Shume nga perdoruest e cccam (klientet) kohet e fundt kane probleme persa i perket cilesise se linjave te marra nga servera te ndryshem,
qofshin keta dhe me pagese te majme.
Shumekush nga ju mund te beje pyetjen: Po une i kam linjat e mia ne hope_1, si ka mundesi qe kam gjithmon shkeputje?
Pergjigjia qe do te te jape dikush do te ishte:
Shih konfigurimet e aparatit....
Cilesia e internetit eshte shume e dobet.....
Shih cfare ping te lidh me serverin....
Dhe shume e shume si keto.....Por sigurisht duke mos i anashkaluar keto arsye,
do te thosha se arsyeja kryesore eshte rishperndarja e linjave duke perdorur vecorite e oscam-it,
dhe duke i kaluar ato nga hope_1 ose 2 perseri ne local ne ndihmen e trick(mashtrim linje) te oscam-it.
Me kėtė opsion ju mund tė pėrdorni njė C-line si njė cardreader.
Kjo vlen si per c-line me te drejte risharing, dhe per ato qe nuk e kane kete te drejte.
Prandaj do tju keshilloja qe te jeni shume te kujdesshem ne kete drejtim dhe mos mashtroheni nga ajo cka ju ofrojne.
Fatkeqesisht oscam mund te ktheje nje c-line e cila nuk ka te drejte per risharing, ne nje me te drejte per tu rishperndare, kete e dine te gjithe qemese e vertete,
vlen per ata qe jane amatore dhe nuk bllokojne dot oscam.
kte teme e kemi konsumuar here tjeter ne teme tjeter dhe oscam nese sdin ta perdoresh mund te abuzosh me te.
dine te perdorin mire linux, dhe nuk mund te behet asgje per kete nga askush deri per momentin....
sapo ta thashe me lart, qe nese din me perdor oscam si amator atehere po, perndryshe nuk e kthen dot clinen me te drejte ri-shperndarje.
e patem bere dhe prove nje here se mbaj mend kush ishin nja dy antare te cileve iu dhashe nga nje cline per prove dhe pastaj postuan dhe thane qe nuk eshte e mundur me be rishpendarje.
gjithsesi nuk du te bejme polemike se nuk eshte me rendesi, respektoj mendimin tend. ata qe ta kane thene kte lajm dhe te kane thene se dine te perdorin linux thjesht te kane shit mend, sepse nuk duhet te njofesh vetem linuxin por dhe programimin e oscam qe te dish si ta bllokosh.
kaloni mire.
Fiku, ti e di shume mire qe kjo eshte e vertete.....sapo ta thashe me lart, qe nese din me perdor oscam si amator atehere po, perndryshe nuk e kthen dot clinen me te drejte ri-shperndarje.
e patem bere dhe prove nje here se mbaj mend kush ishin nja dy antare te cileve iu dhashe nga nje cline per prove dhe pastaj postuan dhe thane qe nuk eshte e mundur me be rishpendarje.
gjithsesi nuk du te bejme polemike se nuk eshte me rendesi, respektoj mendimin tend. ata qe ta kane thene kte lajm dhe te kane thene se dine te perdorin linux thjesht te kane shit mend, sepse nuk duhet te njofesh vetem linuxin por dhe programimin e oscam qe te dish si ta bllokosh.
kaloni mire.
Mos kembengul me shprehjen "te te jap nje c-line dhe beje risharing"
Sigurisht qe mundem, sepse kam mundur ta bej kete dhe me servera professionale...
Por e fillova kete teme sepse kohet e fundit ka filluar te perhapet shume kjo metode abuzimi, dhe sigurisht
per te imformuar pjestaret e forumit te mos bien preh e ketyre abuzimeve.
kjo metode ka ekzistuar ka kohe, dhe tek tema e shkembimeve ne forumin kryesor kam vendos nje guide ka me shume se 1 vit besoj, dhe i njoh metodat por siē te pata thene nese njeh oscamin mund ta evitoje....etj etj
tashi nese Tosi006 thote se oscam ka ndryshuar un kte se di sepse do pare, ka kohe sjam marre me me oscam, por un po i referohem gjithmone provave qe kishim bere ka kohe ketu ne forumin shqip, dhe ne postimet e mia kte gje po diskutoja.
Nuk te vura asnjehere ne dyshim provat e tua qe ke bere me serverat profesjonal(²) keshtu qe nuk duhet te ndihesh i fyer. dhe nuk e di pse thua servera profesjonal, se oscami edhe ne nje dreambox te thjeshte njesoj punon....
Sa per informacjonin qe e dhe ne shqip ketu ke bere shume mire as nuk e vej ne diskutim.
ps: (²) - serverat profesjonal nuk kane asnje veshtiresi me te madhe sesa nje server amator i bere me dreambox, oscami eshte njesoj.
Kaloni mire.