Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 68 of 91 FirstFirst ... 1843586366676869707378 ... LastLast
Results 671 to 680 of 902

Thread: Chat i pergjithshem-respektoni temat egsistuese-vetem pyetje te veçanta ketu

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

Re: Chat i pergjithshem-respektoni temat egsistuese-vetem pyetje te veçanta ketu

Quote Originally Posted by BIG BOBI View Post
    pershendetje skinart,shume kanale satelitore,jo vetem ne turksat,e dobesojne sinjalin vete kur trasmetojne evenimente te rendesishme(psh futboll) sepse nuk kane te drejta trasmetimi ne europe!(ose e kodifikojne ne biss)
    po te postoj nja 3 foto te turksat-hellasat expres am1,shif mase te bejne pune!
    Persh shoku!
    Se kisha idene qe ndodh edhe keshtu, megjithate nuk e besoj se e dobesojne vete sinjalin kur ka evenimente, une mendoj se trafiku i shikueshmerise se ketije kanali ngrihet ne kuota pertej mases se hyrjes se sinjalit ne banden e tyre, kjo sjell anomali mbingarkese, e njejta gje ndodh dhe me Internetin kur ISP i zehet gryka te gjithe klientet ecin si ne lluc, mendoj ndodh i njejti fenomen, meqe te dy proceset jane pak a shume te njejta... Nuk besoj se nuk kane te drejta, se po te mos kishin te drejta 1 dite ose 1 jave do trasmentonte figure por jo me shume ose nje sezon, sepse satelitet dhe kanalet monitorohen per te drejta autori dhe cdo kush qe e shkel se ze me shume se nje jave. Pjesa derrumese ku shofim ndeshjet kane te drejta pasi i kane blere. Rrrofsh per fotot, do ti hedh nje sy me kenaqesi.

Pastaj me satelitin Turksat ndodh nje fenomen si dikur analoget, qe ne orare te cakutara kishin sinjal dhe ne pjesen derrmuese skishin fare, Nderto kane qene VIVA, BAYERN, MDR dhe disa te tjera. Kushedi nqs shtojne satelita te tjere per turksat do permiresohen keto gjera, por problemi me i madh sot eshte qe tasat nuk i bejne me si dikur ne dimension dhe ky eshte problemi N#1

Gjithe te mirat BOBI,
    mire se te lexohena prap.

2. Advertise Here
    VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

Re: Chat i pergjithshem-respektoni temat egsistuese-vetem pyetje te veçanta ketu

Quote Originally Posted by SkinArt View Post
    Persh shoku!
    Se kisha idene qe ndodh edhe keshtu, megjithate nuk e besoj se e dobesojne vete sinjalin kur ka evenimente, une mendoj se trafiku i shikueshmerise se ketije kanali ngrihet ne kuota pertej mases se hyrjes se sinjalit ne banden e tyre, kjo sjell anomali mbingarkese, e njejta gje ndodh dhe me Internetin kur ISP i zehet gryka te gjithe klientet ecin si ne lluc, mendoj ndodh i njejti fenomen, meqe te dy proceset jane pak a shume te njejta... Nuk besoj se nuk kane te drejta, se po te mos kishin te drejta 1 dite ose 1 jave do trasmentonte figure por jo me shume ose nje sezon, sepse satelitet dhe kanalet monitorohen per te drejta autori dhe cdo kush qe e shkel se ze me shume se nje jave. Pjesa derrumese ku shofim ndeshjet kane te drejta pasi i kane blere. Rrrofsh per fotot, do ti hedh nje sy me kenaqesi.

Pastaj me satelitin Turksat ndodh nje fenomen si dikur analoget, qe ne orare te cakutara kishin sinjal dhe ne pjesen derrmuese skishin fare, Nderto kane qene VIVA, BAYERN, MDR dhe disa te tjera. Kushedi nqs shtojne satelita te tjere per turksat do permiresohen keto gjera, por problemi me i madh sot eshte qe tasat nuk i bejne me si dikur ne dimension dhe ky eshte problemi N#1

Gjithe te mirat BOBI,
    mire se te lexohena prap.
    Skinart,nuk jaqm dakort per pjesen e pare te asaj qe ke shkruar me lart per 1 arsye:
    1.nuk ka te beje fare trafiku i shikushmerise ne nje kanal apo satellit,sepse sateliti 'rrezaton ' si dielli,pra nuk ka rendesi sa kliente (persona)marrin sinjalin(rrezet) e tij!pra cilesia e sinjalit nuk varet fare nga sasia e antenave te drejtuara nga sateliti,por nga vete provaider-i qe trasmeton ne ate satelit!
    pra ne kete rast kemi te bejme me dobesim te sinjalit(me dashje) nga provaider-i qe trasmeton ate kanal,per beam( zone mbulimi) Europe!
    Sa per problemin e tasave duhet te besh nje arsyetim fare te thjeshte:
    Ne shqiperi psh, kanalet ne satellitet kryesore qe trasmetojne ne europe ASTRA.HOTBIRD.EUTELSAT ETJ,mjafton nje antene satellitore 60-90 cm, pra tregtaret sjellin ne treg ato antena qe jane me te kerkueshme!E njejta gje edhe ne Itali,ku antenat satellitore 60-90 kushtojne shume pak,(sepse jane nga me te perdorurat)ndersa ato mbi 1.20 cm duhet ti porosisesh sepse jo te gjithe dyqanet i kane!(ngaqe jane te paket klientet qe i kerkojne)
    kalofsh mire!

