Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 62 of 91 FirstFirst ... 123752576061626364677287 ... LastLast
Results 611 to 620 of 902

Thread: Chat i pergjithshem-respektoni temat egsistuese-vetem pyetje te veçanta ketu

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

Re: Chat i pergjithshem-respektoni temat egsistuese-vetem pyetje te veçanta ketu

Quote Originally Posted by milanisti2 View Post
    Eshte e mundur te kesh sinjal te fort njekohesisht tek eutelsat w2, hotbird dhe turksat, e ka provu kush? Kalova nje kohe te mire sot duke kerku sinjal, por arrita te nxierr sinjal vetem tek trt e disa kanale te tjera ndersa ntvspor nuk arrita me e gjet.
    po te besh nje mbajtese kokash vete e ngjashme me kete poshte

mbase dhe ja arrin qellimit, nje diseqc 4x1 qe kapr Astra, HB W2 edhe Turksat, kjo prove behet keshtu: lidhet koka me nje nga kabullat qe ke futur ke diseqc porta 2 dhe koke ne merr ne dore dhe syte tek aparati koken e leviz si antenat dikur, por ne rastin konkret pervec majtas djathtas do levizesh edhe lart poshte njelloj si me kendin "gjithmone kur je para tasit" si pike orientimi dhe drejtimi do merren kokat qe eshte ne funksion tek tasi, nqs do arrish te nxjeresh sinjal ne aparat ne nje pike mesatare 40 grade duhet te besh nje shine, ose shufer qe ta mbaje koken ne ate pozicion... vetem keshtu mund ta kapesh nga HB ose W2 tek Turksat, metoda tjeter eshte motori mendimi im. shina ose mbajtse koka te tilla te gatshme ne shqiperi nuk ka, po vete mund ta besh.

2. Advertise Here
    Senior Member
    Uploads
    0

Re: Chat i pergjithshem-respektoni temat egsistuese-vetem pyetje te veçanta ketu

Quote Originally Posted by SkinArt View Post
    po te besh nje mbajtese kokash vete e ngjashme me kete poshte

mbase dhe ja arrin qellimit, nje diseqc 4x1 qe kapr Astra, HB W2 edhe Turksat, kjo prove behet keshtu: lidhet koka me nje nga kabullat qe ke futur ke diseqc porta 2 dhe koke ne merr ne dore dhe syte tek aparati koken e leviz si antenat dikur, por ne rastin konkret pervec majtas djathtas do levizesh edhe lart poshte njelloj si me kendin "gjithmone kur je para tasit" si pike orientimi dhe drejtimi do merren kokat qe eshte ne funksion tek tasi, nqs do arrish te nxjeresh sinjal ne aparat ne nje pike mesatare 40 grade duhet te besh nje shine, ose shufer qe ta mbaje koken ne ate pozicion... vetem keshtu mund ta kapesh nga HB ose W2 tek Turksat, metoda tjeter eshte motori mendimi im. shina ose mbajtse koka te tilla te gatshme ne shqiperi nuk ka, po vete mund ta besh.
    Faleminderit. Kam vepruar pikerisht ashtu sic me sugjeroni dhe ju dhe kam arrit te nxierr sinja te mire tek eutelsat, hotbird dhe astra, por problemi qendron tek turksat ku sinjali i te cilit eshte shume i ulet ke disa fre, e disa te tjera psh ate te ntv nuk e kap fare. Mos ndoshta parabola qe kam 120, nuk arrin te kap sinjal me kate menyre tek keto fre?

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

120cm parabole eshte shume e mire, por varet dhe ku ndodhesh, disa frekuenca nuk kapen ne turksat me tas te vogel 90/100cm por 120 sic e ke ti duhet ti kapi, mendoj te punosh akoma edhe ca se ja del, mos u dorzo kaq shpejt se turksat nuk eshte si HB ose astra, eshte pak me i dobet, edhe koken kije parasysh kur je para tasit koka do rrotulluar nga e majta ne te djathte pasi permireson sinjal. e gjithe puna eshte si te sigurosh mbajtesen aty ku ke kap pozicionin e mandej te punosh me koken, se ashtu me dore sic te sugjerova eshte gje e mire, por jo me e mira pasi dora eshte dore dhe ben levizje te pa kontrolluara, nqs e ke fiksuar koken aty ku jep sinjal turksat puno me te duke e levizur nga e majta ne te djathte.

