Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 59

Thread: Bulcrypt support - за Напреднали

Senior Member gfto's Avatar
    Uploads
    0

Re: Bulcrypt support submited to OSCAM

Quote Originally Posted by woooow View Post
    Аз ще обясня за какво мисля, че трябва да се премахне нулевото cw. На мен лично ми трябва за сравнения и опити. Давам пример веднага: искам да опитам с различен сесиен ключ( само командата е описана ). Виждам в полето че е празно, вкарвам ключа, но оскам веднага ми забива нулите и реално нищо не мога да разбера. Ако може, Жоро, постни един пач, в който да отделиш 2-та алгоритъма за версиите. Като си детектне версия 2 да си избере сетнатия ключ за версия 2, след това да си направи хоr-a с него и да сравняваме какво се получава. По този начин набързо ще отхвърлим възможноста това да е разликата и продължаваме да копаем. Не казвам, че трябва да бързаме да го добавяме в съпорта, а който иска да си пачне рийдъра и да прави опити. Надявам се ме разбрахте какво искам да кажа.
    Пипай смело по кода на четеца. Дори и за не специалист е написан простичко и е лесно да се следва (има много коментари). Човек така се учи, като чете чужд код и се бъзика с него.

2. Advertise Here
    Contributing Member mminkov's Avatar
    Uploads
    7

Quote Originally Posted by woooow View Post
    след това да си направи хоr-a с него и да сравняваме какво се получава
    Май с опити напосоки няма да стане. Дали само xor трябва да се прави, може да се въртят циклично някои от байтовете. Един бит да не е на мястото си и... труда в киреча. Наистина най-лесно е само изключващо или, но оператора не работи за нас а срещу нас! Факт е, че тази карта е подобие на друга, но не е сигурно че алгоритмите ще са едни и същи, по скоро подобни!

Uploads
    7

Quote Originally Posted by muggs View Post
    Блокажа важи сама за картата, но не и за оскама. Ако си блокнал сървъра, ЕММ-ите ще влизат в оскама и той ще ги блокира да нямат достъп до картата.
    Съгласих се , проиграх установката отново и се получи - влязоха във файла но не и в картата (интересно защо преди месец като го пробвах, не саботи по този начин)
    Вземам си предложението обратно като неоснователно
    Quote Originally Posted by mminkov View Post
    защо не допишеш за тези прословути ЕММ пакети следното: Клиентите да си ги показват (като ги уловят - в дебъг-а), независлимо дали им еоферирано да ги пращат! След това, ако не е разрешено да ги тика у картата (сървъра), да ги пише във файл, че ако съм блокирал и искам ръчно да го набия (ЕММ-то), да има от де да го зема (Благинчи понаправи нещо, но е хубаво да го има в официалния оскам). Опцийките за блокаж и запис на ЕММ-тата, добре, но да има още една oпцийка -save in file but not send to card....

Senior Member
    Uploads
    1

Май с опити напосоки няма да стане. Дали само xor трябва да се прави, може да се въртят циклично някои от байтовете. Един бит да не е на мястото си и... труда в киреча. Наистина най-лесно е само изключващо или, но оператора не работи за нас а срещу нас! Факт е, че тази карта е подобие на друга, но не е сигурно че алгоритмите ще са едни и същи, по скоро подобни!
    Момчиле, ти от къде си толкова сигурен къде и каква е разликата? Точно с опити, било то и напосоки се рови! Нали трябва да се почне от някъде. Ако имаш идеи споделяй, логове също, иначе просто няма смисъл да ми даваш акъли кое и как. Идеята е да се пробва с ключ от в2 карта. Най-лесно е да пусна игрека и да гледам какво връща, но вътре е заложен друг ключ от в1 и идеята се обезсмисля като цяло.Казах какво искам да направя, не мога сам, за това ако имаш идея как да врътнем кода си добре дошъл. Другите ти коментари са просто чесане на пръстите по клавиатурата.

Uploads
    7

Нямам идея, просто предполагам, че едва ще е толкова просто. Няколко пъти попитах за литература, статии, ама никой не се отзова. Имам желание и аз да пробвам и да помагам, но нямам "финдамента'. Колкото до Y-ка, той да не би да чете - не мога да схвана идеята... . А ако имам информация, първо тук ще я споделя!

