Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 82 of 100 FirstFirst ... 3257727780818283848792 ... LastLast
Results 811 to 820 of 1000

Thread: Εγκατάσταση Δορυφορικής kεραίας+Δορυφορικα νεα

Member
    Uploads
    0

Re: Εγκατάσταση κεραίας

eyxaristo paidia gia tis apantisis sas.
    loipon einai to 500araki opws eipes k o filos nikolas pio panw.
    mou danise ena filaraki ena ipbox k doulepsan sfera k oi treis doryforoi.apo ti mia xarika pou doulepse alla apo tin alli eimai sto psaximo gia kanena kouti.
    den einai gnisio 500ari an paizi kapoio rolo ayto.

2. Advertise Here
    VIP Member telisgr's Avatar
    Uploads
    9

Παιδια εχω ενα προβλημα με την εγκατασταση positioner-actuator.
    Προχθες που εκανα ζαπινγκ πηγα να το γυρισω απο τον hispasat στις 16' και σταματησε στον nilesat .

(Ρε καλο μου, ρε χρυσο μου δεν θελω να δω αραβικα, τιποτα αυτο κολησε εκει .... )

Με το που παω να το γυρισω ειτε χειροκινητα ειτε σε αποθηκευμενη μνημη κλεινει μονο του (off) το positioner!!! Το ιδιο συμβαινει και ανατολικα και δυτικα .....
    Το καλωδιο φενεται σε καλη κατασταση.....

Το positioner ειναι αυτο
    ez2000_superjack.jpg

και το actuator ειναι αυτοmedium.jpg

Να ενημερωσω απλως οτι το positioner δεν ειναι τυπου v-box, οποτε η εγκατασταση positiner-actuator ειναι ανεξαρτητη απο lnb, δεκτες κτλ.
    Πριν αρχιζω να ανοιγω τα μαραφετια πειτε καμια ιδεα τι μπορει να ειναι ....
    Οχι τιποτα αλλο αλλα κανει και ψοφοκρυο γμτ ......

Banned
    Uploads
    4

to pio pithano einai oti exei bgei off o aisthitiras pou exei pano sto actuator ... ( reed switch )
    an einai auto poly ftyna tin ebgales , des edo

Uploads
    9

Χιλια ευχαριστω Νικολα .....

Θα ταρατσωθω αυριο να δω που τον εχει αυτον τον αισθητηρα και ποσο ευκολα αλλαζει, αν το βοηθησει ο καιρος ....

Παιζει να βρεθει πουθενα εδω στην Ελλαδα το εν λογω μαραφετι, γιατι τα αγγλικα δεν ειναι και το πιο δυνατο μου σημειο ......

Contributing Member DOG1's Avatar
    Uploads
    1

kalhmera.exw ena 80ari piato stis 13 ,19 kai ena 60ari stis 39.o hellas katevenei oriaka poly liges syxnotites.twra meta thn anavathmish twn dektwn sto spiti eirthe h wra na anavathmisoyme kai ta piata mas.thelw na piasw 13. 19 .23.5. 28. 39. kai 42.na parw akomh ena piato 1.2 kai na ketrarw stis 28 paraketra me19 13.se osoys rwtisa poly dyskola tha eimai oroiaka.a kai to kostos na nai to poly mexri 150 euro.h na parw akomh 2 80ria kai na valw 13.19 mazi 23.5 28.5 mazi kai 39. 42 mazi?akoyw protaseis.den thelw moter.

Banned
    Uploads
    4

όλα ξεκινάνε από το που βρίσκεσαι και τι ενδιαφέροντα έχεις . να ξέρεις ότι είναι εφικτό αυτό που θέλεις αρκεί το πιάτο να είναι πραγματικό 1.20 (120*135) και καλά lnb στις ακραίες λήψεις . ίσως όμως να χάσεις τον περίεργο 1Η .

VIP Member HOBSAT's Avatar
    Uploads
    4

Quote Originally Posted by telisgr View Post
    Παιδια εχω ενα προβλημα με την εγκατασταση positioner-actuator.
    Προχθες που εκανα ζαπινγκ πηγα να το γυρισω απο τον hispasat στις 16' και σταματησε στον nilesat .

(Ρε καλο μου, ρε χρυσο μου δεν θελω να δω αραβικα, τιποτα αυτο κολησε εκει .... )

Με το που παω να το γυρισω ειτε χειροκινητα ειτε σε αποθηκευμενη μνημη κλεινει μονο του (off) το positioner!!! Το ιδιο συμβαινει και ανατολικα και δυτικα .....
    Το καλωδιο φενεται σε καλη κατασταση.....

