Май с опити напосоки няма да стане. Дали само xor трябва да се прави, може да се въртят циклично някои от байтовете. Един бит да не е на мястото си и... труда в киреча. Наистина най-лесно е само изключващо или, но оператора не работи за нас а срещу нас! Факт е, че тази карта е подобие на друга, но не е сигурно че алгоритмите ще са едни и същи, по скоро подобни!
Момчиле, ти от къде си толкова сигурен къде и каква е разликата? Точно с опити, било то и напосоки се рови! Нали трябва да се почне от някъде. Ако имаш идеи споделяй, логове също, иначе просто няма смисъл да ми даваш акъли кое и как. Идеята е да се пробва с ключ от в2 карта. Най-лесно е да пусна игрека и да гледам какво връща, но вътре е заложен друг ключ от в1 и идеята се обезсмисля като цяло.Казах какво искам да направя, не мога сам, за това ако имаш идея как да врътнем кода си добре дошъл. Другите ти коментари са просто чесане на пръстите по клавиатурата.
Нямам идея, просто предполагам, че едва ще е толкова просто. Няколко пъти попитах за литература, статии, ама никой не се отзова. Имам желание и аз да пробвам и да помагам, но нямам "финдамента'. Колкото до Y-ка, той да не би да чете - не мога да схвана идеята.... А ако имам информация, първо тук ще я споделя!
Игрека я чете, също както официалната, но там не се връщат нули като отговор, просто грешна думичка и до там. Няма го сорса да променя ключа и да я компилирам наново. Тук имам сорса, но не ми идва на ум как точно да направя оскам-а да си избира между двата ключа. Имам идеи, които ще пробвам днес и утре и ще видим.
Колеги, аз да питам (чудих се в коя тема и ... храс - тук). Оскама (нашия си - за руския знам) обработвал ли е някога други ЕММ-та освен 82 и 84? Не мога да си спомня виждал ли съм 85 или е било само при руския. Значителните корекции във връзка с ЕММ-тата бяха в ревижъни 7668 (корекция сериен номер и другите типове) и 7689 (уж 85 и 8а?). Преди 7668 (7667), хваща 8А, но 85 не видях за 1 час!
да.
2013/08/20 20:01:04 AC0035D0 c bulsat [bulcrypt] EMM_UNIQUE-85, emm_sn = ############, card_sn = ############
2013/08/20 20:15:27 AC0035D0 c bulsat [bulcrypt] EMM_UNIQUE-85, emm_sn = ############, card_sn = ############
2013/08/20 20:29:37 AC0035D0 c bulsat [bulcrypt] EMM_UNIQUE-85, emm_sn = ############, card_sn = ############
версията при мен е OSCAM 1.20-unstable_svn build r8625
EDIT: всъщност 85 са доста повече от 82 при мен. 85 - през около 15 минути. 82 - през около час и 15 минути.
Добре де, аз компилирах и твоя ревижън и пак само 82 и 84 (чаках около час, късно вечерта). Има ли значение канала на който трябва да е приемника (приемника е дб500 - sd). Забелязвал съм че понякога не вървят ЕММ-та на 12524h/30000 и като превключа на друг канал (който е на друг транспондер) - има а на 1-вия няма (за известно време).
Ти не обичаше ли да слагаш разни ЕММ филтри? Щото и преди си спомням подобни доклади от теб, пък се оказваше, че имаш филтри. Не знам откъде продължават градските легенди, че ЕММ-тата в булкрипт ридъра нещо не работят, след като отдавна проблемите са изчистени. Сега, ако ползавте някакъв "умен" клиент на който ЕММ филтрите са насрани и не праща на оскам-а всички необходими ЕММ-тата, това не е проблем на оскама.
Та така:
- хващате си ЕММ стрийма на кой да е странспондер на булсата (ако го ЕММ стрийм).
- наливате го в оскама с нещо като tsdecrypt (което е достатъчно умно да знае да не се прави на умно) през cs378x.
- ако ползвате dvbapi - трябва да работи (ама дали работи, не знам защото никога не съм ползвал dvbapi).
- ако ползвате tvheadend - може и да работи (ама може и да не работи).
- ако ползвате astra или getstream - може и да не работи
- ако ползвате нещо друго, еба ли го да ли ще работи.
- картата ви се ъпдейтва като слънце стига ЕММ-тата да пристигат до оскам-а.
82, 84, 85 - всичко си влиза.