Nqs ke mundesi, mund te afrosh aparatin satelitor me gjith TV te antena dhe ta provosh njehere me kabull te shkurter. Nqs sinjali nuk permiresohet ka mundesi ta kete fajin edhe diseku. Nqs sinjali permiresohet atehere ta kane fajin 3 lidhjet qe ke bere. Nuk di si i ke bere keto tre lidhjet e kabullit??? Por shikoi edhe njehere nje nga nje se mos nuk jane lidhur sic duhet ose ndonje fije e holle nga ato te jashtmet mund te kete kontakt me telin ne qender te kabullit. Ose, ose shikoi njehere kokat LNB se mos nuk i ke pozicionuar fiks.
nuk besoj se ke probleme te tjera pervec saktesimit te pozicionit te kokes ose pjates,sepse frekuencen 12480 eshte shume e veshtire ta kapesh pasi ka sinjal shume te dobet.dhe une qe kam motor mezi e kap.pra duhet te gjesh te tjerat me sinjal mbi 80% qe te kapesh kete frekuence,megjithese varet dhe cfare aparati ke sepse disa e tregojne shume sinjalin disa pak.per mua centro pak koken sille pak me perpara ose pjaten.kalofsh mire.
impjanti qe ke ne tarace te duhet te jete sa me shume cilesor qe te jete e mundur per xhepin tend
(ta kam thene edhe ne nje postim me perpara)
perndryshe do kesh probleme te ndryshme ne kapjen e frekuencave te ndryshme
duhet te fillosh qe nga kablli dhe lnb dhe deri te pozicionimi i sacit
jane gjera te vogla ne dukje por qe ndikojne ne rritjen ose uljen e nivelit te sinjalit
per mendimin tim me sacin qe ke duhet te fokusohesh te kapesh tre satelite ndersa te katertin satelit kape duke vendosur nje sac tjeter
klm
pershendete cuna , qe te ghitha argumentet qe thoni jan te drejta, por tia shpiegojm pak me arte cunit problòemin se keshtu me dyjet se po e bejm lemsh, atehr cuni ka problem me frekuencat ne radhe si na i shpiegon,ateher un do ta filloja njehr te shifia kabullin ne se eshte i mire , psh ne shqiperi kam pare kabull qe shitet per kabell antene, shum lehte ta kuptosh miaftojn vetem te jete piesa qendrore te jet baker , ka edhe nga to qe duken sikur jan baket por jan thiesht te lara me baker miafton vetem ta gervishesh pak me thuk dhe e shef, e dyta mund te maresh e te kontrollosh sinjiln nje e nga nje me radhe dhe shif sa perqinide te jep pa dishekun,shenoji keto te dhena dhe pastaj fillo per seri nga fillimi te vendosesh dishekun por keto prova duhete te behen me te njejten frekuenc qe e bere pa dihsek keshtu shef diferencen, por me sacin qe pome thua ti se besoj te kesh probleme un ete mendim kam, duhet pare ne se disheku cfar te dhenash ka dhe jepi te dhenat e njejta qe ka dekoderi dhe disheku provoje dhe na thuaj ciao
Pershendetje te gjitheve, dhe flm per mendimet dhe sygjerimet tuaja! Une u mundova te beja disa nga provat qe me that ju, si psh ta testoj sinjalin me kabull direkt bga koka, pra pa disq dhe pash qe disa frequenca e permiresuan sinjalin ndersa disa te tjera nuk arrita ti kap, u mundova dhe kokat lnb tju gjeja nje pozicion me te pershtatshem! mund te me thoni se cfare disequ mund te me kryej pune me mire dhe cfare lnb arrijne qe te kapin sinjalin ne maximum?
Ju falenderoj per ndihmen tuaj!
prsh
diseqc me te mire jane te markes SPAUN dhe CENTAURI
ndersa LNB me te mira jane ato te markes INVERTO dhe INVACOM
kablli me i mire per satelit eshte ai qe ka mbeshtjellese bakri
saci me i mire eshte ai i markes GIBERTINI
te tjerat varen nga montimi i sakte i impjantit
klm
Përshendetje për te gjith
Kam një problem me Satallit (SAÇ) ka disa dit me duket se e kaloj kohen kot edhe ne fund ska rezulatat, me ket Antene
Technisat-GIGATENNE-SATMAN-850
kur po shkoj te sattallit 19°e & 13°e nuk kam problem 2 sat bojn pa problem,kur po e kthej sat nga 16°e kta Sat 19°e 13°e po me humbin,vetem 16 °e bon,
Pytja ime esht me duhet te blej diqka extra per ket satallit Technisat-GIGATENNE-SATMAN-850,
Apo une jam tu bër diqka gabim që nuk po mundem ti bije një fije?
Antena: Technisat-GIGATENNE-SATMAN-850
Resiver: Dreambox 7020 Hd
Soft: Newnigma 3.2
cccam: 2.4
Technisat-GIGATENNE-SATMAN-850.jpeg
Ndoshta nuk kam mujt 100% me jav përshkru problem por shpresoj se ndokush e kupton
Ju falm per mirkuptim kalofshi një vikend të bukur.
prsh
mesa kuptoj une nga shpjegimi qe ke dhene ne postin tend ,te duhet te blesh nje lnb te holle dhe ta vendosesh ne mes 16 est ,pasta me dy lnb te tjerat anash kap 13 dhe 19,2 est
nese nuk mundesh tja arrish nje gje te tille atehere te ngelet te blesh tre lnb te holla dhe mbas kesaj nuk besoj se do kesh probleme me kapjen e ketyre tre sateliteve
arsyeja pse duhet te blesh tre lnb te holla eshte se:
KETO TRE SATELITE JANE REALIVISHT AFER NJERI TJETRIT ME TRE GRADE DIFERENCE DHE PER KETE ARSYE TE DUHET TE BLESH LNB TE HOLLA
klm