Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 21

Thread: Raspberry PI

Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Re: Raspberry PI

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    ....... Андроид пц е много по-добро като хардуер. Докато няма xbmc с pvr за него отстъпва на пито по отношение фунционалност за гледане на сателитна тв. ..............
    За мене нещата носещи логото андроид са си чиста комерсиализация.
    Видях страхотен потенциал в пи-то. Убеден съм че и ентусиазна в тази свера няма да спадне скоро.(Където всъшност е истинския потенциал).

Разбрах че в бг тези машинки се доставят от фарнел. Така че и аз имам намерение да се здобия с такова.

2. Advertise Here
    Senior Member
    Uploads
    2

Гледай хардуера ! За мен това е решаващо в избора ! Брандирането и другите идеи за устройства лишени от комерсиализация са бе почва в случая. Това с андроида като ОС се оправя за няколко минути :)
    CPU: Dual ARM® Cortex™-A9
    Processor: RK3066 Up 1.6GHz
    Memory and storage: DDR3:1GB
    WiFi 802.11b/g/n 10/100Mbps With internal Antenna
    Integrated Graphics Mali400, Supports 1080P video (1920*1080)Video Decoding:Mpeg1/2/4.H.264,VC-1,Divx,Xvid,RM8/9/10,VP6,Video

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by dstb View Post
    За мене нещата носещи логото андроид са си чиста комерсиализация.
    Видях страхотен потенциал в пи-то. Убеден съм че и ентусиазна в тази свера няма да спадне скоро.(Където всъшност е истинския потенциал).

Разбрах че в бг тези машинки се доставят от фарнел. Така че и аз имам намерение да се здобия с такова.
    Реално нещата са такива. Като хардуер андроид пцто е много по-добро с по нова реализация и мощно видео. Там обаче идва комерса и това е разликата, сега е с андроид 4 но дали ще може да работи с андро 6. Съмнява ме защото трябва да се продава следващата хардуерна версия. Подобно на това което се случва с телефоните. Вярно е ще има любителски версии които преправят новият андро да върви на старите устроиства. Другият минус за мен лично (за повечето потребители не е), че получавате единствено медиен плеар, докато пито е освен медиа център и идеален контролер за много видове електронни устройства.

Пито ме привлече по следните причини:
    Разработвано в университет и си е компютър за екперименти. Тоест има разширяващи платки за него които могат да управляват двигатели, сензори, дори има експериментална платка за симулации на електронни схеми http://www.linuxbsdos.com/2012/09/06...-raspberry-pi/

Тоест макар и с античен хардуер тази платка е свързана с много ентусиасти около нея което е най-големият и плюс. Разработките и линукс дистрибуциите са много.

За гледането на сателитна телевизия през нея направих следното:

Имам компютър с двутунерна платка TBS-6981 на него имам openelec с инсталиран vdr и tvheadend.
    Преправих стартиращият скрипт за vdr така че да използва само единият тунер и добавих стартиране за tvheadend но само с вторият тунер.
    На пито му инсталирах openelec (последните версии) с pvr.
    Настроих tvheadend на пито да се вързва към tvheadend на компютъра през безжичната мрежа.

Така си спестих парите за копуване на USB сателитен тунер и многото устройства зад телевизора. Безжичната връзка ми спестява кабелите и хд каналите си работят добре.

Колегата в миналият пост ми поиска снимки. Какви да бъдат те? Според мен не са и нужни, просто това е устройство с стартиран xbmc на него, но ако искате ще кача.

Uploads
    129

Quote Originally Posted by lilisan View Post
    Привет Боби!
    Честита нова придобивка!
    Може ли да постнеш малко снимки?

Wi-Fi за стрийминг ли е? Защо не през ЛАН порта?
    Благодаря Жоре,

Wi-Fi е за мрежата устройството го използвам в спалнята, а там нямам възможност за кабели. Хдтата работят добре безжично, пробвах и през ЛАН и там е ок. Като цяло е слаб хардуер, но пък работи добре точно за каквото е създаден.

