Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 95 of 103 FirstFirst ... 457085909394959697100 ... LastLast
Results 941 to 950 of 1023

Thread: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime

Moderator flamurtari's Avatar
    Uploads
    293

Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime

Quote Originally Posted by uranqe View Post
    ''menuja nuk eshte star sat eshte aparat BWARE J700HD ME IKS SHARING aparatit shume i mire ka dhe menu sekrete''

Nuk po kuptoj, aparati im eshte Starsat Extreme 2000 me Forever IKS server aktive. Qfar munde te beje nga menuja sekrete!?

Provova edhe nje LNB tjeter me nje koke te nje shoku, perseri njejt fare leht kap sinjal tek frekuenca e SuperSport 10.845 dhe ate shume me larte tashme 92%, mirpo tek frekuenca e Top Channel 10.762H nuk ka fare njejt.

Flamurtari sa i perket FEC. ky resirver Starsat Extreme 2000 nuk e ka 3/5 vetem 3/4 pastaj vazhdon 4/5 etj. mirpo siq e kam cekur me lart une me pare kisha kapur TOP Channel por me sinjal te dobet rreth 64% dhe ishte e veshtir te stabilizohej kundrejt Super Sport qe vazhdonte te ishte 92% sinjal i plote dhe stabel.
    Shoku jemi te vjeter ne kete zanat vendos te dhenat qe te postova me siper dhe do kesh sinjal 100% kalo te sistemi dvb-2 e sigurte qe ka fec 3/5 ose provo njehere opsjonin auto te fec per mua provat e tjera skane asnje vlere.Prandaj vendos parametrat e duhur se nuk ka asnje problem LNB

2. Advertise Here
    VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by flamurtari View Post
    Shoku jemi te vjeter ne kete zanat vendos te dhenat qe te postova me siper dhe do kesh sinjal 100% kalo te sistemi dvb-2 e sigurte qe ka fec 3/5 ose provo njehere opsjonin auto te fec per mua provat e tjera skane asnje vlere.Prandaj vendos parametrat e duhur se nuk ka asnje problem LNB
    Qe ne momentin qe e shfaqi si problem edhe mua ketu me shkoi mendja dhe thuajse te njejten gje i shkruajta ketu

Megjithate nuk perjashtohet mundesia e ndonje problemi tjeter....

Uploads
    115

Provova edhe nje LNB tjeter me nje koke te nje shoku, perseri njejt fare leht kap sinjal tek frekuenca e SuperSport 10.845 dhe ate shume me larte tashme 92%, mirpo tek frekuenca e Top Channel 10.762H nuk ka fare njejt.

Flamurtari sa i perket FEC. ky resirver Starsat Extreme 2000 nuk e ka 3/5 vetem 3/4 pastaj vazhdon 4/5 etj.
    Prova me ndonje aparat tjeter satelitor do te qartesonte perfundimisht me problemin qe ke.

Nese edhe te aparati tjeter situata do ishte e njejte, pra sinjali i fr 10762 do ishte perseri 0% ose shume i dobet, atehere problemi me siguri do te ishte fizik.
    Ne kete rast ne vendin tend do kontrolloja gjithcka qe nga parabola, koka lnb diseku(nese ke) dhe deri te lidhjet e kabllit koaksial.
    Dhe fjalia e fundit qe shkruan te ben te dyshosh te ndonje problem fizik
    mirpo siq e kam cekur me lart une me pare kisha kapur TOP Channel por me sinjal te dobet rreth 64% dhe ishte e veshtir te stabilizohej kundrejt Super Sport qe vazhdonte te ishte 92% sinjal i plote dhe stabel.
    Nese te aparati tjeter sinjali do ishte ok, atehere problemi ngelet te aparati qe ti ke ne perdorim(starsati)

PS; Me sa pashe nga video fec i leviz shume shpejt, ndoshta duhet me prit pak sekonda. Dhe fec 'auto' nuk e pash gjekundi

Moderator Tuci-Puci's Avatar
    Uploads
    992

Pershendetje,"fillestari" dhe flamurtari

Problemin qe ka ai eshte se i kane bere konflikt freakuencat me njera-tjetren.
    Nje zgjidhje eshte duke e fshire ate frekuenc,por nuk e di nese i vendosen perseri manualisht ??

Member
    Uploads
    0

Shes Sac, parabole Satelitore 100CM me 4 LNB te montuara, pra Hotberd, Eutelsat, Astra dhe 23.5E, cmimi 5000 Leke, shitja ne Tirane, kaloni mire.

