un jam munduar ta shpjegoj dhe e kam shpjeguar me siper si ta shikosh, rilexoje ketu prandaj duhet qe te kesh koh dhe te lexosh qe te kuptosh dhe tja arrish.
sepse un po te shkruaj te njejten gje do te them te njejtat fjale dhe ti do me besh te njejten pyetje?
per te bere server duhet te lexosh manualet ne shqip tek tema e manualeve.
po te kesh pyetje qe sjane thene tek ajo teme do te ndihmoj nese mundem.
suksese.
FALIMINDERIT TE GJITHE PER NDIHMESEN TE DM800HD
TANI KAM VETEM NJE PROBLEM TE VOGEL.E FLASHOVA DM800
DHE PUNON MIR POR KA VETEM NJE PROBLEM QE ME SHQETESON
ME SKARTER PONON DHE KA ZE OSE ME DVI-HDMI NUK KA ZE NDOSHTA SESHTE
IMAZHI NE RREGULL. AI QE HODHA UN.TE DHENAT JAN KETO
Information Product NameDM800
Booloader versionDreambox Second Stage Loader BUILD #72, built 20090303
Flash Size64 MB
Production Date (YYYY/MM/DD)2009/02/17
mID13
Serial Number60809
MAC Address00:09:34:28:e2:e2
Printed Serial Number921713000060809
MUND TE ME NDIHMONI PER NDONJE IFORMACION
FALIMINDERIT...
Fike dreamboxin,shikoje mire kabllin dvi-hdmi,hiqe skarterin nga televizori dhe dreamboxi(harrova televizorin cfare lloji e ke),lidhe kabllin dvi-hdmi pa e ndezur dreamboxin,bej rindezjen e dreamboxit,lere te flashohet dhe besoj se doe marri automatikisht,nq.se jo atehere shko tek menu-setup-*av settings dhe ktheje 50mgherc poshte 1080i,just scale bej dy pozicionet e letter-box apo pillar-box dhe jepi ok.Beji keto dhe me thuaj
TUng te gjitheve, kush mund te me nedihmoj kam per momentin vetem nje lnb eutelsat 16,por deshroj qe te montoj 4 lnb 16,13,19,7 ne nje parabol 110cm (saq), kam bler mbjatsin e lnb, kam bler diseqc 2.0 switch STARGOLD, por me duhet ndihma ne konfidurim ne dreambox 500s pasi nuk mund ta gjej opcionin per diseq 2.0, aty eshte 1.2 me e madhe,,,,
Dhe petja tjeter a duhet ta largoj tash motorin prej paraboles...dhe qfar me sygjeroni per LNB qfar model qe ben mire...
1) konfigurimin e ke tek tema e manualeve dhe me lart ta ka shpjeguar fiku75 diseqc do zgjedhesh 1.1 ne dm500s se 1.2 eshte per motor dhe me pas vazhdo me rradhe sipas shpjeimit...
2) mire eshte ta heqesh motorrin nqs do vendosesh 4 lnb se e ke jasht funksionit. Per lnb me te mirat jane ato qe kane pak db psh 0.1 db(decibel) si marke ne tirane me te mirat jane alps edhe pse jane 0.3 db por jane te sakta.
Faliminderit missoervin,
kam keqkuptuar une, pasi shikova qe ne diseqc qe kam bler aty shkruante 2.0, dhe 2.0 nuk mund ta gjeja ne dreambox, d.m.th duhet te vendosi 1.1,
Po 1.0 qfar pune kryen missoervin.
faliminderit shume
Pershendetje missoervin
Kete url e ke postuar edhe me heret (ne faqen 78 te kesaj teme)
Une e kam provuar qe atehere kete novi-satin dhe ne pamje te pare gjithçka funksionon shume mire dmth instaloj cccamin dhe perqindja ne var/used shkon diçka me pak se me url e pare (mypanel....) por problemi me kete url e dyte(novi-sat) te une qendron, se edhe pasi i fus c-linjen nuk hapen kanalet, bile as me çelsa jo. Nderkohe qe e njejta procedure me url e pare(mypanel......) dhe gjithçka funksionon perfekt. Keto prova i bera edhe dje, ngaqe s'po funksiononte url2 e pare, dhe e njejta situate gjithçka duket mire por.....
Qe mos ta zgjas dje i bera restore nje imazhi qe i kisha ber backup pikerisht per dite te veshtira.
Kjo puna e kesaj url2 te dyte qe ke postuar ndoshta nuk funksionon vetem te une.
Gjithsesi faleminderit e kalofsh mire.
a mund te me thoj ndo1 sesi mud te shoh me nje aparat dm500s 3kanale te ndryshme(psh.novasport1,supersport1,sky cinema max) ne 3 tv te ndryshem.me duhet kjo gje per ta perdorur te nje lloto sporti.ju lutem me ndihmoni.me thoi nese duhet bler ndo1 aparatur.flm dhe me falni nee kam dale nga tema