si mund te instaloje skin ne dreambox 500s
si mund te instaloje skin ne dreambox 500s
Ndoshta e ke fjalen per plugin ecminfo.
Ne var/tuxbox/plugin fut ato dy filet. Asaj me prapashtesen .sh jepi atributet 755, tjetren lere me 644.
Ose nqs perdor gemini s'ke nevoje fare ta instalosh sepse mund te perdoresh edhe ecm extra:
Butoni BLU ---> Extras / Setup ---> general
ketu zgjidh nje nga variantet e meposhtme.
crypt = Grafik Emm / Ecm / Expert+
ose
crypt = Only Expert+
ose
crypt = Show all (skin support)
Pas kesaj kur shtyp butonin info te del edhe tabela ecm extra qe eshte ekuivalente me plugin ecm info
Po mundesh edhe online permes: Butoni Blu --> Addons --> Gemini-Server --> Skins ose edhe manualisht duke i futur filet nje nga nje ne direktorite perkatese.
Gjithmone kam preferuar Blueline3
Por kujdes! jo c'do lloj skini qe gjendet aty mund te jete korrekt, gje qe mund te sjelli bllokimin e dreambox. Keshtu qe per te shmangur te papriturat, duhet qe me pare te ruash linjat e tua ne PC.
Nqs perdor psh imazhin gemini nuk mund te hedhesh me shume se nje skin sepse ka skin qe kane permasa te medha dhe memoria e DM eshte e vogel.
Imazhi me i pershtatshem qe mund te mbaje edhe 3 - 4 apo edhe 5 skin te integruar eshte openpli.
NJatjeta te gjitheve, kam nje paqartesi per aktivizimin e tunerit tokesor per sunray 800 hd se triplo tuner dvb-s-t-c wi-fi integrato, nevojitet chiaveta terrestre apo ka nevoje vetem per configurim tek menu dhe asgje tjeter(vete fjala INTEGRATO nenkupton qe e ka brenda tunerin) dhe tek paneli i pasme(mbrapa) ka vetem hyrje SAT per kabell me fishe satelitare (me filetim) dhe nuk ka aspak ingreso te tipit normal(femer-mashkull) sic eshte kablli i toksorit,apo analogic, sepse po me luan mendsh. Cfar duhet te bej, ka ndonje qe mund te me jape nje sugjerim apo te me dergoje ne ndonje faqe forumi qe i dedikohet posacerisht ktij argumenti? shume flm!
fillestari me ke ndihmuar shume dhe faleminderit per gjithcka por doje te beja dhe nje pyetje si ta nderroj url e add oneve qe ti shkarkojet pluginet nga dm direkt dhe jo manualisht. Url qe kam aktualisht eshte gabim (pra thot error) ne cfar direktori te futem me ftp per ta ndryshuar linkun dhe ku mund te gjej adresa qe permbajne add on
nuk ekuptova bash mire por nese ke fjal per triple turner siqo me dcc ne: var /tuxbox aty duhet me qen satelites .xml terrestrial xlm,dhe cabel xml
nese ske diqka prej ktyre atehere kerko ne google kta dhe instalo aty e ristarton resivem
nese keni ket problem te pershendes gjuhen italiane nuk e kuptoj nese ke diqka tjeter nese kam mundesi te tregoj
I dashur M-P dhe SHQIP, ju kerkoj falje se ndoshta nuk arrij te shpjegohem mire, thene me troc dhe si kalamajt e kopshit : Aparati im ka vetem nje hyrje antene, dhe ajo eshte per satellitin (cablli ka fishe me fileto sepse dhe hyrja eshte me fileto) dhe ska kerkund hyrje tjeter per je kabell tjeter te antenes toksore ose cabllore qe fishen e ka normale (si puna RF), ose duke e formuluar ndryshe pyetjen: Si mund tja bej per te pare kanalet tokesore me SUNRAY ? ju falenderoj per gadishmerine dhe shpejtesine e pergjigjeve qe me derguat!
Aparati eshte blere i ri ne qese, nga nje sit on line ne TRENTO itali, dhe ka kushtuar 249 euro, e kam hap vete i pari. Eshte blere ne shtator tr vittit te kaluar! PER KURIOZITET BEJ NJE KERKIM NE GOOGLE DHE DO SHOHESH PER CFAR BEHET FJALE! perqendrohu tek pamja e pasme e aparatit dhe do kuptosh per cfare e kam fjalen, dhe pse me lindin paqartesite! respekte!