Nuk e di se nga e nxjerr konkluzionin qe ai qe te jep abonimin i ndryshon mac adresen boxit?
Une nuk shof ndonje arsye logjike qe ai te ndryshoj mac adresen per cdo box ku vendos 'abonimin' e DGA
Permes mac adreses se cdo boxi ai mund te pergatisi serverin vpn dhe ndoshta edhe linjat CWC(supozim)
Nuk e kuptoj perse do tja ndryshosh mac e boxit ku ke pas 'abonimin'. Se edhe sikur te supozosh se ai i ka ndryshuar mac, mjafton ta flashosh nga e para dhe boxi merr automatikisht mac e vet.
Per sa i perket asaj sesi e dallon ai qe ti i ke futur linjat ne dy boxe mund te kete disa mundesi. Por une besoj te imazhi open pli qe ke perdorur . Dyshoj sepse nje i njohuri im po mbush vitin qe e perdor linjen e dga ne dy boxe(duke hequr nga rryma njerin). Madje pergjate kesaj kohe edhe ka rinovuar 'abonimin' dhe ai boti ska marre vesh gje.
Ju nuk keni akses me ftp dhe telnet, por kjo nuk besoj se e pengon ate botin te kete akses ne boxet tuaj fjala vjen permes network ne distance. Ma do mendja se ai duhet ta kete kete akses sepse mund ti duhet tju rinovoje psh listat e kanaleve.
Psh une brenda shtepise mund te hyje ne boxet e mi permes network pa pasur nevoje te perdor ndonje prog FTP. Pra edhe sikur mos te kem akses me ftp si ne rastin tuaj kjo nuk me pengon te hyj brenda boxit permes network (shiko Foton FOTO.png.
Po ta vesh re kemi te bejme me dosjen Configuratin qe kryesisht del kur perdor imazhin BH, por per open pli apo newenigma ne vend te Configuration del Root.
Pas kesaj une mund te bej gjithcka me boxin tim, duke futur apo hequr emulatore, linja etj etj deri edhe ne vendosjen e listave te reja te kanaleve. Kur hyj brenda boxit dhe shof te gjitha dosjet dhe fajlat eshte afer mendsh qe e dalloj se me cfare imazhi kam te bej. Per kete mjafton edhe nje pervoje fare modeste.
Fare mire te njejten gje mund te bej edhe ai qe ju jep linjen, por ne distance. Duke ditur qe ai perdor nje numer te kufizuar imazhesh per DM perdor kryesisht newenigma dhe per vu+ imazhin BH.
Kur ai hyn brenda boxit tend dhe shikon qe ti je duke perdorur nje imazh qe ai ndoshta nuk e perdor kurre per klientet e vet, natyrisht qe e kupton qe ti i ke marre fajlat nga njeri box dhe i ke kaluar te tjetri. Ose me sakte ai shqetesohet kur merr vesh qe dikush i ka depertuar ne menyren qe perdor. Se ndryshe nuk ka asnje arsye tjeter tju bllokoj aksesin me FTP apo telnet.
KLM

plus une nuk e kam ate lloj 'abonimi' te DGA dhe me siguri me ato kushte s'do ta kem kurre. As ate lloj, por as zyrtarin.