Originally Posted by
SkinArt
Ca ndodh me satelitin Turksat....
Disa TP ne orare te ndryshme kane cilesi te pranueshme, dhe disa ore me vone nuk kane sinjal fare. Persh IDMAN mbaj mend qe me pare se kapja dot nderkohe tp te tjera ishin okay ne pergjithesi, IDMAN e rregullova duke punuar ke tasi, por u prishen disa te tjera, me gjithate une doja IDMAN dhe e kapa 65%, mirpo dje qe ishte ndeshja skisha sinjal fare, ndersa e kunderta Rustavi 2 skam patur asnje here sinjal, per fat te mire dje per ndeshjen e mancesterit kishte sinjal shume te mire, ndaj doja te dija ca ndodh me kete satelit keshtu? i iken sinjali disa kanaleve e u vjen te tjerve: Une ne tirane me tas 90cm kam shume probleme ne keto TP
10956 H 2960 5/6 ANS TV
10959 H 2222 3/4 EL-TR (Kyrgyzstan)
10968 H 11200 5/6 Azerbaijan Package "Tre jave skam patur problem te kjo TP, dje filluan disa probleme, Sot eshte OKAY 68%"
12596 V 3700 5/6 Rustavi 2 (here ka sinjal te mire 60% quality, shumicen e kohes dobet fare 25%)
12601 H 4400 3/4 Kanal A (Pothuajse ska sinjal fare, nje here ne jave del okay 5min me 50%)
12525 V 30000 5/6 Türksat Almanya Paket 1 (ska sinjal fare, cudi se SR e ka te larte, ndodhet ne WEST ku jane dhe te tjerat, sinjal Zero)
edhe ndonje TP tjeter, keto tp siper dhe kanalet me BOLD i kam shume problematike, se sic thashe here tregojne me kualitet te mire gati deri ne 70% dhe ne te shumten e kohes pothuajse zero? A eshte vertet problematik ky satelit, sepse kam lexuar neper google qe ankohen shpesh per probleme te ngjashme.
Kam vene re, nqs prsh une keto tp dhe kanale qe jane me bold perpiqem ti regulloj dhe nese rregullohen atehere do vej re qe nje bllok tjeter tp do te prishen, me pak fjale kam gjetur disi ekulibrin e ndermjetes per kete pozicion, por me vjen keq qe kanalet qe postova me siper kam probleme kur dihet nje pjese e tyre eshte e sporteve, per fat te mire kam patur sinjal 3 jave rresht tek IDMAN dhe kam shpetuar, por duke u nisur nga dita djeshme hasa probleme, ndaj po shkruaj kot per informacion, tasin e kam fiksuar ne pozicion me te mire te mundshem, kend, koke... por si mendoni ju ka ndonjeri me problem te ngjashem, se vej ne dyshim qe tasi 90cm o gje koti aq sa jam bezdis duke e perseritur, por cudija eshte TANI 70% Quality pas dy oresh 25% WTF i thohet ne kshu rastesh :|
ndonje opionion sipas pervojes tuaj.