E PėR ENIGMA 1 btkcam ėshtė
E PėR ENIGMA 1 btkcam ėshtė
Internet kam sigurisht qė kam,por problemi ėshtė se nuk mund tė shoh figurėn, siē e theksova dhe nė postimin fillestar.
Problemi im ėshtė se jam fillestar dhe nuk kam shumė dije nė kėtė fushė,dhe pėr kėtė kėrkoj ndihmėn tuaj,e vetmja gjė qė dij ėshtė se qė ta bėj SETUP mė duhet njė kabėll rs232, por nuk di nqs duhet tė jetė nullmodem apo me usb,dhe sigurisht mėnyra dhe programi.
Gjithėsesi FALEMINDERIT
pershendetje!
Si instalohet btk cam a na ndihmon kush per nje 500s & nje 800se enigma2?
Ajo qe te ka thene missoervin ka te bej me ate nese ke internet ne dreambox dhe jo nese ke internet, se ajo dihet, pa internet nuk mund te shohesh gje. Por pyetja qe eshte shtruar eshte nese dreamboxi furnizohet me internet apo jo. Se ti perderisa ke pare TV me te njejtin aparat(DM) ke shoku yt, kjo do te thote se te tjerat ne DM i ke ne regull. Ose te pakten keshtu kuptohet.
Per sa i perket zerit kjo s'do te thote gje se psh. ke tringu zeri del si te kesh c-line si jo.
Te duhet nje kabell ethernet qe ta lidhesh DM me internet. Dhe me pas te besh konfigurimet ne DM ne menyre qe te besh te mundur lidhjen DM - Internet.
Tani anetaret jane duke u marre me pregatitjet e Vitit te Ri dhe ndoshta nuk te japin dot ndihmen e nevojshme ne kete periudhe. Por ti mund ta shfrytezosh kohen duke lexuar temen e manualeve qe e ke << KETU>> aty ke gjithcka qe te duhet per aparatin Dreambox.
Kabulli RS232 te duhet per ta flashuar me dream-up, ne rast se perdor PC. Ndersa kur perdor Lap-Top(varet nga laptopi), per flashim te duhet nje kabell RS232 to USB.
Gezuar dhe kalofsh mire.
Bejeni unzip dhe pastaj file qe eshte .tag.bz2 hidheni me FTP ne folderin TMP dhe me pas me pultin e DM blu panel dhe manual install. Besoj se procedura osht e njejte edhe per DM 800 HD, por une nuk kam DM 800 HD qe ta konfirmoj.
Kalofshi mire
Fillimisht, duke i kerkuar ndjese Gertit qe te ka sqaruar perpara meje......
BTKCami qe ka postuar Gerti per E1 ta tregon vete se ne cilen direktori futen filet qe perfshijne BTKcam-in.
Pasi e hap, shikon qe ka var/ dhe pas var/ vijne me radhe /bin, /keys, /script, /uninstall dhe vazhdojme me radhe:
Brenda bin/ ndodhet btkcam_ppc te cilen do ta fusesh ne var/bin dhe do ti japesh atributet 755
Brenda keys/ ndodhen bis.cfg & btkcam.cfg te cilat do futen ne var/keys
Brenda script/ ndodhet btkcam_1_cam.sh i cili futet ne var/script dhe atributet 755
Brenda uninstall/ ndodhet btkcam_defile.sh i cili futet ne var/uninstall dhe atributet 755. Me pas i behet reebot DM dhe me butonin blu aktivizohet BTKCam-i. Kjo esht njera metode qe une e aplikoj me shpesh sepse kursej rreth 2% ne var/used.
Por eshte edhe menyra e instalimit manual, ku folderin var qe ndodhet brenda asaj qe ka postuar Gerti, permes DCC e fut ne FTP dhe me pas e aktivizon te 'Manual Install'
Por ceshtja eshte se a ke leverdi ta instalosh qofte ne njeren metode qofte ne tjetren?? Une mendoj qe jo, sepse ky emulator funksionon njesoj si cccam-i. Psh ti nqs nuk ke C-line eshte kot ajo pune.Edhe btkcam-i punon permes B-line(keshtu po e quaj une) dhe nqs nuk ke B-line prape eshte kot ajo pune.
Pra shkurt muhabeti keto B-line rinovohen c'do dy apo tre dite dhe duhet te presesh qe dikush ta postoj btkcam c'do dy dite.Pra i bie njesoj si c-linet publike.
Per mendimin tim zgjidhja eshte te hedhesh imazhe Gemini(s'ka rendesi se cilin, mjaft mos te jete time bomb) dhe useraddons qe jane postuar me heret ketu te kjo teme.Dhe ta aktivizosh Btkcamin permes tyre(online).
Gezuar dhe kalofsh mire.
Pershendetje,
Nuk e di nese mund te shkruaj ketu apo jo po une po e provoj nje here,
E kam nje Dreambox 500HD dhe desha te dija nese mundem ta lidh direkt me PC per ti dhene Internet Receiverit sepse ke ka ik interneti dhe dua qe nepermjet Telefonit ti jap internet PC dhe nga PC tja jap nepermjet LAN Dreamboxit,
Ka ndonjeri IDene se si mund tja bej se po luaj mendsh.....
FLM per mirekuptimin.....
Po po fillestaro eshte 100% e sakte kjo qe po shkruan. Ne fakt harrova te theksoja kete dhe eca me idene qe njerezit tani e dine qe per kete pune duhet instaluar imazhi gemini nga qe kemi folur shume here dhe une kam bere upload edhe nje backup gemini extra per kete pune. Pastaj e ben instalimin e Btkcam manual ose me ane te addons te blu panel nga serveri hacksat.
Gerto si te kam?
Ne fakt e dergova ate carcafin me lart pa e pare mesazhin tend dhe e vetmja gje qe munda te editoj ishte reshti i pare.
E rendesishme eshte qe anetaret(qe s'kane c-line) ta shfrytezojne BTKcam-in deri sa te zgjasi se nuk jane pak buketat qe hapen.
Por mesa duket vetem gemini E1 e ofron mundesine e shkarkimit online. Sikur s'kam degjuar per imazhe te tjere.