За снимките не те разбрах, устройството е ясно има много такива в нета, или нещо друго те интересува?

Member
    Uploads
    1

Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Благодаря Жоре,

Wi-Fi е за мрежата устройството го използвам в спалнята, а там нямам възможност за кабели. Хдтата работят добре безжично, пробвах и през ЛАН и там е ок. Като цяло е слаб хардуер, но пък работи добре точно за каквото е създаден.

За снимките не те разбрах, устройството е ясно има много такива в нета, или нещо друго те интересува?
    Снимки с кутийка, ако си намерил някаква, дистанционно и безжичната. Иначе за платката е ясно ...

Схемата изглежда много удобна. Може да си изнесеш сървъра и др.печки при антената или в някое сервизно помещение и да си гледаш навсякъде у дома с тази кибритена кутийка. Лепиш я зад ТВ-то и все едно я няма...

Uploads
    129

Да прав си за приложението, аз точно така съм направил. Приемника е зад телевизора за да няма достъп сина ми. Захранването е от USB изхода на телевизора така ми отпадна още един захранващ адаптор в контакта. Последното интересно, е че пито разпознава телевизора като конектед тв през HDMI кабела. Така автоматично си настройва резолюцията, дори като сменя езика на твто на бг и рестартирам пито менюто му и то става на бг. Другото интересно е, че когато изключа пито то подава сигнал през HDMI телевизора и той се изгася. Дистанционното ми е най-обикновенно от xbox-360, но имам хартисало от сат платката, може и него да използвам, на практика става всякакво.

Тези резултати са през бета версията на опенелек, не знам какво ще има в официалната. Не случайно в сайта им в новините пише:

Please stay tuned for our next news item :)
    IMG_20120917_181816.jpgIMG_20120917_181847.jpgIMG_20120917_181926.jpgIMG_20120917_181942.jpgIMG_20120917_182127.jpgIMG_20120917_182917.jpg

New Member
    Uploads
    0

Има го в Comet.bg.comet.bg - RASPBERRY Pi (model B).JPG

Uploads
    129

Добавили са нова екстра overclock без загуба на гаранцията.
    Моето устройство го клокнах до 1 GHz също отключено е и видеото и клок на рама. Добавен е turbo mode при който клоква когато има нужда.
    Отзивите в мрежата са отлични и при мен теста е положителен.
    Very much enjoying overclocking this little marvel thanks to dom for adding the firmware features that keep enabling me to get further! The current limit disable feature allowed me to get stable in quake3 with these settings:
    Arm 1000
    Core 500
    DRam 450
    GPU 333
    Overvolt 5

Stable in both cpu benchmarks and quake3 so very pleased with that. I'm using a small copper dram heatsink to help cool the soc, generally keeps it in the 55C region for CPU heavy stuff, pure GPU stuff (e.g. pishadertoy) will heat it to 70C though. Great fun!

Kev
    Ето и при мен как е в момента. Когато гледам HD от сателита преди ми товареше 70% а сега 40%. SD не го и усеща изобщо. Устройството ме удивява постоянно екстрите му се увеличават от ден на ден.

Processor : ARMv6-compatible processor rev 7 (v6l)
    BogoMIPS : 996.14
    Features : swp half thumb fastmult vfp edsp java tls
    CPU implementer : 0x41
    CPU architecture: 7
    CPU variant : 0x0
    CPU part : 0xb76
    CPU revision : 7

Hardware : BCM2708
    Revision : 1000002

Uploads
    129

Днес открих друга интересна функция, а тя е че ПиТо е снабдено и със CEC адаптер. Идеята на това е да управлявате устройството директно с дистанционното на телевизора си стига той да поддържа протокола. Така няма да има купчини дистанционни и няма да е нужно да купувате IR receiver. В моя случай това обяснява как като сменя езика на телевизора се сменя и на XBMC и как като изключа пито телевизора и той се изключва.
    Attached Images Attached Images

Junior Member
    Uploads
    0

Боби, от къде си купил кутийката за Rasberry PI?

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Advertise Here