Senior Member
    Uploads
    2

Nderrova pjaten e satelitit pasi me ishte ndryshkur dhe per fat gjeta nje tejeter 85 cm,por per cudi,aty ku duhet te kishte dhene sinjal me te mire,me ndodh e kunderta !! Te bulgariasat 1.9e nuk kam sinjal,edhe pse u mundova shume per kete satelit. !!
    Theksoj se pjata e pare ishte 80 cm dhe 1.9 e kisha te memorizuar dhe me sinjal te mire.

Senior Member
    Uploads
    0

Wink Re: TAS/SAÇ - LNB - Diseqc etj - Sinjal - diskutime

Quote Originally Posted by flamurtari View Post

Po Flamurtari e kam parasysh sepse jam dhe une nga 2010 ne kete forum, e nga 2000 ne boten e sateliteve. (Thene te drejten tek antenat jo dhe shume pervoje, gjithmon me pervoja te keqe)

Sidoqofte sa per ta skjaruar edhe njeher resirveri im eshte Starsat Extreme 2000 me server Forever IKS active.

Si ne fillim une kam pjaten (dish) te digitalbit ate qe e shet digitalbi 80cm apo nuk di qfare madhesie, koken (LNB) e kisha Koke lnb dyshe dhe jo me diseq.

Rastesisht kisha kapur njeher TOP CHANNEL pra ne frekuencen 10.762H/ 30000/ FEC. 3/4 por vetem me 64% dhe jo stabil nderkohe qe SuperSport ishte 92%.

Si fillim kete FEC resirveri im nuk po ma jep opcionin 3/5 pra eshte 1/2, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6 etj. Por nuk ma jep si mundesi 3/5, kur thua kalo te sitstemi DVB-2 nuk e kam te kjarte si te kaloj ne kete sistem!

Me larte kisha marr edhe sugjerime qe te ndrroj softwaren e boxit gje te cilen e bera, prap njesoj.
    Kishte ide te lidhjeve te ndryshme ne shtepi qe mund te shkaktojn konflikt siq jane: telefoni ajror i shtepijes, pajisjet wifi, tel e gjithqka. Te gjitha i kam bere off kam provuar njesoj.

Pastaj kisha dyshimet e mija tek LNB qe ndoshta kishte probleme me frekuenca te caktuara, ndrrova lnb dhe morra nje nga shoku lnb 1 pra single e vendosa, dhe fare leht gjeta sinjalin tek frekuencat e SuperSport (10845H, 30000) SINJALI TEK SUPERSPORT 97% Signal dhe 92% Quality. Por TOP CHANNEL VAZHDON TE JETE 00%

Per te hequr dyshimin edhe tek pajisja pra tek resirveri (boxi) mora fishen kablen dhe vendosa direkt tek TV i shtepijes pasi suporton DVB-S pra eshte satelitor. I futa frekuencat e SUPERSPORT dhe kishte sinjal nderkohe tek frekuenca e TOPIT perseri 00%.

Krejt ne fund nderkohe qe eshte tek SUPERSPORT Sinjali shume mire pra 92% po shkoj tek frekuenca e TOPIT dhe po leje saktesisht ashtu si me ke derguar frekuencat dhe FEC AUTO pasi opcioni 3/5 nuk e kam siq e shpjegova me lart, perseri njejet.

Per momentin kam mbetur pa opcione perveq te kaloj dhe nje jave mbi qati dhe pa pasur rezultat nderkohe qe temperaturat jane ra ne 0 grad celsius aq sa sinjali i Topit.

Sidoqofte ju faleminderit te gjitheve per kohen dhe mundin qe po jepni per te me ndihmuar me kete rast.

Uploads
    115

Po Flamurtari e kam parasysh sepse jam dhe une nga 2010 ne kete forum, e nga 2000 ne boten e sateliteve. (Thene te drejten tek antenat jo dhe shume pervoje, gjithmon me pervoja te keqe)

Sidoqofte sa per ta skjaruar edhe njeher resirveri im eshte Starsat Extreme 2000 me server Forever IKS active.

Si ne fillim une kam pjaten (dish) te digitalbit ate qe e shet digitalbi 80cm apo nuk di qfare madhesie, koken (LNB) e kisha Koke lnb dyshe dhe jo me diseq.

Rastesisht kisha kapur njeher TOP CHANNEL pra ne frekuencen 10.762H/ 30000/ FEC. 3/4 por vetem me 64% dhe jo stabil nderkohe qe SuperSport ishte 92%.

Si fillim kete FEC resirveri im nuk po ma jep opcionin 3/5 pra eshte 1/2, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6 etj. Por nuk ma jep si mundesi 3/5, kur thua kalo te sitstemi DVB-2 nuk e kam te kjarte si te kaloj ne kete sistem!

