Me pult e dekoderit hyr ne Menu-> System->Net Setting->IP config shiko aty IP e dekoderit dhe fute ne DCC:
DCC2.png
Me pult e dekoderit hyr ne Menu-> System->Net Setting->IP config shiko aty IP e dekoderit dhe fute ne DCC:
DCC2.png
Ta shpjegova edhe me lart ne nje post paraardhes, megjithate
Nese e ke hedhur plugin SparkBox_all_emu_plugins ne dekoder atehere i ke hedhur emulatoret kryesore.
Per te futur linjat kliko dy here ne var->/root/plugin/var (qe e ke ne fund te FTP ne DCC si te foto qe ta kam postuar ne postet paraardhes) do te dalesh direkt ne root/plugin/var ketu do te shohesh direktorine keys kliko 2 here mbi te dhe do te shohesh CCcam.cfg jepi me te djathten e mausit dhe shko te Edit, pasi te hapet CCcam.cfg fut linjen tende (Copy-Paste)
Sans titre 1.png
Sans titre 2.png
Pas kesaj me pultin e dekoderit shko ne Menu-> Plug in dhe ketu jepi OK CCcam214 qe te behet jeshile ajo pika e kuqe.
Kjo me lart persa i perket te ashtuquajturit Cccam.
Per Mgcamd, po ne direktorine keys aty do gjesh cccamd.list dhe po si ne rastin e CCcam.cfg do fusesh c-linen ne cccamd.list. Por nuk mjafton vetem kaq, aty ne direktorine keys do shofesh mg_cfg jepi Edit edhe kesaj dhe pasi te hapet do gjesh reshtin G: { } ne mes te kllapave do zevendesosh shifren qe ndodhet aty dhe do ta besh G: { 32 } edhe kesaj Save and Exit. Per te aktivizuar mgcamd e njejta gje, me pult ne Menu->Plug in dhe i jep OK mgcamd qe pika e kuqe te behet jeshile.
Per Oscam nuk kam shume kohe ne dispozicion tani, por po te lexosh disa faqe me perpara ketij threadi do te gjesh informacion sesi ti konvertosh c-linet dhe ku ti fusesh( per ti futur e kam sqaruar ne pergjigjet e meparshme qe te kam derguar ne root/plugin/var/tuxbox/config) si edhe configurimin e oscam.conf qe ne faqet e meparshme e gjen dhe te gatshem.
PS: Eshte me mire me perdor oscam ose mgcamd.
i bera keto qe me the ti por prap pa rezultat! sdi nese kam gabu une?
i bera keto qe me the ti por prap pa rezultat! sdi nese kam gabu une?
kontrollo a i ke linjat e hapura se kjo eshte proqedur e thjesht dhe e ke te shpjeguar hap pas hapi
me fal fillestari por tani u aktivizuan, shume flm per ndihmen! por problemi tani eshte se punon 10 min e pastaj shkeputet, duhet me e fik aparatin dhe pastaj eshte gjithcka ne rregull! si shpjegohet? po per kanalet qe jane ne biss si aktivizohen celesat!
Rendesi ka qe e vure ne pune, te tjerat regullohen ngadale, ngadale. Me siguri ke aktivizuar CCcam-in ky ne fakt me sa kam lexuar, por edhe me sa kam pare nuk punon mire.
Kur e spjegova me heret qellimi ishte sa per shembull. E mira eshte te aktivizosh mgcamd ose oscam keta punojne me mire se Cccam qe ne fakt nuk eshte i tille. Personalisht preferoj oscam-in. Nqs do te lexosh postet qe jane te kjo teme qe nga posti i pare e kendej do te kuptosh shume me teper. Nuk jane shume faqe, por gjerat baze jane mese te sqaruara.
Per celsat te them te drejten nuk jam mare thuajse fare ne spark, thjesht kam provuar para disa kohesh kanalet franceze me celsa dhe ata hapeshin per bukuri. Me biss nuk jam mare fare te ky dekoder. Por besoj se duhet te funksionojne nqs gjen nje Softcam.key dhe ta vendosesh ne ......var/keys. Ose te kjo faqe Ketu ne krah te majte ke 'Keys' kliko aty dhe te hapet nje faqe tjeter. Aty kopjo celsat qe dalin shpesh dhe jepi paste ne Softcam.key po ashtu sic fute linjat. Nuk di nese jane te sakte ata celsa. Gjithashtu kam pershtypjen se ne Menu->Plug in duhet aktivizuar edhe mcas.
Tani ne fakt une nuk kam kohe qe ti testoj vete e te them ndonje gje me shume.
Shpresoj qe dikush qe eshte mare me celsa te te jap nje ide me shume.
pershendetje, nese mund te me ndihmoj njeri se si futen chelesat biss dhe te paketave qe punojne me celesa per GOLDEN MEDIA SPARK!
Pershendetje!
kam nje problem te vogel edhe i cuditshem! cdo her qe me marrin ne telefon ose marr ne telefon me prishet sinjali tek disa frekuenca te hotbird !!! nuk e di, besoj se do jet ndonje interferenc me tunerin se ska mundesi tjeter O.o ..edhe nese largohem nja 20 metra nga dekoderi ndodh i njejti problem! ndonje keshill ??