Senior Member vlonjati2008's Avatar
    Uploads
    0

pse nuk mund ti gjej me ane te kerkimit automatik apo manual,ne aparatin tim dm500s,keto kanale http://www.lyngsat.com/packages/mediaset.html.te me falni qe po i postoj keshtu.

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

Sepse eshte tjeter forme trasmetimi dhe tjeter forme kodimi per cilesi akoma dhe me te larte dhe jo cdo apartat qofte edhe HD i ka keto opsione, prsh as une me azbox hd premium smund ti kap ato kanale ne ato frekuenca, ose duhet te vendosim ndonje modul extra, ose kur te dalin aparate te reja hd do ta kene te inkuadruar sistemin e encodimit brenda tyre. Me shume shiko ne Wikipedia cfare nuk suporton pjesa me e madhe e aparateve tone HD ose normal eshte si me poshte:

*VCM (Variable Coding and Modulation) and ACM (Adaptive Coding and Modulation) modes, which allow optimizing bandwidth utilization by dynamically changing transmission parameters.

*16APSK and 32APSK are used mainly for professional, semi-linear applications, but can also used for broadcasting though they require a higher level of available C/N and an adoption of advanced pre-distortion methods in the uplink station in order to minimize the effect of transponder linearity.

* QPSK and 8PSK are proposed for broadcast applications, and can be used in non-linear transponders driven near to saturation.
    ^ Jane okay ^ per aparatet HD

me pak fjale po del nje lloj i ri trasmetimi qe pjesa me e madhe e aparateve nuk e kane. te shofim ne vazhdim cdo behet, megjithse sot per te shitur cdo gje behet matrapazllik i madh, dhe konsumatori eshte koleksionisti me i mire.

Senior Member
    Uploads
    0

Pshn te gjitheve

Desha te pyes a mund te kapet ne tirane Satelliti Express AM1 40E (kanalet ruse)?

Faleminderit

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

ca dimensioni ke parabolen?
    kam frike se do duhet nje parabole tek 1.20cm per tiranen, harta mbulimit nuk po punon tek ky link per reference
    por duke u bazuar tek kjo harte i bie pak a shume 120cm, personalisht se kam kapur me 90cm kete satelit ne tirane, por edhe si kam krijuar vemendjen e duhur. Nqs ke parabole 120cm ke shance, ne te kundert jane te pakta mundesite.

Senior Member
    Uploads
    0

Flm.
    Parabolen e kam 1m. Jam munduar edhe une njehere por nuk kam kapur gje, prandaj desha te dija nese ndonjeri ka arritur ta kapi ne Tirane kete satelit.

Senior Member
    Uploads
    2

Nuk kapet turksati 42E me rrotullim te thjeshte te paraboles. Dikush e ka bere po me shume veshtiresi dhe me tas me vete.
    Zgjidhja per ta pare eshte rotori me parabol min 90cm. Me disek e koka deri te astra2 e Uk shkojne montatoret ne tir bile dhe kjo shume rralle. Me normalja eshte 13, 16 , 19.

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

Quote Originally Posted by adireli View Post
    Flm.
    Parabolen e kam 1m. Jam munduar edhe une njehere por nuk kam kapur gje, prandaj desha te dija nese ndonjeri ka arritur ta kapi ne Tirane kete satelit.
    Vetem LNB C-band e mbulon shume mire Europen, kjo eshte shume i sigurte, Te gjitha kanalet shumica tyre jane koduar me kodin BISS qe i bie qe mund ti gjesh celsa, NQs ke c-band lnb parabole minimumi 1.30 (1.50cm rekomandohet) atehere i kap pa problem TP ne band te ulet,e kunderta TP e tjera shumica jane format MPEG-4 dhe te duhet aparat HD per ti pare ku nje pjese jane te lira FREE dhe nje pjese tjeter ne format kodimi BISS. TP Fundit ku njerzit gjuajne eshte 11675 H - 11936 - 3/4 kjo tp do te doje te paktem tas pak me te madh se joti, megjithate nuk i dihet gjithmone ti vete provoje dhe konfirmoje, si reference merr pozicionin HELLASSAT 39east, gjej me pare kete pozicion, pastaj levize vetem pak fare 1 centimeter nga e majta kur je prapa paraboles dhe fillo kerko frekuencat Express AM1 40.0E ose te fundit fare, qe eshte shkruar me bold ketu, Patsh fat.

Advertise Here