Да питам - в нета се въртеше дъмп от захарница и от s202 (предполагам), втория дъмп беше повреден, но първия някой да го има? Мисля че в оскам форума го имаше :-s
Има го някой... ама зависи за к'ва захарница търсиш, има го даже и на файлова система. Имаше даже тема, един ентусиаст искаше да си чупи приемника
Има си цела тема DL-STB-S100(200) JTAG (sti5518) TUTORIAL, питай може някой още да има...
ММинков, точно тоя дъмп от който е файловата система - липсват ми няколко парчета от началото на флаша, а виждам че гадината пише някакви работи там. Мисля че беше от захарница100.
Няма дъмп от файловата система има дъмп от флаша които е бинарен. Прочети темата от началото описано е как се сваля.
Свалянето е лесно кажи как се оперира та да излезът файловете.
Някакъв емулатор ? или с маунт..
Това не е публично за жалост, но лесно се намира в нета други жокери не давам.
Колега тук говорим за стар модел на STB-100 които е SD приемник. Той е със специфична операционна система написана на асемблер. Ако познаваш асемблера на този процесор и декомпилираш дъмпа ще можеш да правиш промени.
Относно твоят случай ако някои ти даде дъмп и го качиш на твоят приемник, какво ще получиш почти нищо. Ще имаш приемник които може да работи само с картата на приемника донор, а ти я нямаш тази карта.
За захарница хайде да спрем да пишем това определение "захарница" според мен е олигофренско и може да се използва само от хора, с нулеви технически познания, не знам защо интелигентните хора са го възприели. Има два модела за сега ZHD-100 и ZHD-200 това са 2 коренно различни приемници които няма как да се подставят под общ знаменател с някакво име за кухненска посуда.
За двата модела HD приемника JTAG няма работещ защото имат активиран security bit с чиито активиране четенето и записа през интерфейса е невъзможно. Единствено ако имате програматор с които да изчетете флаша може да изтеглите дъмп. Дори да го направите, има уникални инструкций за всеки приемник които са програмирани автоматично във флаша на процесора при първоначалното програмирането на приемника и са уникални за всеки един. Значи софтуера взет от един приемник и прехвърлен на друг е неизползваем без редактирането му предварително.
Това е тоест няма как да си отремонтирате повреден приемник ако някой не ви настрои приемника предварително.
dl-stb-202 е со процесор STi5107 а не со STi5518 (или STi5519 како што некој напиша во предходинте постови). Во моментот овој CPU не е возможно да се прочита со JKEYS. Ако некој знае како, го молам да каже... ?