Εγώ όταν υποπτεύομαι connectors, για να μη χάνω το χρόνο μου ψάχνοντας και μετρώντας σε όλα τα σημεία,απλά τους φτιάχνω όλους ξανά.Μερικά λεπτά υπόθεση είναι.
[QUOTE=SGR1;547758Εγώ όταν υποπτεύομαι connectors, για να μη χάνω το χρόνο μου ψάχνοντας και μετρώντας σε όλα τα σημεία,απλά τους φτιάχνω όλους ξανά.Μερικά λεπτά υπόθεση είναι.
.[/QUOTE]
OK, απλά είναι δύσκολη η θέση του σημείου που είναι το κουτί με τα DiSEqC, γι΄αυτό θα το έχω σαν τελευταία επιλογή.
Με έβαλες σε υποψίες όμως, γιατί κάποια καλώδια από τα DiSEqC στους δέκτες τα έφτιαξα εγώ και όχι ο τεχνικός,
οπότε υπάρχει περίπτωση να έκανα πατάτα με τα βύσματα και όντως να φταίω εγώ..... Θα το κοιτάξω και αυτό
Αν δεν είναι απλή σύμπτωση ότι κάηκαν 2 lnb,γιατί πάντα υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο,πιστεύω ότι πρέπει να έχεις πρόβλημα στο τμήμα από το lnb μέχρι τους διακόπτες.
Αν έφταιγε κάποιος δέκτης θα είχες πρόβλημα και στα υπόλοιπα lnb.
Και να κοιτάξεις άμεσα τα f ,γιατί αν υπάρχει βραχυκύκλωμα, μπορεί να σου κάψει και δέκτη
re paidia mporei kapoios na mou pei pws ginete na exw kanalia avon rwsika kai oukranika me ton dekth on lien 4050 kai posa lnb xreiazomai???kai se poion doryforo na xtyphsw???plzzzzzz!!!
Λοιπόν για το #421 (καμένα LNB κλπ):
Κατόπιν επίσκεψης του τεχνικού (με πεδιόμετρο), και πολλών δοκιμών (συμπεριλαμβανόμενων βάλε/βγάλε/χιαστί/αλλαξοκ****)
επιβεβαιώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ήταν καμένο το ένα από τα 4 DiSEqC (συγκεκριμένα ήταν κολλημένο στον Hotbird,
και επειδή συμπτωματικά ήταν της κρεββατοκάμαρας δεν είχα πάρει πρέφα ότι οι άλλοι 3 δορυφόροι δεν δούλευαν).
Δεν είχε μαζί του άλλο ίδιο. Λόγω φόρτου δεν έβαλα καινούριο ακόμα, αλλά μέσα στην εβδομάδα θα γίνει.
(Ξανα)Αλλάξαμε το LNB (που όντως είχε ξανακαεί), και όλα μια χαρά. Διόρθωσα και τα φισάκια που είχα βάλει λάθος,
και όλα μια χαρά, άρα μάλλον το DiSEqC ήταν ο ένοχος.
Για τα φισάκια....Αν δε κάνεις λάθος, δε θα μάθεις![]()
Για όλα ισχύει αυτό. Ευτυχώς δεν το πλήρωσα ακριβά, τι ψυχή έχει ένα DiSEqC![]()