Το positioner ειναι αυτο
    ez2000_superjack.jpg

και το actuator ειναι αυτοmedium.jpg

Να ενημερωσω απλως οτι το positioner δεν ειναι τυπου v-box, οποτε η εγκατασταση positiner-actuator ειναι ανεξαρτητη απο lnb, δεκτες κτλ.
    Πριν αρχιζω να ανοιγω τα μαραφετια πειτε καμια ιδεα τι μπορει να ειναι ....
    Οχι τιποτα αλλο αλλα κανει και ψοφοκρυο γμτ ......
    Από προσωπική εμπειρία ..μάλλον με κάποιο τρόπο μπήκε νερό-υγρασία μέσα στο.actuator.
    πρίν το ανοίξεις φύσα του με σεσουάρ αν είναι μόνο υγρασία..
    διαφορετικά άνοιγμα και στεγανοποίηση και βάλε του και λίγο γράσσο αλλά λίγο γιατί τα γρανάζια του είναι πλαστικά !!.
    εμένα μετά την ίδια συμπεριφορά δουλεύει 10 χρόνια χωρίς το positioner.....βέβαια(αυτό με το μπρός-πίσω από 39Ε σε 30W και το βάρος του 1.40 τα τίναξε)

Contributing Member DOG1's Avatar
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by nickman9271 View Post
    όλα ξεκινάνε από το που βρίσκεσαι και τι ενδιαφέροντα έχεις . να ξέρεις ότι είναι εφικτό αυτό που θέλεις αρκεί το πιάτο να είναι πραγματικό 1.20 (120*135) και καλά lnb στις ακραίες λήψεις . ίσως όμως να χάσεις τον περίεργο 1Η .
    larisa eimai nick thelw autous tous pou grafw na piasw.me 80ari h 1metro tha piasw ton 28?episeis me 80ari tha piasw ton 23.5 kai 19?h na paw se parakentra me 1.2?

Banned
    Uploads
    4

moni enalaktiki einai torroidal t90 me idio peripou kostos .
    diafora ?
    ligo xeiroteri lipsi sti fixed desmi tou eurobird 1 28.5 ...
    stis 19 kalo einai na paizeis me 1m . logo tou 1H .
    stis 23.5 pianeis mono ton 3B pou einai poly isxyros .kai me 60cm katebainei
    bazeis kai ena lnb stis 42 ...
    kai an kentrareis stis 19 to t90 bgazeis kai thor 1W

Uploads
    9

Quote Originally Posted by HOBSAT View Post
    Από προσωπική εμπειρία ..μάλλον με κάποιο τρόπο μπήκε νερό-υγρασία μέσα στο.actuator.
    πρίν το ανοίξεις φύσα του με σεσουάρ αν είναι μόνο υγρασία..
    διαφορετικά άνοιγμα και στεγανοποίηση και βάλε του και λίγο γράσσο αλλά λίγο γιατί τα γρανάζια του είναι πλαστικά !!.
    εμένα μετά την ίδια συμπεριφορά δουλεύει 10 χρόνια χωρίς το positioner.....βέβαια(αυτό με το μπρός-πίσω από 39Ε σε 30W και το βάρος του 1.40 τα τίναξε)
    Καλησπερα στην Κρητη ....

Σημερα ανοιξα το actuator (βοηθησε και ο καιρος) και η κατασταση του ειναι ανελπιστα καλη για την ηλικια του (γυρω στα 10 χρονια), σαν καινουριο .
    Δεν ειναι η πρωτη φορα που το ανοιγω, μιας και το ειχα πρωτοανοιξει τον 2-3ο χρονο και πειραξα τα γραναζακια-ρυθμιστες για να μεγαλωσω το ανοιγμα του και να ποιασω τον Yamal στις 90'(και καταφερα να στραβωσω το πιατο! ).Οποτε σημαδια νερου, υγρασιας κτλ δεν εχει...
    Πες μου σε παρακαλω οταν πηγαινες να αλαξεις δορυφορο το positioner εκλεινε (απενεργοποιοταν) ; Γιατι αυτο ειναι που με προβληματιζει .....

Φιλε Νικο (9271) ειμαι και τυχερουλης μες την γκαντεμια μου....
    Σημερα επινα καφε με ενα φιλο (satακιας κι αυτος) και μου δωσε το actuator του (ενα geotrack),που οπως μ' ειπε χαλασε (ειχαν βγει τα μπρατσα ή κατι τετοιο), και πηρε μοτερ diseqc.
    Οπως ειναι φυσικο το εγχειρησα εβγαλα τον αισθητηρα, ο οποιος ηταν κολημενος με τα καλωδια (που ξεκολησα), και τον εβαλα στο δικο μου που ο αισθητηρας μπαινει σφινωτος (οι επαφες του σφηνωνουν μεσα σε κατι υποδοχες) χωρις κανενα αποτελεσμα . Το οτι το δικο μου εγραφε superjack και το αλλο geotrack δεν νομιζω να παιζει κανενα ρολο .....
    Χωρις να ειμαι τεχνικος αν ηταν προβλημα του αισθητηρα, δεν θα επρεπε να πηγαινει αλλου για αλλου το πιατο;Κι αν ειναι οντως ο αισθητηρας τοτε γιατι με το που πας να κινησεις το πιατο να κλεινει εντελως το positioner;

Κανενας φιλος τεχνικος να μας δωσει τα φωτα του;;;

Advertise Here