Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 270 of 278 FirstFirst ... 20170220245260265268269270271272275 ... LastLast
Results 2,691 to 2,700 of 2776

Thread: 1-Mbyllur-Dreambox - image, firm, soft, etj.

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Quote Originally Posted by j.l.k. View Post
    Falenderoj gertin per materialin qe me te vertete eshte shume i mire, por eshte anglisht, kjo eshte mangesia.

Une jam i gatshem qe ta perkthej ne shqip, por, para nje viti une pata hedhur idene e krijimit te nje "fjalori" satelitor qe te kuptohemi me mire me njeri-tjetrin. Mungesa e nje fjalori shpesh na ben qe gjera te thjeshta te mos kuptohen. p.sh. nese "dish" ne anglisht kuptohet menjehere, ne shqip kemi: pjate, tepsi, saç etj.

Une te gjithe marresit (receiver) i le ne gjuhen angleze sepse aty kuptoj, ndersa ne shqip (bie fjala marresit e DGA qe kane Menu shqip) nuk kuptoj asgje.
    ne shqip do te sugjeroja pjate ose saç dhe aparat ose dekoder per marrësin.

por per mua ska problem si te deshironi

2. Advertise Here
    VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Quote Originally Posted by j.l.k. View Post
    Falenderoj gertin per materialin qe me te vertete eshte shume i mire, por eshte anglisht, kjo eshte mangesia.

Une jam i gatshem qe ta perkthej ne shqip, por, para nje viti une pata hedhur idene e krijimit te nje "fjalori" satelitor qe te kuptohemi me mire me njeri-tjetrin. Mungesa e nje fjalori shpesh na ben qe gjera te thjeshta te mos kuptohen. p.sh. nese "dish" ne anglisht kuptohet menjehere, ne shqip kemi: pjate, tepsi, saç etj.

Une te gjithe marresit (receiver) i le ne gjuhen angleze sepse aty kuptoj, ndersa ne shqip (bie fjala marresit e DGA qe kane Menu shqip) nuk kuptoj asgje.
    Do beje shume mire nqs e perktheje, Dhe une nuk jam kondra te behet nje fjalor i vogel ose te shtohet tek regullorja.

→→→Admin←←← Fiku75's Avatar
    Uploads
    40

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    Do beje shume mire nqs e perktheje, Dhe une nuk jam kondra te behet nje fjalor i vogel ose te shtohet tek regullorja.
    po mjaft qe te jemi dakort dhe pasi te jete gati me kontaktoni mua ose ndonje te stafit dhe e rregullojme.

VIP Member gertl's Avatar
    Uploads
    1,424

Po te doni per shkurtim kohe fotot i rregulloj une te gjitha per nje kohe te shkurter por ne anglisht nuk jam dhe aq mire prandaj dhe e kote te marr iniciativen dhe ti perkthej se do me haje shume kohe dhe sbesoj se do i bej ndonje perkthim kushedi cfare. Biles me fotot po filloj qe tani qe po shkruaj dhe ne e perkthefte njeri te me thote qe ti postoj fotot ne pdf ose cfare do lloj formati te doje, keshtu qe nuk do humbasi dhe shume kohe. Ne fund fare Fiku ti hudhi nje sy ku te shofi per terminologjine e perdorur dhe te beje korrigjimet nese do jete e nevojshme.
    Kalofshi mire

Uploads
    1,424

Quote Originally Posted by gertl View Post
    Po te doni per shkurtim kohe fotot i rregulloj une te gjitha per nje kohe te shkurter por ne anglisht nuk jam dhe aq mire prandaj dhe e kote te marr iniciativen dhe ti perkthej se do me haje shume kohe dhe sbesoj se do i bej ndonje perkthim kushedi cfare. Biles me fotot po filloj qe tani qe po shkruaj dhe ne e perkthefte njeri te me thote qe ti postoj fotot ne pdf ose cfare do lloj formati te doje, keshtu qe nuk do humbasi dhe shume kohe. Ne fund fare Fiku ti hudhi nje sy ku te shofi per terminologjine e perdorur dhe te beje korrigjimet nese do jete e nevojshme.
    Kalofshi mire

