Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 39

Thread: pyetje

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Re: pyetje

Quote Originally Posted by Isakn View Post
    si ti lidhesh dy kablla njera pas tjetres shokut?nuk po kuptoi ne qfar aparati e ke fjalen.
    ajo e para te kryen pune kurse kjo e dyta jo,e kam provu vet personalisht ashtu siq e keni cek ju,por ekziston mundsia ndonje modifikim nga nje mjeshter qe meret vesh ne kto gjera,sepse nuk esht e thjesht te ndryshosh diqka prej saje dhe njekohsisht te duhet edhe nje pjes shtes qe ta kthesh koken mashkull ne femer.
    pershendetje
    Flm per interesimin.Problemi im eshte qe Pc nuk ka fole per RS232(direkt)dhe problemi tjeter eshte se aparati folene e ka mashkull dhe une posedoj 2 kablla 1 femer-femer(qe i vete Dekoderit) dhe nje tjeter mashkull-usb, fatkeqesisht nuk kam gjetur femer-usb qe ta bej lidhjen direkte Pc- Dekoder ndaj pyes nese ka ndonje zgjidhje me keto qe disponoj.
    Faleminderit edhe nje here

2. Advertise Here
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by best ven View Post
    punon pa problem. Femer- usb eshte pak veshtire te gjesh po nuk besoj se te ben pune.Ato qe ke jane tamam per kete pune. Vetem mos harro kablli rs232 femer-femer duhet te jete nul modem.
    Faleminderit shoku
    Po nul modem eshte kablli .Po a eshte e mundur ti lidh keshtu :Decoder - femer _femer -mashkull_ usb -Pc dmth 2 rs232 njeri pas tjetrit?

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Faleminderit shoku
    Po nul modem eshte kablli .Po a eshte e mundur ti lidh keshtu :Decoder - femer _femer -mashkull_ usb -Pc dmth 2 rs232 njeri pas tjetrit?
    Nqse te kuptova ti ke nje adaptor usb me rs232 qe do te besh daljen nga pc dhe ta lidhesh me kabllin nul modem dhe kete ne decoder. Nqse eshte keshtu bej lidhjen tamam ashtu si i ke renditur vete me siper dhe nuk ke asnje problem. Une per vete ashtu i kam se punoj me shume me laptop dhe nuk ka porte per rs232 po ka vetem usb porte dhe ashtu e kam bere lidhjen dhe punon 100%

Uploads
    115

Quote Originally Posted by best ven View Post
    Nqse te kuptova ti ke nje adaptor usb me rs232 qe do te besh daljen nga pc dhe ta lidhesh me kabllin nul modem dhe kete ne decoder. Nqse eshte keshtu bej lidhjen tamam ashtu si i ke renditur vete me siper dhe nuk ke asnje problem. Une per vete ashtu i kam se punoj me shume me laptop dhe nuk ka porte per rs232 po ka vetem usb porte dhe ashtu e kam bere lidhjen dhe punon 100%
    Super shoku

Shume FALEMINDERIT

Senior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Super shoku

Shume FALEMINDERIT
    Asgjo shoku e kena per detyre me ndihmu njeri-tjetrin

Contributing Member kapia's Avatar
    Uploads
    1

un e kam femer mashkull,por nuk hedh dot file ne dekoder.mos duhet aktivizuar ne PC?si ta bej?

New Member
    Uploads
    0

Kam nje starsat x50 por nuk me lexon karten e digitalbit.Me duhet ndonje program,apo ndonje gje tjeter?Ju lutem me ktheni pergjigje.Faleminderit.

Contributing Member
    Uploads
    0

kam reth dy ore dhe spo mundem me e kap nilesat 7w cfar mund te bej sacin e kam 90 cm te digitalbit gri te gjitha pozicionet i provova dhe me hyn shume pak sinjal ke jsc sport ka te beje ndrimi i kokes mos duhet me fuqishme pres ndonje pergjigje

Uploads
    115

Quote Originally Posted by billi23 View Post
    kam reth dy ore dhe spo mundem me e kap nilesat 7w cfar mund te bej sacin e kam 90 cm te digitalbit gri te gjitha pozicionet i provova dhe me hyn shume pak sinjal ke jsc sport ka te beje ndrimi i kokes mos duhet me fuqishme pres ndonje pergjigje
    Pershendetje
    Pak a shume te njejtin problem kam pasur edhe une me disa frekuenca ne 7W por skisha problem me gjetjen e pozicionit se ate e gjente vete motorri. Kisha nje koke LNB 0.8DB dhe pasi pyta ketu ne forum me sugjeruan te ndrroja koken,vendosa nje LNB 0.2db dhe nga 10-20% te sinjalit shkova ne 40-50% te JSC sport.Pra LNb luan nje rol jo te vogel

Member Isakn's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by kapia View Post
    un e kam femer mashkull,por nuk hedh dot file ne dekoder.mos duhet aktivizuar ne PC?si ta bej?
    ne qofte se kabllin e ke femer mashkull,nuk mundesh ti besh update me at lloji,duhet te jet null-modem femer-femer.
    ose esht tjetra mudsi at kabllin qe ti e ke,mund te hapesh dhe ta kombinosh,i ka vetem tre tela nqf nuk gaboi dhe mund t'ju ndrrosh vendin dhe te besh te pershtatshme per pune.
    te duhet nje ndryshues femer-femer,pjes e vogel qe ta vendosesh ne koken nga ana ku esht mashkull,e kam bere vet personalisht dhe funksionon.
    provo nqf ke probleme pas kesaj,lajmrohu prape.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Advertise Here