ΗDMI upscale κανονικού σήματος μόνο σε τηλεοράσεις από 40'' θα δείς διαφορά και όχι πάντα.Τα περισσότερα HD κανάλια για γνήσιο σήμα είναι κλειδωμένα και οι φθηνοί δέκτες γι'αυτά,είναι της πλάκας.-Σίγουρα ο Nokia 9800 δεν είναι σαν τον 9600,είναι ιδιοτρόπος δέκτης,αλλά όσοι κυκλοφορούν Σουηδικής κατασκευής έχουν Philips tuner/κυκλώματα και εικόνα standard ευκρίνειας,αναφοράs.Αν θέλει κάποιος να πιάνει τα ελευθερα κανάλια,αξίζει το κόπο με το παραπάνω ακόμα...Τα έχω τσεκάρει όλα τα παραπάνω σε φίλο που ασχολείται με θέματα εικόναs,συγκριτικά.
Ευχαριστώ για την απάντηση σου.Νova δεν με ενδιαφερει τόσο,γιατί έχω δυνατότητα να δω κατι όποτε θέλω με γνήσια κάρτα από φίλο...Επίσης η Νova φαίνεται αλλάζει καρτες ,και περνά σύντομα σε Ird3 ή κάνει κάποιο κόλπο,δεν παιζουν τελευταία οι κλώνοι,oπότε όλα πάνε από την αρχή.
Από ότι ρώτησα σήμερα αυτόν που μου είχε βάλει την εγκατάσταση ,δεν ξέρει αν μια γάτα δουλεύει στον εξοπλισμό που θέλω να το βάλω,να μη μένει σε αχρηστία.Θέλει δοκιμή (ο Νοκια 9600 με DVB2000 και freecam) από κάποιον που ξέρει.Γι'αυτό ψαχνω κάποιον στο μιλητό η ανώνυμα στο τηλέφωνο να μου πει σχετικά ή καλύτερα να πάω το μηχάνημα για τσεκ στο εργαστήριο του αν γίνεται.Στην αγορά πουλάνε σκέτα γάτες και μηχανάκι ότι τιμή θέλουν,δεν είναι παράνομο,καθώς χρησιμοποιείται και για άλλες χρήσεις.Υπάρχει όμως έλλειψη αυτή την περίοδο σε καλά προιόντα...
Δεν θέλω να τα κάνω όλα εγώ γιατί δεν ξέρω πολλά από προγραμματισμό και υπολογιστές.Θα ήθελα κατι έτοιμο με δοκιμή ότι παίζει,και υποστήριξη μετά,με λογικό κόστος όλα...και φυσικά εχεμύθεια.
Οποιος θελει και μπορεί να με βοηθήσει για Αθήνα,μου απαντά με προσωπικο μήνυμα..