Предстои ми да ходя на пазар, и се спрях на GM990 и Openbox S6000hd. В един ценови клас са, т.е най-ниския.
Продавача ми каза че е повече фен на Опенбокса, мене като чели ме тегли към Голдена. Исках да видя вашето мнение.
Golden Media 990
Openbox S6000hd
Друго
Предстои ми да ходя на пазар, и се спрях на GM990 и Openbox S6000hd. В един ценови клас са, т.е най-ниския.
Продавача ми каза че е повече фен на Опенбокса, мене като чели ме тегли към Голдена. Исках да видя вашето мнение.
Тоя "опенбокс" е клонинг на ву+ соло, в БГ го има брандиран като ултра соло. При всички положения е по-добър приемник от разните спаркове.
аз имам golden media 990 spark reloaded и определено е добър,заслужава парите си,определено е качествена изработка,софтове колкото щеш....
Моето мнение е openboxa. Картината на приемниците с Broadcom процесори е доста добра в сравнение с sh4, също има и повече рам в сравнение с медията което е много важно за линукс операционната система, след като се пуснат много плъгини.
Все пак човек може да има притеснение отностно това че е клонинг да не стане като с клонингите на дриймбокс, но само това му е минуса според мен.
* Processor(CPU): BCM7325, 333 MHz MIPS Processor
* Flash/RAM Memory: 128MB NAND Flash/384 MB RAM
An ST40-300 450MHz processor, aided by 128MB of RAM
Не познавам конкретно Openbox S6000hd, но след като е клон на ву соло, който имам - няма какво да се чудиш.
dstb, колеги Христос Воскресе желая всичко най-добро на вас и семействата Ви!
Какво стана към кои модел си се насочил, намери ли допълнителна информация за Openboxa?
съвети от къде може да се купи такъв Openbox?
Воистина воскресе колеги, честити празници на всички, много здраве и щастие на всички. И честит имен ден на Жоро и Жоро и компании ;)
Мерси за отговорите, евентуалното наличие на jtag и по добре изглеждащата кутия накланят везните към голдена.
Но пък под кльощавата кутийка на Openbox-a се крие по мускулестото парче. И на мен ми е притеснителен факта че Clone е доста коварна дума. До скоро си имах работа с Dm500 Clone.
Има още една седмица до свети паралей, и тогава ще стане ясно.
gm990.jpgs6000hd.jpg
За кой град питаш? аз го гледах в един магазин на пазара.
Както писах по-горе, опенбокса в БГ е по-известен като ulta solo, има го в повечето сат. магазини. Цена 230лв.
Ти пък още не си купил приемника, взе да го съживяваш. Много е трудно да умъртвиш и двата приемника за да ти се налага jtag. По-скоро трябваше да погледнеш и софтуерната част, там ву+ са си светлинни години пред спарк приемниците, които уж имат няколко вида имиджи пък то нищо интересно. Вземи и под внимание поддръжката на външни тунери, на тоя "опенбокс" можеш спокойно да му закичиш на усб един двб-т тунер(~$10) и да зяпаш и ефирните телевизии, може и кабелен на усб, то и на спарковете уж може, ама мъкаааа... само с 1 един имидж и зареждаш ръчно модула.