Me larte kisha marr edhe sugjerime qe te ndrroj softwaren e boxit gje te cilen e bera, prap njesoj.
    Kishte ide te lidhjeve te ndryshme ne shtepi qe mund te shkaktojn konflikt siq jane: telefoni ajror i shtepijes, pajisjet wifi, tel e gjithqka. Te gjitha i kam bere off kam provuar njesoj.

Pastaj kisha dyshimet e mija tek LNB qe ndoshta kishte probleme me frekuenca te caktuara, ndrrova lnb dhe morra nje nga shoku lnb 1 pra single e vendosa, dhe fare leht gjeta sinjalin tek frekuencat e SuperSport (10845H, 30000) SINJALI TEK SUPERSPORT 97% Signal dhe 92% Quality. Por TOP CHANNEL VAZHDON TE JETE 00%

Per te hequr dyshimin edhe tek pajisja pra tek resirveri (boxi) mora fishen kablen dhe vendosa direkt tek TV i shtepijes pasi suporton DVB-S pra eshte satelitor. I futa frekuencat e SUPERSPORT dhe kishte sinjal nderkohe tek frekuenca e TOPIT perseri 00%.

Krejt ne fund nderkohe qe eshte tek SUPERSPORT Sinjali shume mire pra 92% po shkoj tek frekuenca e TOPIT dhe po leje saktesisht ashtu si me ke derguar frekuencat dhe FEC AUTO pasi opcioni 3/5 nuk e kam siq e shpjegova me lart, perseri njejet.

Per momentin kam mbetur pa opcione perveq te kaloj dhe nje jave mbi qati dhe pa pasur rezultat nderkohe qe temperaturat jane ra ne 0 grad celsius aq sa sinjali i Topit.

Sidoqofte ju faleminderit te gjitheve per kohen dhe mundin qe po jepni per te me ndihmuar me kete rast.
    I nderuar uranqe nuk ke faj qe mund te behesh nervoz, sepse shpesh here kur nuk na ecin gjerat sic duhet, kjo eshte krejt normale.
    Ne japim apo marrim ndonje mendim ne baze te atyre qe shkruajme.
    Meqe merakun e kokes LNB e hoqe, por edhe merakun e nje aparati tjeter e hoqe meqe ke perdorur TV si aparat satelitor, atehere problemi ngelet vetem fizik.

Pra situata mund te jete edhe me e thjeshte nga cmund ta mendosh ti apo ne te tjeret.
    Mund te jete thjesht edhe kablli koaksial ose shkurt fare te nje nga ato fishat e kontaktit ose ku lidhet me koken LNB ose me aparatin satelitor te bej ndonje kontakt te padeshiruar psh nje nga ato fijet e holla te kete kontakt me fijen qendrore.

Me fisha kontakti nenkuptoj kete f-connector-side-1.jpg

Contributing Member mamurrzaku's Avatar
    Uploads
    71

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    I nderuar uranqe nuk ke faj qe mund te behesh nervoz, sepse shpesh here kur nuk na ecin gjerat sic duhet, kjo eshte krejt normale.
    Ne japim apo marrim ndonje mendim ne baze te atyre qe shkruajme.
    Meqe merakun e kokes LNB e hoqe, por edhe merakun e nje aparati tjeter e hoqe meqe ke perdorur TV si aparat satelitor, atehere problemi ngelet vetem fizik.

Pra situata mund te jete edhe me e thjeshte nga cmund ta mendosh ti apo ne te tjeret.
    Mund te jete thjesht edhe kablli koaksial ose shkurt fare te nje nga ato fishat e kontaktit ose ku lidhet me koken LNB ose me aparatin satelitor te bej ndonje kontakt te padeshiruar psh nje nga ato fijet e holla te kete kontakt me fijen qendrore.

Me fisha kontakti nenkuptoj kete f-connector-side-1.jpg
    Prh Fillestari.
    Nuk mund te jete problemi i fijeve te holla sepse tek kanalet supersport e ka sinjalin 97%.
    Pra ka sinjal tek kanalet e tjera16°.
    Me te vertete diçka e çuditshme qe nuk te kap Top Channel me 97% sinjal tek frequencat e tjera.
    Provo ti besh nje kerkim manual vetem frequences se top channel,perdor cabllin disrekt nga lnb,pa diseqc nese ke me shume se nje lnb.
    Pro

Moderator flamurtari's Avatar
    Uploads
    293

Hera e fundit qe do nderhyj . Shiko kete opsjon qe po te shkruaj Me opsjonin DVB-S nuk e ke fec 3/5 kete opsjon e ke kur e ndryshon ne DVB-S2 nqs nuk e ke kete opsjon mendoj ketu eshte problemi jot
    Attached Images Attached Images

Advertise Here