Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 37

Thread: Помощ за избор на карта и софтуер за HTPC

Member stefan.saraev's Avatar
    Uploads
    0

Re: tvheadend сканиране на канали 23.5E

offtopic: octopus/cine са много по-добър вариант но са доста по-скъпи. относно dvbsky - внимавайте с купуването на "хибридни - със C/T и S2 на една платка, или C/T с демодулатор на silicon labs (si2xxx). кратката история: silabs не искат да има opensource драйвер съответно такъв няма. дългата история - друг път ще я разкажа ;)

2. Advertise Here
    Senior Member joropet's Avatar
    Uploads
    2

Мерси за отговорите. Иначе планувам да инвестирам единствено в платка, като се водя от наличния хардуер ( Acer Revo 3600), както ви писах по-горе. Там друга освен usb платка не става. Не ми отговорихте, та да питам пак - дистанционното от платката ще ми свърши ли работа?

Uploads
    0

Quote Originally Posted by joropet View Post
    Мерси за отговорите. Иначе планувам да инвестирам единствено в платка, като се водя от наличния хардуер ( Acer Revo 3600), както ви писах по-горе. Там друга освен usb платка не става. Не ми отговорихте, та да питам пак - дистанционното от платката ще ми свърши ли работа?
    зависи. може да тестваш, но според мен *по-скоро-не*, ако смяташ да го ползваш с OpenELEC.

това имам аз и гарантирам че работи. http://bit.ly/1h00FqY

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Re: Помощ за избор на карта и софтуер за HTPC

Жоро аз съм със същото HP дистанционно на RPi и работи отлично и е удобно за работа не му се налагат никкави настройки с него е по подразбиране елека. С оригиналното дистанционно на DVB-SKY работеше и с него макар няколко бутона да имаха нужда от разместване. С това на скайстара може би ще стане с малко доработка.

Uploads
    2

Вчера инсталирах една от сборките със свободен достъп на Алекс на acer-а. Процеса ми се стори супер кратък. Даже се замислих дали не правя нещо грешно, но наистина тази дистрибуция е толкова лека, че просто повече няма на къде. Разцъках го на бързо и ми хареса. За съжаление, веднага след като пуснах машинката се сетих защо седи в шкафа от доста време. Шума от вентилатора...страшно дразнещ е. Потърсих решение, но с тази кутия каквото и да направя ще е половинчато. Онагледявам с примерни снимки на компа със и без капак.

2009-07-27 - Acer Aspire R3600 Revo - Unterseite.jpg

acer-aspire-revo-inside_maxwidth.jpg

Мисля си, да взема да извадя всичко и да сложа компютър и платка в кутия от приемник, както е направил Alexandro77 в този проект:

026898678.jpg

Идеята на упражнението е да подобря охлаждането, като смятам вентилатора да бъде сменен, харда да се премести и да не е в/у дъното (може би ще трябва някакъв кабел за целта). Това от една страна и от друга всичко да се побере в една кутия. Чудене имам относно инфрареда. Ако взема коментираното горе дистанционно, ще трябва да режа кутията и не съм сигурен, че ще е ефективно.

Картата иначе вече е поръчана и ми излезе 109 лв. Чакам я другата седмица да дойде от Киев. Сега търся кутия от приемник, който е добре вентилиран (някой дбокс например).

Ще се радвам да чуя мненията ви. Това е от мен за сега.

Поздрави!

П.С. Като сглобя всичко, ще опиша в темата кое как съм направил.

Junior Member Alexandro77's Avatar
    Uploads
    0

Здравей,
    Този проект с точно това дъно се оказа лоша идея, заради свойството на ЙОН-2 дъното да пече повече отколкото ми се искаше и без вентилатор нещата не изглеждаха добре. Поради тази причина го продадох и сложих старата версия (ЙОН-1).

Проблемът с ЙОН 1 от своя стърана е, че не поддържа ХД аудио кодеците и затова се наложи да използвам пасивно охлаждаща се НВИДИА карта за която няма място в тази кутия.
    Кутията на дбокса е прекрасна за тази модификация, в случай, че не използваш видео карта. Предните копчета на бокса могат да се използват за включване на захранването и рестарт. Дистанционноито се монтира на вътрешен ЮСБ, съответно докарваш инфраред приемника до мястото на дисплея. Аз лично използвам МСЕ дистанционни, които работят "аут ъв дъ бокс".
    В момента съм започнал друг подобен проект с кутия от изкормен (и някога много скъп ЦД плейър) с който ще си сглобя ултимативното мултимедийно устройство. Ще кача снимки, когато го направя.
    За максимално удобство, бих ти препоръчал да не се занимаваш с готова кутия от някакво устройство, а да си направиш сам. Дърво и стъкло например е страхотна комбинация.

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Аз мисля че проблема с температурата идва от неподходящите кутии. Няма как кутията на dbox или друга с такива размери и отвори да осигури циркулация на въздух, дори и с вентилатори. Аз съм с Ион-2 и използвам почти стандартна кутия за компютър и нямам проблеми с температурата. Видеото е без каквито и да е перки и държи около 60 градуса по спомени, което си е ок. 85 градуса я смятайте за горна граница. Преди използвах една кутия като куб с една перка в нея и с нея беше добре. Кутията ми е до масата за телевизора и изобщо не ми пречи, даже е удобна защото бутона за включване е отгоре.

Uploads
    0

Uploads
    2

Quote Originally Posted by Alexandro77 View Post
    ...За максимално удобство, бих ти препоръчал да не се занимаваш с готова кутия от някакво устройство, а да си направиш сам. Дърво и стъкло например е страхотна комбинация.
    Сашо, привет!Наистина, добре би било, да се направи подобно нещо, но това изисква специфични умения. Може да се пробвам, ако избера подобен вариант, да включа и жена ми в проекта .

Quote Originally Posted by stefan.saraev View Post
    Ехе, супер е! Има ли други снимки?

Uploads
    0

Quote Originally Posted by joropet View Post
    Ехе, супер е! Има ли други снимки?
    http://i.imgur.com/oH27gfj.jpg
    http://i.imgur.com/betVn7k.jpg

само не ми е ясно с охлаждането как се оправя..

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Advertise Here