Senior Member
    Uploads
    1

Игрека я чете, също както официалната, но там не се връщат нули като отговор, просто грешна думичка и до там. Няма го сорса да променя ключа и да я компилирам наново. Тук имам сорса, но не ми идва на ум как точно да направя оскам-а да си избира между двата ключа. Имам идеи, които ще пробвам днес и утре и ще видим.

Uploads
    7

Колеги, аз да питам (чудих се в коя тема и ... храс - тук). Оскама (нашия си - за руския знам) обработвал ли е някога други ЕММ-та освен 82 и 84? Не мога да си спомня виждал ли съм 85 или е било само при руския. Значителните корекции във връзка с ЕММ-тата бяха в ревижъни 7668 (корекция сериен номер и другите типове) и 7689 (уж 85 и 8а?). Преди 7668 (7667), хваща 8А, но 85 не видях за 1 час!

Member stefan.saraev's Avatar
    Uploads
    0

Колеги, аз да питам (чудих се в коя тема и ... храс - тук). Оскама (нашия си - за руския знам) обработвал ли е някога други ЕММ-та освен 82 и 84? Не мога да си спомня виждал ли съм 85 или е било само при руския. Значителните корекции във връзка с ЕММ-тата бяха в ревижъни 7668 (корекция сериен номер и другите типове) и 7689 (уж 85 и 8а?). Преди 7668 (7667), хваща 8А, но 85 не видях за 1 час!
    да.

2013/08/20 20:01:04 AC0035D0 c bulsat [bulcrypt] EMM_UNIQUE-85, emm_sn = ############, card_sn = ############
    2013/08/20 20:15:27 AC0035D0 c bulsat [bulcrypt] EMM_UNIQUE-85, emm_sn = ############, card_sn = ############
    2013/08/20 20:29:37 AC0035D0 c bulsat [bulcrypt] EMM_UNIQUE-85, emm_sn = ############, card_sn = ############

версията при мен е OSCAM 1.20-unstable_svn build r8625

EDIT: всъщност 85 са доста повече от 82 при мен. 85 - през около 15 минути. 82 - през около час и 15 минути.

Uploads
    7

Добре де, аз компилирах и твоя ревижън и пак само 82 и 84 (чаках около час, късно вечерта). Има ли значение канала на който трябва да е приемника (приемника е дб500 - sd). Забелязвал съм че понякога не вървят ЕММ-та на 12524h/30000 и като превключа на друг канал (който е на друг транспондер) - има а на 1-вия няма (за известно време).

Senior Member gfto's Avatar
    Uploads
    0

Добре де, аз компилирах и твоя ревижън и пак само 82 и 84 (чаках около час, късно вечерта). Има ли значение канала на който трябва да е приемника (приемника е дб500 - sd). Забелязвал съм че понякога не вървят ЕММ-та на 12524h/30000 и като превключа на друг канал (който е на друг транспондер) - има а на 1-вия няма (за известно време).
    Ти не обичаше ли да слагаш разни ЕММ филтри? Щото и преди си спомням подобни доклади от теб, пък се оказваше, че имаш филтри. Не знам откъде продължават градските легенди, че ЕММ-тата в булкрипт ридъра нещо не работят, след като отдавна проблемите са изчистени. Сега, ако ползавте някакъв "умен" клиент на който ЕММ филтрите са насрани и не праща на оскам-а всички необходими ЕММ-тата, това не е проблем на оскама.

Та така:
    - хващате си ЕММ стрийма на кой да е странспондер на булсата (ако го ЕММ стрийм).
    - наливате го в оскама с нещо като tsdecrypt (което е достатъчно умно да знае да не се прави на умно) през cs378x.
    - ако ползвате dvbapi - трябва да работи (ама дали работи, не знам защото никога не съм ползвал dvbapi).
    - ако ползвате tvheadend - може и да работи (ама може и да не работи).
    - ако ползвате astra или getstream - може и да не работи
    - ако ползвате нещо друго, еба ли го да ли ще работи.
    - картата ви се ъпдейтва като слънце стига ЕММ-тата да пристигат до оскам-а.

82, 84, 85 - всичко си влиза.

Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Advertise Here