ne enigma2 duhet te configurosh tunerin ne baze te impiantit qe ke te montuar, me nje sat,me diseqc apo motor, pastaj vendos listen e kanaleve dhe beji reboot!
per amiko 8900 perdor Kete immage E2
nuk po arrij te kuptoj se ku e ke problemin?!
thua qe tunerin e configuroj por nuk ka sinjal, pastaj thua qe nuk njeh tunerin?!
........... pastaj me amiko alien tjeter ēfare ke provuar?!
me ate ēfare ke shkruar te le te kuptosh qe problelemet jan 2:
1.gabon ne konfigurimin e tunerit!
2.sinjali i dobet i antenes(sacit)(spark eshe me i ndjeshem ne marrjen e sinjalit)
.... po nuk pertove na pershkruaj se si e ke te konfiguruar tunerin?!
atehere Big Bobi. kam 2 amiko alien 8900. dhe kam nje parabole me 3 lnb., tek puna ime, dhe nje parabole me me 4 lnb. ne shtepi. me te dy aparatet ne spark sinjali vjen shume mire. kur kaloj ne Enigma 2. nuk ka sinjal nga parabola, dhe me del tabela tuner failed. E kam provuar me disa image, por e njejta gje, si ne pune ashtu edhe ne shtepi. Tani konfigurimi eshte i thjeshte, 13-19-19.2 simple diseq. AA-AB-BA-BB. KAM DHE NJE DM 800HD. qe e kam te lidhur me 7 lnb me diseq. 8x1, dhe menuja e konfigurimit te lnb. eshte e njejte, ne enigma 2. tani ose ketu ka ndonje opcion qe une nuk e di qe aktivizon tunerin, kur kalon ne enigma2, ose do driver instalimi tuneri, pasi kam 2 dekodera te tille me te njejtin problem!!!! Nuk e di ne me kuptove???
vendose "Voltazhin 22 kHz jo" ke konfigurimi tunerit
po tani duhet ti provosh te gjitha konfigurimet se nuk te ndodh gje
"DiseqC nderrimin e Sateliteve" beje perseri"jo" e keshtu me rradhe deri sa sinjali te jete ok