twra tous eida kai sto flick!
min mou anoigete tin oreksi kai skeftomouna na pao gia souvlakia...
Vrika kai "καλιτσούνια, στάκα, πατάτες οφτές, ντάκο"
psahno gia kritiko magazi apopse - ta thavo ta souvlakia
Apo edw tha pernao sigoura pote pote![]()
twra tous eida kai sto flick!
min mou anoigete tin oreksi kai skeftomouna na pao gia souvlakia...
Vrika kai "καλιτσούνια, στάκα, πατάτες οφτές, ντάκο"
psahno gia kritiko magazi apopse - ta thavo ta souvlakia
Apo edw tha pernao sigoura pote pote![]()
Kalispera se olous tous synteknous kai apo mena.
sigoura file einai poly pio nostimoi apo ta soublakia , alla min ksexname oti einai mezes , den einai gia xortasi , mporoun xalara na sou rimaksoun to stomaxi ...
a exo dokimasei kai mia galiki ekdoxi me skordoboutiro , kai einai na klifeis kai ta daktyla sou , ama bro ti syntagi tha tin anebaso .
kalispera kai apo tin (galini) ierapetras
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην Κρήτη τους χοχλιούς τους "Σακάζουμε" δηλαδή μόλις τους πιάσουμε τους βάζουμε κάπου που να μπορούν να πάρουν αέρα (αλλά προσέχουμε να μην συρθούν και φύγουν) και τους ρίχνουμε αλέυρι και μακαρόνια ωμά. Μ'αυτόν τον τρόπο τρέφονται και γίνονται νοστιμότεροι. Για όσους δεν είναι φίλοι του ξυδιού ας μειώσουν την ποσότητα στο 1 ποτηράκι του κρασιού ή ας σβήσουν με κρασί. Έχουν δοκιμαστεί και με τους 2 τρόπους αλλά είναι πολύ νοστιμότεροι με το ξύδι.
Γεία σας κι απο μένα, ήντα μπρέ γίνετε, ήμουν λίγο εκτός γι αυτό άργησα να δώσο το πορόν. Να προσθέσω ότι τους σακάζουμε και για να καθαρίσουν απο οτι έχουν φάι και όταν χωρτάσουν κλείνουν απο μπροστά, (κανουν μια τσιπα,στουμπόνουν(άλλη μια περίεργη λέξη)), ακόμη μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους σάν κύριο γεύμα.
Συγχαρτήρια για το θέμα και επιδεί το ξέχασα είμαι απο Ηράκλειο. Και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους για όλα όσα έχω μάθει απο εδώ μέσα.
Kalimera s oloys
Simera kerno krasi me amanitoys sfoygkato.....
kai salata pikroradiko.
ante kai me ti raki kalitsoynakia kai kydoni sta karvoyna.
kala pernoume edw mesa kathe mera! fai k krasi! auta einai!