Po provoj te hap kete PDF ne Photoshop por spo mundem pasi qeka i mbrojtur me password. Sa te downloadoj nje password remover dhe do filloj nga puna
    Me te mira

Uploads
    1,424

Ja hoqa passwordin PDF. Por doja te thoja dhe dicka. Fotot do ti ruaj me numrin e faqes me qellim qe ai qe do bej perkthimin ta kete me te lehte.
    Kalofshi mire

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Quote Originally Posted by fiku75 View Post
    ne shqip do te sugjeroja pjate ose saç dhe aparat ose dekoder per marrësin.

por per mua ska problem si te deshironi
    Sbesoj se eshte e nevojshme se si, rendesi ka qe te ket nje emer dhe ate ta perdorin dhe ta kuptojne te gjithe. Dhe sikur te shtohet tek manualet e perdorimit ose tek regullorja pa bere shume modifikime sdo ishte keq. Une propozoj qe ta leme ne doren e fiku75 qe ta bej dhe ta vendosi ku te doje. Nqs ndonje antar e ka ndonje ide ose dhe te gacme si fjalor le ta postoje.

Uploads
    1,424

Fotot jane te gjitha gati. I kam mbaruar keshtu qe kush te kete kohe le perktheje tekstin dhe te thote qe e ka gati perkthimin dhe ti japim doren e fundit.
    Kalofshi mire

Junior Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by keno135 View Post
    Se pari, dua te pershendes te gjithe antaret shqiptare te ketij forumi. Se dyti, desha te kerkoj ndihmen tuaj per nje problem me aparatin tim dreambox 500s klon. Para disa ditesh i bera nje reboot aparatit duke e hequr nga korenti por me pas imazhi i aparatit nuk u startua. E kam provuar disa here qe prej asaj dite por aparati sa here qe e vendos ne prize qendron i bllokuar me driten jeshile ne pjesen perpara aparatit te ndezur dhe nuk tregon asnje figure ne ekran te televizorit. Nuk arrij dot ti bej flashin e imazhit te ri as me kabell rrjeti e as me kabell serial. Qe te dy keto te fiundit jane mese ne rregull, sepse kam bere nje aparatin e nje shokut tim keto dite. Cfare mund ti bej per ta riparuar ? Ka ndonje njeri ndonje ide rreth ketij problemi.

Faleminderit paraprakisht.
    kesi problemi ka pas ni shok i imi dhe ket problem ja kam nkrye dhe une te shendoshi se ky dm ben opet por gjije Dupin per DM500s dhe me serial kabel instalonje image tjeter une ja kam instalue geminin 4.7.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Pershendetje

Kisha nje pyetje ne lidhje me Imazhi Sifteam 1.9.4C:
    Si shpjegohet qe kur i hedh imazh te 'perpunuar' starti i var/used nis me 18% nderkohe qe e ka te instaluar brenda edhe cccam-info dhe ne total megjithe Cccam 2.1.4 dhe liste kanalesh me shkon 53%, ndersa po i njejti imazh por ORIGJINAL nis me 20% dhe me te gjitha duke perfshire edhe Cccam-info(te cilin ja instaloj manualisht) var/used shkon 57%.
    Tani une e kuptoj, qe keta qe i perpunojne imazhet, diçka i heqin,por se ç'fare,kete ende se kam kuptuar.
    Tani pyetja ime konkrete eshte se ç'fare mund te heqim(natyrisht ato gjera qe nuk cenojne mbarevajtjen thelbesore te DM) prej imazhit ORIGJINAL, ne menyre qe ta lehtesojme kete % ne var/used.
    Shpresoj te kem shprehur qarte kerkesen time.

Harrova te them qe perdor motorr

Ju faleminderit

Advertise Here