Originally Posted by
iliyavet
Здравейте.За да не отварям нова тема ,и аз реших да направя подобен мултифиид с малка разлика - вместо 36 искам да ползвам 19,16 или 13Е. Антената ми е офсетна 80см(остана ми от бившите ИТВ) с двоен държач отпред който в момента ползвам на 19 и 23 - всичко си излиза идеално - 70-90% сигнал(със скайстар2 хд усб съм) и със прогфайндър е настройвам. От Пазарджик ще е настройвам.Времето днес не е мн ясно,но сутринта започнах да търся 39 (за мен от значение е да хващам задължително 23 и 39,но тъй като имам още 2 конвертора и дисек 4/1 искам да ги използвам и тях.Двойния държач с конверторите на него в момента са на 19 и 23 .сложих планка и двата други конвертора на нея,като съм зад антената се падат във дясно и ме притеснява че от "центъра" на чинията 3 конвертора лежат в дясната равнина,та на 39 изкарах на повечето транспондери сигнал 40-60%,но на транспондерите с hd програми не излиза сигнал.Искам да попитам дали няма да е по-удачно(и дали ще стане)защото като размишлявам на теория би трябвало да се получи :) -двата конвертора в центъра които са си на държача да ги направя на 23 и 28 (мисля че се получаваше с този държач на тях който си е -преди време бях пробвал) по този начин ще завъртя малко чинията в посока към 39 и конвертора за него би трябвало да се доближи по-към централната равнина и да усили малко сигнала,а отлявата страна ще сложа още една планка и там ще сложа конвертор за да хвана -по-принцип искам 19Е,но ми се струва че няма да мога да го доближа толкова близо до двойния държач-самия той не позволява - и като компромис ще пробвам 13Е или 16Е-където излезе по-хубав сигнал.Основната ми цел е максимално да изцедя 23 и 39. Някой правил ли го е ?