me te gjitha llojet e lnb qe kam provuar une dhe me te dy parabolat qe kam njera 120cm dhe tjetra 85cm kendi vertikal ka te beje shume jo vetem per turk-sat por edhe per satelitet e tjere,behet fjale gjithmone per kendin lart poshte dhe jo per kendin majtas-djathas ose lindje perendim ajo eshte tjeter gje
nje kuriozitet te vogel kam vendosur nje parabole te vogel te trete keto kohet efundit ME NJE LNB dhe me ATE SHIKOJ DY SATELITE ASTRA 4,8 NE LINDJE DHE EUTELSAT 7 GRADE NE LINDJE
@flagonof
kete antene kisha ne funksionim para nje viti dhe nuk kisha probleme sinjali. Kete switch diseqc jam i detyruar ta ve pas dekoderit (Openbox S9 HD PVR) pasi aty bashkohen linjat. Fracarro deklaron 4db humbje per kete model por besoj se humbja rreale eshte shume me e madhe. Pa diseqc eshte normale qe nuk kam humbje sinjali.
@interisti_12
faleminderit per pergjigjet, i kam lexuar postimet tuaja dhe natyrisht jam pergjigjur se eshte e pamundur te kontrolloj aparaturat e pallatit pasi per te arritur tek aparaturat duhet te kaloj neper nje banese ku jeton nje plake invalide qe nuk ia hap deren njeriu te gjalle. Gjithsesi aparaturat besoj se jane me ushqim nga siper dhe jo IF-IF apo H/V pasi kabullat vijne nga siper dhe nuk ka aparatura shperndarjeje neper kate.
Gjithsesi thjesht po çuditem se si mund te kem kaq shume humbje sinjali me nje diseqc. Mendo pastaj se une desha te ve nje dual feed (qe dihet boterisht se sinjali eshte me i dobet) dhe nje diseqc 1.1!!!!!!
Persa i perket telefonit shiko ketu!
Sot mora nje LNB Inverto BLACK Multiconnect dhe sinjali u permiresua ndjeshem.
Tani edhe me kete lesh diseqc Fracarro nuk kam shume humbje dhe mund te shoh edhe kanalet e filmave te digitalb te cilet kane nje frekuence te dobet por disa kanale ne 13E eshte e pamundur ti shikoj.
Ndoshta do marr edhe dy LNB Inverto me gjithe kete suportin dhe te bej nje trial feed e te heq qafe linjen e pallatit.
Gjithsesi faleminderit, sugjerimet jane te mirepritura djema.
Me qe pranon sugjerime,do te keshilloja ta nderrosh logon ne
To have sat or not to have,
this is the question.
Prsh te gjitheve .ndonje keshille per koka sateliti kushe jane me te mira per te perdorur
Pershendetje,
Ka shume mendime dhe opinione per koka LNB ka, jane Invacom sigurisht me Low Phase Noise rreth 0,2 se 0.1 nuk besoj se kane dale per kete tip por, nese ke nje distance me te madhe se 40m nuk jane te rekomandueshme. Une per vete sapo kam blere duke pare shume e duke vendosur si di vete INVERTO. Sic te thote edhe inxhinieri ne postin #503 rreth kesaj marke.
Tung.
Flm .distancen e kam rethe 10 metra .shpresoj te kete ne tregun tone ngaketo lloji kokash.tung
ne shkruajm gjithmon per LNB por harrojm se dhe kabulli ben punen e vet,
nese kemi kabull me te dobet ateher kemi dhe humbje me sinjalin deri ne 0,4db cdo meter,
prandaj Hidhini nje sy dhe nga kabulli.
Per ti qendruar korrekt pyetjes se bere pa diskutuar rendesine e cdo komponenti ne vetvete, Koka LNB luan rrol max 5-10% ndryshim (Inverto, Invacom apo tjeter) kryesori eshte Saci.