Po le te kthehet nga fillimi se nuk eshte ndonje gje e madhe vetem mbaj mend te ruash cccam.cfg se te tjerat rregullohen. Kanaleve mund ti besh bakcup ose ruaji diku me nje vend ne kompjuter dhe kur te duash i hedh serish ne aparat. Por mba mend vetem cccam.cfg ose me ire linjat e cccamit se te tjerat i regullon si te duash.
Per sa i perket image per mua per keta fallcot me e mira eshte edg nemesis 4.4 sepse image i fundit i nabilos nuk eshte max var dhe aparati ecen mire vetem dy tre ditet e para pastaj fillon te trashet. Kjo ndodh sepse 500 ka shume pak memorie dhe me nje iamge normale aparati e mbush memorien thuajse plot prandaj eshte e nevojshme nje max var. Gjithesesi edhe sifteam shume e mira eshte por ka vetem nje pike te dobet nese kerkon te konfigurosh inadynin ne aparat madje e kam vene re se ne disa raste si puno fare inadyni, ndersa per ata qe i bejne update ip direkte nga router jane shume shume mire me sifteamin.
Gjithesesi mos beje shume eksperimente me keta aparatet qe jane fallco se si dihet dhe dicka te fundit nese ne aparat ke nje image max var dhe kerkon ti hedhesh nje image normale beje vetem me kabell rs232 se ndryshe do te mbetet aparati ne boot. Pra nese ke nje max var dhe i hedh nej max var tjeter aterhe mund ta besh edhe update me flashwizard ose edhe manuale duke hedhur imagin e ri ne tmp e aparatit dhe duke i nderruar emrin. Por nese nga nje max var do te instalosh nje image normale duhet me patjeter kabulli qe ti beje erase flashit. I njejta gje eshte e vertete edhe per te konderten pra kur ke nje image normale dhe do ti hedhesh nje max var.
gogo po ti ca image ke dhe si te punon?
Une kam 3 aparate nga te cilet 2 i kam dm500 fallco dhe nje tm9100 super. Njeri nga dm ka edg nemesis 4.2 (kam pertuar ti hesh edg nemesis 4.4 ketij), dreami tjeter ka sifteam dhe tm9100 ka edg nemesis 4.4 ne flash dhe UR undergroung 14 (kjo sbene per dm), DS 4.0 dhe Allsat Andromeda ne jiboot.
1. Pasi qe jam i lidhur me CS a mundem me pas ndonje rrezik nga rrjeti apo nga dikush qe eshte ne ate server. nese po si mundem me u siguru?
2. A ka ndonje list te kanalave qe pastaj tja hedhi dreamit?
1. Sigurisht qe ka rrezik prandaj sigurohu qe ne router te kesh te hapura sa me pak porta mundesiht vetem ate qe bene share. Nga ana tjeter nderro passwordin e dreamboxit tend mos e lere ne vlerat e fabrikes pra dreambox.
2. Atach kam bere listen e fundit te kanaleve te vhannibalit qe per mua jane me te mirat.
ndihme ju lutem
kam nji reciever dreambox 500 s cccam 2.0.10. me sharing ka punu per mrekulli mirpo tash spo me ndezet dmth nuk hyn ne programe esht blloku te fillim i aty ku del gp?thot prit nje moment se e ndrojm satelitin dhe nuk reagon
nje pyetje kisha.Mund t punoje dreambox me disa plugin-e,e kam fjalen psh te instalosh plugin-in e newcamd dh te perdoresh serverat e qe poston fiku,dhe nje kohesisht te besh share me ccam