Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 16 of 100 FirstFirst ... 611141516171821264166 ... LastLast
Results 151 to 160 of 994

Thread: Mbyllur - Dreambox - image, firm, soft, etj.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Quote Originally Posted by gertl View Post
    Pershendetje
    Doja te flisja pak per Oscam. Nje dicka e cuditcme me ndodh. Jam duke pare te sky italia. Bona nje prove te tille shkova te Oscam.server pra ketu ku kam futur edhe cline dhe e fshiva cline qe kishte brenda. I dhashe save dhe dola fare nga DCC. Fillova te levizja me pult kanalet me radhe dhe linja vazhdonte te punonte a thua se osht akoma ne Oscam.server. Tani qe po shkruaj ka mbi 45 minuta qe e kam hequr linjen dhe kanalet jane te hapura. Po ta fikesh dhe ta ndezesh perseri Dreamboxin sigurisht qe kanalet nuk hapen. Ama ne momentin qe ti nderpret linjen kanalet vazhdojne te jene te hapura, sikur linja te jete akoma ne pune. Nderkohe qe kete pune e kam provuar edhe me CCcam por nuk funksiononte. Sapo hiqja linjen nga CCcam.cfg dhe kanalet bllokoheshin menjehere. Ka pasur njeri nje pervoje te tille apo osht ndonje rastesi kjo gje?
    Kalofshi mire
    Pershendetje Gerti
    Kjo qe thu ti me ka ndodh dhe mua
    Me Oscam tamam sic thua ti e kam provu nga menjesi ne mbasdite dhe po mos ti boja restart DM,me siguri linja do vazhdonte te punonte.
    Me cccam sapo e heq linjen,nuk zgjat me shume se 30 sec dhe figura iken.
    Nuk di te jap ndonje shpjegim, por sipas mendjes time ky oscam-i duhet te jete me stabel se cccam
    Dhe une shpresoj qe dikush me me shume pervoje te na japi ndonje arsyetim me logjik,se perse ndodh kjo
    Kalofsh mire shoku

2. Advertise Here
    VIP Member gertl's Avatar
    Uploads
    1,424

Fillestaro tani sapo bona edhe nje prove tjeter. E lashe dreamboxin ne standby per 10 minuta dhe sapo e ndeza kanalet vazhdojne te punojne per mrekulli pa nderprerje. Personalisht per momentin nuk kam cte them, jam pa fjale. Nese fiket serveri nga merr linjen per oscamin s'paska problem vazhdon ta lexoje sikur serveri te jete OK. Pra po mendoj nese mua dikush me ka dhene nje linje per test po themi per 2 dite dhe ma nderpret atehere linja do vazhdoje te punoje me Oscam, mjafton qe une te mos bej restart te DM. Te une vazhdojne kanalet te jene te hapura edhe pse i bona standby dhe vazhdon sikur te mos ket ndodhur gje. Biles ne fillim shkova dhe njehere te Oscam.server se fillova te dyshoja mos nuk e kisha hequr linjen dhe po ja fusja kot. Aq shume me ka befasuar ky muhabet. Ndoshta mile kristo ka ndonje cik me teper informacion rreth ketij muhabeti. Te shohim ndoshta na thote ndonje gje te re.
    Kalofsh mire edhe ti fillestaro

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Pershendetje
    A ka ndonjeri idene se cfare lloj oscam-i mund te insaloj per image Nabillosat. U perpoqa te insaloj oscamin qe eshte postuar nga mile kristo manualisht por nuk pata rezultat...
    Ne gemini kam mundur ta instaloj manualisht, ndersa te ky imazh(nabillo) nuk po mundem. Ndoshta diku po gaboj
    Automatikisht nga serveri mundet ta instaloj cccam+oscam por nuk kam interes per kete.

Ju faleminderit

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Dreamset versioni i ri 2.3.4
    10/02/2011 - ver 2.34
    Fixed: Internet settings (DVB-S2 / 8PSK)
    Attached Files Attached Files

Member
    Uploads
    1

Cfare te vecante ka ky version nga te tjeret.

Banned
    Uploads
    22

Quote Originally Posted by The-Rock View Post
    xoni a duhet me e instalu qete programin easylogo 12 me ni her ne pc a po qysh edhe masnej me vepru qysh e ki cek ti
    per me qit foton ne dm
    edhe ish kon mir me na tregu ku me shkarku qet program easylogo 12 ...
    Roki kėshtu 1: shtyp butonin blu,2:kliko te addons,3:kliko te gemini server nese eke image gemini po enjejta procedur edhe me te tjerat image 4:plugins shtyp ok 5:easy-logo 12 prit deri sate instalohet shtyp ok restarto DM
    konektohu dreambox-PC me programin DCC hudhe at filen -- newbild-- ne folderin tmp
    shtyp butonin e verdh kliko ok te easylogo 12 kliko prap ne butonin e kuq prit deri sate instalohet pak sekonda ne fund butonin jeshil dhe kaq mendoj se kesh i kjart se u lodha tu spjegu po edhe 100 her do ta tregoj qe esht nevoja se kshtu kam qen edhe vet klmm.

