jo doja te dija sic e thashe ,me kete koke ekzistuese mund ta bej.Kjo koke ka vetem nje dalje
Kam nje risiver digjital shum te thjeshte (pa modul, pa lan). Dua ti shoh vetem FTA kanalet. I kam gjet 5 kanale shqip qe jane pjese e Tring-ut dhe kanalin T. Asesi s'mundem t'i gjej tri kanalet tjera: TVSH Sat, Alsat dhe RTK. Provoj te shtoj transponder te ri me frekuencat perkatese, por s'arrij ti gjej, sinjali mbetet i dobet dhe sgjen asnje kanal. Kur bej Edit te ndonje kanali ekzistues lejon vetem te dhenat tjera ti modifikj (name, vpid apid,...) ndersa frekuenca nuk ndryshohet. Dicka qe se kuptoj, eshte se te Symbol Rate shkruan Ks/s, mos duhet ndonje llogaritje tjeter per kete vlere!?
Ke dhe nje zgjidhje me kokat qe ke . Daljen tjeter te aparatit(ngjitur me daljen ku lidhet antena) e lidh me kabull me tv qe ke ne dhome,vetem se ne kete rast aparati i dyte nuk te hyn ne pune,dhe do te shikosh ate kanal qe jep tv i lidhur me aparatin pra nuk shikon ne meyre te pavarur ne tv qe ke ne dhome(kte meyree kam perdorur vete para ca kohesh).shkurt ,cfare shikon ne guzhine do shohesh ne dhome.
kush e gjen çfare marke dhe modeli e ka burim2010 aparatin do kete nga stafi nje Cline gratis per nje vit!!!!!!!!!!
........................sigurish qe bej shaka,...............aman o burim 2010, kaq te veshtir e ke te shikosh e te na thuash çfare marke e modeli e ke aparatin?!
Versioni i trete:Nga dalja e decoderit te pare(lnb out -ne qofte se ka)lidh kabllin sat per ne dhomen tjeter ku kolegon aparatin e dyte sat.Ky aparat te lejon te shikosh 1-kanalet e te njejtit transponder ku eshte i pari(kanal tjeter ),2-kanalet me te njejtin polarizacion o H o V ,qe shikon i pari(por mund te jene kanale te ndryshme),3-kanalet e te njejtit satelit qe shikon aparati i pare(sepse ai zgjedh satelitin nepermjet komuntatorit diseks qe eshte brenda kokes dyshe qe ke ti).