expert setup -> comunication setup
IP - 192.168.1.10 (IP eshte shembull se varet si e ke ti ne dhcp e routerit, mund ta kesh 192.168.0.xx ose 10.0.0.xx etj)
NETMASK - 255.255.255.0
TYPE - LOCAL LAN
NAMESERVER - 192.168.1.1 (varet gjithmone si e ke ne router)
GATEWAY - 192.168.1.1
ATIVE NETWORK - X
PORT - 80
Memorizoji me butonin jeshil. (gjelbėr)
ka rendesi shume te dish nese operatori jot (isp) te jep ip dinamike apo jo se po te dha ip lan te brendshem nuk ben dot server, por klient mund te jesh por jo server.
pastaj ka dhe rendesi cilesia e routerit, ka shume modele por te themi qe nje router qe kushton 30€ eshte njesoj si nje "kotec pulash". bleni nje router nga 60€ e siper.
ne rregull gjthqka eshte me ruter edhe e kam nreqen kete pytje qe mu ke pergjegjjen vetem um ka mbeten me shti naj image edhe cccam po imagin duhet me shti vetem nepermjet lidhje qe kam pc me dreambox dmth me dcc se skam null cabel keshtu qe thashti e kam kete problem
PO QKA ka more dallim po le ate pun ruter i 30 eurove me 70 kush e ka per veti dreambox personal nuk tvyn ato sene po le psh mikrotik me ble sja vlen po njerzit e blejn qe skan kqyren me lzu nuk bahet share me ipko une e kam ba npc vetem edhe ne dreambox um ka met pa ba krejt um kan than qe nuk ka met ba po funksionon perfekt kurr shpejteci e dowloadumit sum bjen nder 135kbs dmth 1 mbit e diqka
O FIKO PRES PERGJEGJJE PREJ TEJE OSE NESE JE I GATSHUM ME TEAM VIWER ME ME HY NPC
Djema a ka ndonjr mundesi me pare rai 4 ne dreambox me ane te kodeve. Nqs po a ma tregoni pak menyre. Falemnderit
o fik pse bre veq mu kerkush spom nimom sdi qka u ba kshtu edhe cilen image ma preferon me qiten ne dreambox 500s clon se me sift team qe e kish ba ni turk e dowloadova ni here listen e kanaleve tani e dowloadova edhe ni settings te predrag edhe sdi diqka here pi shuket dita e rrjetit dreamboxksit tani i vjen mas njo 2 a 3 minutave keshtu qe siftteam smu dokt e mir
trim duhet te hysh ne faqen qe kemi ktu per manualet .http://www.satsupreme.com/showthread...Azbox-Qbox-etj... shiko postimin nr8 , per ta flashu dreamboxin ,natyrisht te duhet nje kabull null modem se eshte shume ma i mire per te flashu aparatin , ne qofte se nuk ke nje te tille kerkoje ne treg se duhet te kete plot kushton nja 4-5-euro ose gjeje tek na nje shok qe te jete afer ku jeton ti. pastaj postimin 33 si tia fusesh cccam kjo vlen per sifteam ,une te rekomandoj sifteam 1.9.3d ,ose 1.9.4 .. pastaj postin 17 edhe 18 si ta configurosh cccamin ,
athere per mu eshte me kollaj me filezilla , mund ta shkarkosh direkt nga google instaloje filezillen ne pc , edhe futu ne aparat nderpermjet ksaj.
edhe me pultin shtyp menu ,
pastaj shko ne setup ok,
expert setup ok,
comunicacion setup ok,
aty lart e ke ip e dreamboxit tat duhet te 192.168.1.___.
kte ip fute ne filezilla pastaj ne username :root , edhe pass:sifteam , port 21
kshu je mrena ne dreambox . futu ne var/etc/ aty ke cccam cfg edhe e editon