New Member
    Uploads
    2

ktu ekini edhe per Kosovar bootlogon(newbild)newbild.rar

Pa tjeter duhet ta keni te instaluar easylogo 12 dhe me nji program si DCC e futni kėt -- newbild --nė tmp folder
    1: shtyp butonin e verdh
    2: shtyp easylogo 12
    3: shtyp butonin e kuq prit disa sekonda DHE ne fund shtyp butonin jeshil e ristarto dreambox
    by xoni

Senior Member
    Uploads
    3

Reset passwd ne Dream

Per te shuajtuar paswordin ne dream kur nuk e dini

1. Shkojme tek tuxbox commander, pastaj var/etc/levizni shenjen tek passwd.
    2. Klikojme numrin 4 tek pulti έτσι qe te krijohet mundesia edit tek passwd.
    3. Ne radhen e pare do te shikoni dicka te tille:
    root:EIfidfjeSAEFKEOlasdf5ewr3rWEW:0:0:r oot:/root:/bin/sh
    4. Kliko ok qe te keni mundesine e perpunimit.
    Ne < majte te zeros tek pulti butoni funksionon per te bere delete dhe ne te djathte > punon si spacebar.
    Me butonat majtas dhe djathtas tek butoni ok mund te levizesh majtas djathtas.
    Me butonat lart posht tek butoni mund te ndroni karakteret.
    5. Shuani EIfidfjeSAEFKEOlasdf5ewr3rWEW qe eshte kodi qe nuk dime,
    kujdes nuk duhen shuajtur ato qe shkruhen para dhe pas ketij kodi.
    6. Kliko ok dhe pastaj exit .
    Do tju kerkohet ti ruani keto ndryshimke.
    Kaloni tek yes dhe kliko ok.
    Perseri exit dhe pastaj yes.
    7. Hapni DCC jepni ΙP-ne e aparatit,
    Vendosni root per username
    Kurse tek pass e leme bosh.
    Klikojme reconnect.
    8. Hapim Telnet japim komanden passwd,
    Japim kodin qe deshirojme (nuk shohim se c shkruajme)
    Klikojme enter perseri kodin perseri enter.
    9. Kthehemi tek network configuration japim kodin e ri,
    klikojme reconnect dhe cdo gje gati.

Junior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    C'fare impianti perdor motorr, apo shume kokeshe?
    Te pyes se duke u sqaruar me qarte, mundet qe dikush te te japi nje ndihme me konkrete per problemin qe ke.Se me siguri problem konfigurimi do kesh.
    Konfigurimin e kam many satelites via DiSeQC Rotor pra e nderroj satelitin me motor. Me heret nuk e kam pasur kte problem por kur e flashova me doli problemi, dhe nuk kam db te lidhur me internet keshtu qe duhet ti scanoj manualisht satelitet
    Faleminderit

VIP Member mile kristo's Avatar
    Uploads
    268

Quote Originally Posted by gertl View Post
    Pershendetje
    Doja te flisja pak per Oscam. Nje dicka e cuditcme me ndodh. Jam duke pare te sky italia. Bona nje prove te tille shkova te Oscam.server pra ketu ku kam futur edhe cline dhe e fshiva cline qe kishte brenda. I dhashe save dhe dola fare nga DCC. Fillova te levizja me pult kanalet me radhe dhe linja vazhdonte te punonte a thua se osht akoma ne Oscam.server. Tani qe po shkruaj ka mbi 45 minuta qe e kam hequr linjen dhe kanalet jane te hapura. Po ta fikesh dhe ta ndezesh perseri Dreamboxin sigurisht qe kanalet nuk hapen. Ama ne momentin qe ti nderpret linjen kanalet vazhdojne te jene te hapura, sikur linja te jete akoma ne pune. Nderkohe qe kete pune e kam provuar edhe me CCcam por nuk funksiononte. Sapo hiqja linjen nga CCcam.cfg dhe kanalet bllokoheshin menjehere. Ka pasur njeri nje pervoje te tille apo osht ndonje rastesi kjo gje?
    Kalofshi mire
    jo nuk eshte rastesi me oscam edhe po te heqesh clinen pa e fikur boxin kanalet punoin pa problem duhet ti besh restart dreamboxit ose te aktivizosh emu tjeter qe ta ndalosh

Advertise Here