per klan kosova dihet qe ka probleme me streaming dhe zerin, nese ta ben me te gjitha kanalet eshte problem tuneri qe ndoshta ka fillu me te bere numra.
bej ato provat e zakonshme,
si fillim beji nje restart enigma, pastaj nje restart device.
nese nuk zgjidh pune hidhi nje flash te paster dhe kontrolloje se po ti fusesh backupin ndoshta ka ndonje file te korruptuar.
Po hedh nje material ne PDF (Dreambox 500 for newbies) me 75 faqe sigurisht per fillestaret ku hyje edhe vet. E gjeta para nja 4 ditesh por tema e manualeve mu duk sikur ishte e mbyllur. Moderatoret po ta shofin te arsyeshme e lene ketu ose e levizin nuk perben problem. Mua mu duk shume interesant. Qe nga pergatitja e kabllit null modem flashimi konfigurimi i LNB-ve dhe deri te te parit ne kompjuter te kanaleve te dreamboxit.
Kalofshi mire
Falenderoj gertin per materialin qe me te vertete eshte shume i mire, por eshte anglisht, kjo eshte mangesia.
Une jam i gatshem qe ta perkthej ne shqip, por, para nje viti une pata hedhur idene e krijimit te nje "fjalori" satelitor qe te kuptohemi me mire me njeri-tjetrin. Mungesa e nje fjalori shpesh na ben qe gjera te thjeshta te mos kuptohen. p.sh. nese "dish" ne anglisht kuptohet menjehere, ne shqip kemi: pjate, tepsi, saç etj.
Une te gjithe marresit (receiver) i le ne gjuhen angleze sepse aty kuptoj, ndersa ne shqip (bie fjala marresit e DGA qe kane Menu shqip) nuk kuptoj asgje.