kam, i kam helluar nje img gemini tm 600 por kur dua te rregulloj te control penel passwordi gabim si mund ta gjej perseri passwordin se e kam harruaj flm
kam, i kam helluar nje img gemini tm 600 por kur dua te rregulloj te control penel passwordi gabim si mund ta gjej perseri passwordin se e kam harruaj flm
kam nje dreambox 500s klon nje here me punon mire nje here jo, dmth kur shkoj online nga nje here konektohet por , nga nje here jo. u mundova qe te hy me filezilla por e njejta gje , nuk kisha mundesi te hyj ne direktorine , e flashova prap nga fillimi edhe e njejta gje nuk kam mundesi te hyj me asnje program ftp! a ka na nje rrugezgjidhje me kete problem ?
provo ti nderrosh ip dhe vendosi nje ip me nr te larte psh 192.168.1.70 pastaj kte ip ne router beje statike dmth ne router shtoje tek ip statike dhe vendosi emrin dreambox.
ne kte menyre ip statike qendron e lidhur vetem me dreamboxin tend, se perndryshe nese ajo eshte dinamike, dhcp e routerit e nderron sa here ti teket kur psh routeri zbulon periferike te re wifi ose ndonje lidhje ne pc tjeter dhe e jep kte ip paisjes se re duke shkuar ne konflikt me dreamboxin.
Pershendetje.Po merrem me shkrimin tend jo se jam ekspert i kesaj fushe, por pikerisht se dhe une kam nje problem te ngjashem.Fillimisht nuk kuptoj se cfar nenkupton me shprehjen "kur shkoj on line"? Sheh me nderprerje canalet e lira apo te codifikuarat, apo ndonjehere nuk sintonohesh me asnje kanal?Nisur nga sygjerimet e me siperme thashe qe po bej nje prove me aparatin tim, jo per te ndryshuar ip ne router por thjeshte ne dreambox.Pra setup/expert setup/comunication setup.Ndryshova ip, nga 4 ne 3,vendosa perseri frecen mbi DHCP (enable), bera save dhe prita qe te dreami te mos sintonohej me kanalet e codifikuara, por nuk pashe te kishte ndodhe ndonje gje dhe kjo me dukej e pa pranueshme, funksiononte normal.Atehere rikthehem tek configurimi ne comunication setup dhe shoh qe ip automatikisht ishte kthyer ne vleren e me parshme 4.Atehere une kam nje ip statike qe ja imponon routeri? une kam problem qe nuk lidhem me DCC jo se me ndyshon IP,sepse linjat pc,dream,router behen te gjelberta dhe ne info shkruan se eshte e lidhur si FTP dhe telnet por ne dy kuadratet e poshteme telnet mbetet e kuqe dhe e pa lidhur.Une besoj se kam te bej me paswordin e serverit.Ne rastin tend nese nuk eshte problem IP , ti do te kesh problem me sintonimin e dishit ose ndonje kontakt te keq ne pikelidhjet e kablit.Shpesh tek LNB jasht, ajo ndryshket pasi teli nuk eshte cilesor, por i perbere prej celiku te bakerzuar.Eshte pikerisht ndryshku i krijuar aty qe sjell lidhje te shkurter dhe djeg siguresen ne dream ose perse jo dhe ndonje difekt tjeter si ne Q72, apo dhe ne ushqyes.
Pershendetje missoervin,ma shpjego me qarte si testohet linja Lan.Une e bej prove tek comuniation setup, ku me butonin e verdhe bej TEST.Provova ne menyren qe rekomandon ti dhe nuk po mundem.Cmd/ping/ipdram/-t-OK por nuk marr info.
po i lexoj kto udhezimet e juaja por me hamenjen time them se do jete aparati , sepse kam edhe disa dreamboxa te tjere por asnje nuk ka problem , kur konektohem me filezilla e bej pa problem e hap var/por kur shkoj ne etc/ nuk hapet ose here tjeter me thote qe nuk ekziston dmth nuk kam mundesi te hyj ne cccam .cfg. une do te vazhdoj ti bej keta udhezimet qe me keni thene me lart, edhe te shohim.kanalet e lira punojne ne çdo moment pa problemeshte vetem puna e internetit , eshte sikur po prishet edhe per çdo dite me shume
Po te shpjegoj shkurt. Atehere ne pc tende qe supozohet se je ne nje lan ose ne nje range ip. Psh 192.168.1. ... Jane ne nje range, ose kualifikim, qe per rastin tend eshte klasifikimi c. Tek expert settings do shikosh ip e dm dhe do e mbash mend. Kurse ne pc do shkosh tek start/run/ dhe... ping (ip e dm) -t enter. Aty e dallon kohezgjatjen e ping ose kthimit te paketave. Kurse nga dm me image sifteam shtyp butonin jeshil/blu/ settings... Etj... Po shkove deri ketu dmth qe mund te maresh nga internet
lista e re e kanaleve dt 1 qershor per E1 e renditur nga menyra e vhannibal me motor dhe per 4 satelite.