5000k SkinArt's Avatar
    Uploads
    2

Une kam degjuar per dicka te ngjashme nga biseda me disa teknike per gjera te tilla ato flisnin se cilesia sinjalit varet nga banda frekuences, dhe shikushmeria ne mase luan rol ne cilesine e figures kete e thojne persona qe merren me monitorime, dhe ka ndjeshmeri sidomos tek tasat e vegjel nuk ka arsye te prishin nje ose dy kanale vete, sepse nuk behet fjale per nje numer te vogel tv, por per nje tufe kanalesh, ja prsh ne kete moment e kam lene tek SHOW TURK (sipas MAMASE ne shtepi), sinjali 65% jam i sigurte mbas 10min sdo kete sinjal fare 25% per te patur serish mbas gjysem ore e keshtu ne vazhdim me nje bllok kanalesh, kjo ndodh se eshte tas i vogel, po pse ndodh vetem me tasin e vogel? dhe jo per te madh 100cm ose me shume, rrezja vjen njelloj per te gjithe, pse ka sinjal disa here e disa here jo? une se mbaj mend biseden e plote qe kam degjuar pasi su kam dhene rendesi ne momentin e pare, por do flas me nje qe njoh mbase me sugjeron ndonje ide per kete fenomen.

Sa per tasa bejne gabim qe nisen me idene se ASTRA HB, W2 duan tas te vogel se jane satelita te fuqishem, se kur bie shi tasat e vegjel vdesin para kohe nga sinjali dhe duan 10min te marrin veten, ndersa tasi madh (sa me i madh) aq me shume mundesi ka per rezistence, pastaj edhe pse HB ka sinjal te forte, edhe aty ka disa TP qe jane te dobta qe me tas te vogel skapen fare, gjithashtu dhe ke Astra sidomos TP ku ndodhet DSF eurosport e ndonje tjeter, Tasi madh mbetet tas i madh dhe te mbaron pune, e keqja eshte se sot i bien per shkurt dhe pak e dine vleren e tasit te madh, mjaftohen me te vogel sepse nuk zen vend dhe i kap tp, por harrohet qe si kap te gjitha dhe nuk ka cilesine e tasit te madh. Ekeqja eshte se tasi madh po del jasht loje dhe jasht shtetit, sepse ne vitet 90 ishte problem te gjeje tas te vogel e jo te madh, biles tasat 1.50cm deri ne 2m i gjeje pa problem fare ne cdo dyqan ne gjermani.

ika se jom ne pune e andej nga ana tjeter sflas dot se na e kan pre....
    rrofsh, ene ti kalofsh bukur.

Senior Member
    Uploads
    0

Eshte e mundur te kesh sinjal tek hotbird, eut, dhe astra me parabol 80cm me tre lnb?

Contributing Member kapia's Avatar
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by milanisti2 View Post
    Eshte e mundur te kesh sinjal tek hotbird, eut, dhe astra me parabol 80cm me tre lnb?
    un them jo!sepse kam prouar vet me tas 90 cm dhe sinjali ishe sh i dobet,me mir nje tas 120 mbaron pune pa problem!

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by kapia View Post
    un them jo!sepse kam prouar vet me tas 90 cm dhe sinjali ishe sh i dobet,me mir nje tas 120 mbaron pune pa problem!
    kam dhe nje 120cm por e kam te fiksuar tek turksat e nuk dua ta luj. Mora nje 80cm per te kap eut, hot e astra por nuk po ja arrij. Me sa cpo lexoj ketu parabola 80cm nuk eshte shume efikase per turksat e po e provoj me tre lnb po nuk po arrij.

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Po, dhe pa asnje humbje biles.

tasi me diameter 100 i perlan 8 koka, kurse ai 80, 3 koka i ka si qofte ke daja, mos harro; po e montove keq, do te mungoje sinjali.

VIP Member BIG BOBI's Avatar
    Uploads
    70

une me nje parabol 80cm kam vendosur 4 koka:hotbird 13 est-eutelsatw2 16est-sirius 5est-thor 1owest.
    siç e tha fiku75 me lart duhet di vendosesh ne menyren e duhur,gjithashtu nuk na the çfare aparati ke,qe te themi si ta konfigurosh per 3 satelite!
    te keshilloj qe ne mes te vendosesh eutelsat w2,duke e pare parabolen nga mbrapa i bie qe hotbird13 te jete majtas dhe astra19 djathtas!
    pastaj varet se ku banon,se po te jeshe ne Itali, mund te shkosh ne ndonje dyqan qe shet paisje satelitore dhe te blesh nje suport universal ku mund te vendosesh 3 dhe me shume koka!

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by BIG BOBI View Post
    une me nje parabol 80cm kam vendosur 4 koka:hotbird 13 est-eutelsatw2 16est-sirius 5est-thor 1owest.
    siç e tha fiku75 me lart duhet di vendosesh ne menyren e duhur,gjithashtu nuk na the çfare aparati ke,qe te themi si ta konfigurosh per 3 satelite!
    te keshilloj qe ne mes te vendosesh eutelsat w2,duke e pare parabolen nga mbrapa i bie qe hotbird13 te jete majtas dhe astra19 djathtas!
    pastaj varet se ku banon,se po te jeshe ne Itali, mund te shkosh ne ndonje dyqan qe shet paisje satelitore dhe te blesh nje suport universal ku mund te vendosesh 3 dhe me shume koka!
    Aparati eshte starsat x50.

Senior Member
    Uploads
    0

2 Aparate me nje koke?

A mund te me thote njeri se si mund te perdor nje koke per 2 aparate.Kam nje tas me 2 koka nje te astra dhe nje te hotbirdi e dua qe vetem sinjalin e hotbirdit tja kaloj dhe nje aparati satelitor qe kam ke dhoma e gjumit.A ka mundesi pa marr nje koke me dy apo me shume dalje te lidh 2aparatet?

Advertise Here