Prsh.... Nuk kam sinjal ne aparatim tim prej disa ditesh... Kam te vendosur nje parabole monoblock 13 dhe 16 ..... Mendoj se ka problem te konfigurimi...
Ju lutem me tregoni nese nese ka problem konfigurimi ... ja fotoja P250115_12.jpg
Prsh.... Nuk kam sinjal ne aparatim tim prej disa ditesh... Kam te vendosur nje parabole monoblock 13 dhe 16 ..... Mendoj se ka problem te konfigurimi...
Ju lutem me tregoni nese nese ka problem konfigurimi ... ja fotoja P250115_12.jpg
Cfare veshtiresie ke ?? derisa ke montuar nje monobllok me dy koka , pak a shume ajo eshte edhe procedra me tre koka.Ja shiko skemen:
Cfare aparati ke??Tek konfigurimi i antenes te porta A :Eutelsat 16°E porta B :Eutelsat 13°E dhe te porta C :Eutelsat 19.2E , pastaj leviz antenen , derisa te gjesh sinjal tek 16°E .Un personalisht , pa mates sinjali , vetem me ane te aparatit , normalisht marr si baze sinjalin e tvsh , pasi ka sinjal te forte , pastaj bej perfeksionimin e sinjalit ek nje kanal me frekuence me te dobet , ( po te eutelsat 16°E) normalisht dy satet e tjera jan ok .Kjo eshte eksperienca ime personale , secili ka te tijen .
Kur nuk ka sinjal nė aparat
Janė kėto mundėsi(nga pėrvoja ime pėr montimin e parabolave):
1)Ka lėvizur saēi vertikalisht ose horizontalisht,ose ėshtė deformuar nga shkaqe atmosferike.
2)Mund tė jetė kėputur kablli.
3)Mund tė jetė kontakt i keq te fisha qė lidh kabllin me aparatin,ose te fisha lart qė lidh kabllin me kokėn(LNB).
4)Mund tė jetė ndryshkur filli i kabllit qė lidh kabllin me LNB e mund tė jetė kėputur.
5)Mund tė jetė dėmtuar koka(LNB)-mund t'i digjet ndonjė qark ose ndonjė element i qarkut.
6)Mund tė jetė konfiguruar keq DiSEqC nė aparat.Kur pėrdor LNB monoblok Hotbird 13E duhet tė jetė port A(ose1) dhe Eutelsat 16E duhet tė vendoset port B(ose2).Kėto varen se si i ka opsionet aparati.
Kėto janė disa nga munėsitė.Shpresoj tė kem ndihmuar sado pak.Falemnderit!
ok shume faleminderit gjithsesi...
Ne fakt duhet provohet kur ti vendosesh lnb se jo gjithnje ne teori del e sakte.Une kam nje sac 85 cm me dy lnb te ndara ku ne qender kam 13 e dhe majtas 19.2 dhe kane sinjal shume te mire te dyja.Provova me njeren nga lnb te kap 16 e duke levizur pak sacin dhe cfare vura re. Me lnb ne qender dmth lnb 1, ishte e pamundur te kap sinjal,ndersa kur e provova me lnb 2,ate majtas sinjali ishte sh.mire. E njejta gje ndodh kur leviz sacin per te 23.5 ,me lnb 2 ka goxha sinjal ndersa me lnb 1 ka me pak. Theksoj se shina e lnb eshte e harkuar pak per lnb 2.Ndaj them qe provat te japin pergjigje te sakte.
pyetje un kam pervoje ne parabolat fikse ,por tash po e vuaj ,une kam nji motor ,meqe kam pak pervoje aktualisht kam arritur te shenjoj me motor kendet 30grade ne perendim dhe deri ne 42 grade ne lindje ,tani une dua te shof azerbajxhan satelite ,por me motor une nuk jam shum expert,me pak fjale dua nga ju si duhet te veproje une
Azerspace 46E
Edhe unė nuk kam shumė pėrvojė pėr pėrdorimin e motorit,ndonėse e kam njė parabol me motor.Por meqė ke arritur tė gjesh Turksat 42E me motor,(pasi ke gjetur Turksat) lėvize saēin manualisht me anė tė butonit qė ka motori,derisa tė gjesh Azerspace 46E,duke vendosur kėtė frekuencė:11168 H 20400 (frekuenca e kanaleve AzTv dhe Idman Tv).Pra lėvize majtas,kur je prapa saēit.Natėn dhe suksese!
Rrofsh per sqarimin, dhe une ashtu e kisha ne mendje teorikisht, por friken ja kam nese mund te montohej kjo koke trishe tek nje parabole 85 cm edhe pse vete figura thote : only dish 80/85 cm, pra sac 80/85 cm por kisha friken se mos eshte vetem reklame, dhe ndoshta per vendodhjen time gjeografike (jam pothuajse ne AUSTRI) mund te kishte ndonje ndikim! Flm qe ma kujtove te sintonizoj decoderin tek TVSH sepse me te vertet ka sinjal te mjaftueshem(une nga pakujdesia do e lija tek TOP NEWS ose KANALI 7 sepse aty e mbaj me shume tv) edhe pse DGA ka frequenca qe transmetojne me shume ne pozicionin HORIZONTAL gje qe e veshtirson me shume gjetjen e sinjalit per kto kanale , po te kesh parasysh qe ne Shqiperi kjo kompani shet antenat e veta ne forme ovale pikerisht per te kompensuar kte deficit sinjali (i evidentueshem qartazi sidomos me mjetet matese sinjali).