persh. niki-lu me dhe te kuptoj tamam se cfare duhet te beja driver usb to rs232 nuk kam, provova disa programe qe i gjeta ne google po nuk po i jap drejtim nqse ke mundesi me trego ndonje link me draiver usb rs232 dhe si eshte procesi.faleminderit
ore po as qe behet fjale qe e ben dhe mund ta mbushesh dhe vete me 1 clon dm.
e provuar dhe e testuar nga vete une....
por duhet ta beni me cccam une kete kam provuar.po keshtu dhe nwcamd e ben shume mire,,ky i fundit ben dhe karten e tringut
une i kam ne pune dhe shpresoj qe dhe ju ta gjeni kete zgjidhje.
sa per image une ju rekomandoj
gemini 410
nemesis
dhe me i miri eshte nabilo..ky i fundit eshte me stabel dhe per sharing
me besim te partia
cuna a e din dikush se si behet sharing me IPbox 9000 HD
mgcam apo evocam sepse ky box nuk ka cc cam
apo cam3 nuk i pranon.
une perdor cccam dhe se di ne punon dot ..por kam degjuar qe jo...
shpresoj per ty qe ta besh
une kam nje next2000hd dhe ka nwcamd dhe sbehet
ose me mire mbehet por vetem per 1 pakete
ketu keni listen e kanaleve per Dreambox-Dbox2 ne menyre me te detajuar te gjitha kanalet shqipetare
Kam lidhur kompjuterin me dreambox dhe nuk po e bej dot flash me dreamup. Lidhja eshte me adaptor usb-->rs232 dhe kabllin e kam lidhur nga adaptori te dreambox(dm 600).Kontrollova ne kompjuter se car porte ishte lidhur usb, ishte COM4. Vura dhe ip adresat ne rregull dhe shtypa connect doli tabela "Connection prepared, now switch on the dreambox". Kam pire 6 birra deri tani dhe lidhja nuk po behet ka njeri te me japi ndonje pervoje?
faleminderit
merre ket version te dreamUp1.3.3.4 se ndoshta e ke versionin qe nuk e njeh dm600 lidhe kabllen rs232 dhe jepe com 1 apo com 2 si e ke te lidhur ne pc dhe shtype conect kur shkruan conection prepaird ateher hiqe prej rrymes dm600 dhe shtine prap
1.merre kte programin,
2.lidhe,
3.veja porten com sa e ke normalisht - "com1"
4.hiqe opcjonin "use network"
5.hiqe nga korenti fare dreamboxin
6.shtyp ke programi "connect" dhe prit te lidhet.
7.fute dreamboxin ne korent, pas pak do aktivohen butonat e tjere.
8.shtyp "erase" jepi ok pyetjes, dhe prit te mbaroje.
9.shtyp "flash" kerko imagin ku e ke dhe prit qe ta karikoje deri ne fund
10. hiqe nga korenti prap dreamboxin per 15 sec dhe rivendose korentin.
11.na qeras me nga i birr tashi![]()