Originally Posted by
inxhinieri
Me duhet te blej nje aparat te ri dhe ka kohe qe nuk jam i informuar rreth modeleve.
Ne pergjithesi dua te shoh kanalet shqiptare dhe ato italiane.
Nqs bej nje abonim ne ndonje server CCcam do te kem mundesine ti shoh apo ka ndonje alternative tjeter momentalisht?
Per rreth njeqind euro me kane ofruar nje Openbox S9 HD PVR, rreth dyqind nje Pingtech 500HD (clone DM500 HD), dhe rreth treqind nje Qbox HD ose nje DM500 HD origjinal.
Une dua te provoj nje abonim ne nje server CCcam sepse nuk kam kohe te merrem me gjera te tjera. Nuk dua te humb kohe me update, rifreskime etj etj, vetem ne rast se eshte shume e leverdisshme.
Openbox S9 HD PVR nuk e di se klon i kujt eshte por besoj i DM500HD dhe eshte shume i lire dhe nese nuk ka probleme me cardsharing do te ishte zgjedhja me e mire edhe pse procesori nuk eshte i shpejte.
Pingtech 500HD eshte klon i DM500 HD dhe per me teper ka edhe nje porte USB 2.0 qe Dreambox origjinal nuk e ka. (behet me modifikim por humb garancine) Gjithsesi besoj se ka nevoje per secondstage dhe cmimi eshte pak mbi dyqind euro.
Qbox HD nuk e di nese eshte i vlefshem apo klon i kujt eshte por procesori nuk eshte shume i shpejte dhe kushton njesoj si DM500 HD origjinal, rreth treqind euro.
Per te perdorur CCcam mund te mbaj te pa axhornuar dekoderin edhe per nje vit te tere dhe te perdor abonimin ne nje server apo do ishte i detyrueshem ndonje axhornim i dekoderit apo CCcam?
Cila do ishte zgjedja me e mire dhe ekonomike?