mundesh ta kapesh.
mundesh ta kapesh.
Flm. Fushkrujs
A mund te me japesh nje frekuence ose kanal (qe e di qe kapet) qe ta kem si pike referimi?
po kapet pa problem frekuencat i ke ====> ketu
Shume Flm Benardi
faleminderit per info reth sateliti 10e, broblemi eshte se e kam provuar disa here per ta kapur kete frekuence te kanalit premier lige hd ne 10e dhe pa rezultat, atehere kisha vetem 2 lnb nje ne hotbird dhe tjetrin ne 19e, . tani kam 3 dhe dhe e treta eshte ne 4.8e. per te kapur 10e, sa larg nga 13e apo 9e eshte sateliti 10e. te gjithe satelitet kam haritur ti kap 13e, 9e, 4.8e, 7e, vetem 10 e pa rezultat. ??? mund te me tregoni a eshte afer lnb qe duhet te coj ne 10e me 13e apo 9e????
Nqs ke kapur 9°E, e ke fare te thjeshte te kapesh edhe 10°E. Per mua, kape edhe njehere 9°E dhe po aty ke edhe 10°E vec do ta levizesh pune milimetri lnb. Me pare kur perdorja shume kokeshe, 9° dhe 10° i kapja ne te njejtin pozicion,pra i kapja te dy satelitet me nje koke(lnb)..Tjetra, nuk ke pse kerkon me te paren frekuencen e Premier League. Provoje ne fillim me kete frekuence:12596 H 2930 fec 3/4, tek une kjo rrezulton nder me te fortat e ketij sateliti me 96% ne DM.Ose 11220 V 27500
pershendetje kam nje pjat 120 cm kjo ne foto pra
ketu eshte ne 16 grad dhe sinjalin e kam 98% por dua qe tja vendos edhe 2 koka lnb d.m.th 3 gjithsej dua ta kem 16 e 19.2 edhe 42 posedoj edhe nje diseqc 4x1
une me heret kur e provova tja vendos 2 koka ne koken 16 e kisha sinjal ndersa ne koken 19.2 nuk kisha sinjal edhe kur e lidhsha drejt prej resiverit pa disqec e kur e la me nje koke d/m.th kur e silli me motor te gjith satelitet mi nxen prej 42 east deri ne 5 west , per me shume koka lnb mos duhet sateliti te ket ramje ende me posht ose edhe me lart pres nje pergjigja pasi gjith diten jam munduar sod
kokat qe i provova jan strong uuniversale 0.3 ndresa kjo qe ekam te vendosru eshte HD 0.1
hidhi nje sy fotos dhe mundohu ta imitosh ,ky shoku ketu shikon kater satelite te cilet jane:
- Parabola eshte 85cm
-diseqc 4x1
- [9E]
- [13E] [ ne qender lnb qe duket pak me perpara se te tjerat]
- [16E]
- [19.2E]
invertomulticonnect.jpg