te motori dhe kaloje direkt ne LNB dhe shiko ke sinjal apo jo.
    Megjithate me jep marken e motorit sepse ka rendesi.

Contributing Member
    Uploads
    0

shiko dhe nje gje tieter ku ke panellin e figurimit do i japesh 12 v ose 18 shiko me cfar voltazhi duhet gjithmon nese leviz ok

Senior Member
    Uploads
    0

Tungatjeta.

Kam te njejtin satelit dhe motor qe rreth 7-8 vite. E kam ndrruar syrin nje here, perndryshe nuk kam pasur kurre ndonje problem.

Para ca ditesh motori nuk levizte fare, sado qe i nderroj kanalet prej nje sateliti ne nje tjeter. Ku mund te jet problemi, a ka syri lidhje me motor apo hic ? apo ndoshta motori eshte kaput fare ? sepse ate moment qe u ndal binte nje shi shume i forte.

Por, tjetra eshte qe, jo qe vetem motori nuk punon, por nuk me kap fare ne ate pozicion qe eshte sateliti asnje kanal te asnje sateliti, pra normalisht duhet t'a shihja gjermanin ne ate pozicion ku sateliti eshte i drejtuar.

Faleminderit.
    bli nje motorr tjeter se ai nuk ben me,ato jane me ingranazhe plastike dhe jane thyer dhembet.rryma i shkon,sinjali i shkon veteme se motorri ste leviz,shenjat jane kto qe po thua.te keshilloj te mos e hapesh se ka shume ingranazhe te mbivendosura njera me tjetren dhe eshte shume e veshtire per te gjetur rradhen

VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

Tungatjeta.

Kam te njejtin satelit dhe motor qe rreth 7-8 vite. E kam ndrruar syrin nje here, perndryshe nuk kam pasur kurre ndonje problem.

Para ca ditesh motori nuk levizte fare, sado qe i nderroj kanalet prej nje sateliti ne nje tjeter. Ku mund te jet problemi, a ka syri lidhje me motor apo hic ? apo ndoshta motori eshte kaput fare ? sepse ate moment qe u ndal binte nje shi shume i forte.

Por, tjetra eshte qe, jo qe vetem motori nuk punon, por nuk me kap fare ne ate pozicion qe eshte sateliti asnje kanal te asnje sateliti, pra normalisht duhet t'a shihja gjermanin ne ate pozicion ku sateliti eshte i drejtuar.

Faleminderit.
    1. per te pare se te eshte diegur motori,lidhe koken e saçit direkt me aparatin dhe shiko a te vien sinjal!
    2.ne qofte se sinjal ka, atehere e ka motori!
    3.ne qofte se nuk ka sinjal,provoje me nje koke tjeter!
    edhe mos harro te kalosh nga prezantimet e anetarit te ri!

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Advertise Here