Ако може някой да пусне една компилация на опенелек-а с драйвърите на тбс, че мъча да подкарам пи-то с един кубокс ама все дава някаква грешка при компилирането.
Ако може някой да пусне една компилация на опенелек-а с драйвърите на тбс, че мъча да подкарам пи-то с един кубокс ама все дава някаква грешка при компилирането.
Могат ли са се компилират изобщо към платформа различна от pc? Пусни какви грешки ти дава.
Четох засега работи tevii s-660, но там драйверите ги има в ядрото след версия 3.2.
Със скайсатр усб хд си върви пи-то без проблеми, но имам и един кубокс който се опитвам да го подкарам и мъката е голяма, всеки път ми дава различни грешки при опит за компилация с драйвърите на тбс-а. Това е от последния път:
Code:make[1]: Entering directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers' make -C /git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l make[2]: Entering directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l' make -C firmware prep creating symbolic links... make[3]: Entering directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l/firmware' make[3]: Leaving directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l/firmware' make -C firmware make[3]: Entering directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l/firmware' make[3]: Nothing to be done for `default'. make[3]: Leaving directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l/firmware' Kernel build directory is /git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-3.6.3 make -C /git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-3.6.3 SUBDIRS=/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l modules make[3]: Entering directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-3.6.3' make[4]: *** No rule to make target `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l/tbs5680ctrl.o', needed by `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l/media.o'. Stop. make[3]: *** [_module_/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l] Error 2 make[3]: Leaving directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-3.6.3' make[2]: *** [default] Error 2 make[2]: Leaving directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers/v4l' make[1]: *** [all] Error 2 make[1]: Leaving directory `/git/OpenELEC.tv/build.OpenELEC-RPi.arm-devel/linux-tbs-drivers-120814/linux-tbs-drivers' make: *** [system] Error 2
Как го подкара на скайстара, имали някакви особенности. ХД добре ли вървят или насичат? tvheadend ли се използва за backend. Няма много информация в интернет, затова те моля да споделиш.
stefan.saraev
Имаш ли информация на кои dvb-s2 usb адаптери работи най-добре pi to. Планувам да си купя и не искам да се прекарам пак като с TBS (драйверите им не ми харесват като стабилност и са binary).
На скай стара драйвърите са в ядрото, няма никакви излишни гимнастики, ХД-та съм пробвал само на 39, там вървят, но все пак са с малък битрейт, в момента нямам друга антена.
dvbsky s950/s952/s960, tevil s470 доколкото знам, също така skystar както каза адския + (на теория) всички, за които има драйвер в 3.6.3 ядрото. ако за някой принципно потдържана от ядрото тунер драйвера не е включен - ще бъде включен в случай че е confirmed working на други дистро-та, също така е възможно да липсват фърмуеър файлове, лесно се добавят и ще бъдат добавяни при поискване.
Много благодаря за информацията безценна е. Знам че ни си любител на vdr, но все пак да попитам с него работи ли добре, аз харесвам vdr-dvbapi плъгина за oscam и за това се интересувам.
Жоро как ти се струва комбинацията били могла да се конкурира с приемниците от този ценови клас на пазара. Най-големият минус е че не управлява мотор, но като се загърби това какво е положението?На скай стара драйвърите са в ядрото, няма никакви излишни гимнастики, ХД-та съм пробвал само на 39, там вървят, но все пак са с малък битрейт, в момента нямам друга антена.
Аз лично се насочвам към DVBSKy S960 DVB-S/S2 USB, HDTV, remote, USALS
Поздрави и Благодаря и на двама Ви.
Идеално пасва, вместо да си купуваш някоя пръчка като gm990 или пинго за втори приемник, особено ако първия приемник ти е някой с 2 тунера, спокойно може да си гледаш стрийм от втория тунер. Вместо да се дават грешни пари за 2 отделни приемника може да се мине с един хубав приемник(ет9200) + 70лв за едно пи :)
Даже и за екстренда има заместител, купуваш едно дъно за компютър една двутунерна платка, стартираш към единият тунер vdr към другият един tvheadend. PIto го вързваш през мрежата и така имаш два независими приемника без кабели за антени или усб приемници към пито. Цената е около 500лв за компютъра и 90 за пито с кутии и другите неща и прави под общо 600 лв. Трябва малко четене, но пък имаш яка машина за основен приемник и пито за втори. За мен лично тази комбинация ме устройва, но екстренда е добър като функционалности и дизайн все пак, не мога да отрека, че ми харесва. Относно sh4 приемниците те са с ниско бюджетен хардуер и картината не ми харесва, според мен не си заслужават парите.