shiko cpo konstatoj, si fillim klikoi ketije linku Atlantic Bird 1 po ti shikosh frekuencat feed te rai jane shume afer njera tjetes vetem 1 ose 2 numra dhe, dhe symbol rate i kane te njejta, keto nuk me vendosen manualisht ne aparat kur jane me numra shume te afert "duhet te paktem 5 numra me siper" prsh 10960 H dhe 10965, vetem kjo distance funksion dhe ruhet, pra frekuencat qe jane larg njera tjetres vendosen. mendoj qe mund te jete ndonje bug... por keto frekuencat e rai feed seshte ndonje prob i madh, po do ishte problem po te ishin frekuenca me kanale te mira.
Version i ri firmwar per azbox-0.9.4829-patch
Kjo gje per mendimin tim eshte bug, frekuencat e aferta Horizontal apo Vertikal duhet ti marri e te vendosen ne liste ashtu sic bejne dhe aparatet e tjera, sot mu desh te vendosja 2 tp FEED qe ishin 12511 H dhe 12512V dhe njeren prej tyre nuk arrije ta vendos ne liste keshtu dhe TP e tjera qe jane afer, megjithate shpresoj te rregullohet ky prob ne te ardhmen.
Ke te drejte Skinart.Problemet e Azbox-sit duket se nuk kane fund per listen e kanaleve e sateliteve.Nuk e kuptoj se si nuk kane vendosur ne soft(46-47 mb) edhe nje "editor kanalesh",qe gjendet ne ricevitoret ekonomike(psh. smart enigma 5 ka 1mb soft,por dhe nje editor qe ben te gjitha veprimet qe duhen,mbi te gjitha eshte shume i shpejte).Do te lehtesonte shume problemet tona.
Kerkoj nje ndihme te vogel
Po vej re qe kanalet nuk jane HD cilesia figures nuk eshte shume e mire, per te thene eshte shume e keqe, edhe starsat ma nxjer figuren me paster,
figura eshte shume "sharpen".... bera dy a tre kapje te figures dhe shikoni si eshte kualiteti imazhit ne kete kanal.
![]()
![]()
(klikoi dy per ti zmadhuar imazhit)
Fotot dalin me resolution 544x576 qe i bjen te jete dhe rezolucioni i figures, por ne fakt une kam aktivizuar opsionin FULL HD 1080p dhe me vjen cudi pse del ky lloj formati, nuk del as PAL 768x576 i pashe opsionet ku jane Full Screen. Po ju a keni te njejten figure? Sa per HD e kam provuar ne HD e lira si ZDF dhe cilesia figures del perfekte, vetem se nuk e kam provuar kapjen e figures per te pare resolucionin e HD've, Ca mund te bej ndonje gje per te permiresuar cilesine e figures.
FLMN!
e lashe auto, dhe pati goxha ndryshim, e keqja eshte qe nuk jep cilesine maksimale tek MENU'te, kur e lej 1080p menu'te e ndryshme dalin sic i thena ne XHOM, kur e lej auto font'et dhe tabelat nuk dalin shume te qarta si 1080p, megjithate auto e beri punen.... e dalloj dhe ke stemat dalin te kiarta dhe figura o me mire.
rrofsh per sugjerimin.