Originally Posted by
aldo224
Me behet qejfi qe po e beni interesante temen por ne kete situate qe je me erdhka shume keq miku im. Qe te te ngelen gjithe ata aparate ne arkiv nuk e shof si pune profesionisti kete gje, vertet qenke per te te qare hallin. Qe te shikosh dicka ne menyre pirate nuk do te thote se kjo gje eshte e perjetshme dhe ti e zgjidhe kete problem njehere e per gjithmone duke blere nje aparat edhe nese ky aparat mund te kete nje kosto te larte. Ti dhe une jemi thjesht individe me permasa profesionale te vogla dhe qe po mundohemi duke i vene ne pune aftesite tona tu vjedhim dicka atyre qe i krijojne keto gjera (inxhiniereve) qe e para kane shume me teper se ne aftesi dhe e dyta paguhen dhe vleresohen keto aftesi qe ata kane qe do te thote se kane nje fare pergjegjesie per ate qe krijojne nuk mund tu'a vjedhish keshtu pa pesuar asgje dhe pa pasur asnje shqetesim. Elektronika ecen me nje hap te papare ashtu sic e dime te gjithe dhe ajo qe del sot ne treg hidhet poshte nga nje e dyte qe del ne nje moment apo kohe te shkurter dhe nese ti je qefli ashtu si pretendon duhet qe ne njefare menyre te provosh gjithshka por ama jo te ngelesh ne vend numuro duke i mbajtur ne arkiv te gjitha ato sa ti provon. Kur gjerave i iken koha atehere atehere kete gje te paret qe e kuptojne jane profesionistet dhe ne arkiv gjerat i ngelen njerezve te thjeshte qe nuk e dine ca behet dhe qe nese i ngelen atehere ata dhe mund ta mbajne duke i bere abonim por ti dhe une nuk kemi per te bere ndonjehere kete "te bejme abonime". Une kam provuar shumicen e aparateve qe kane dale ne treg i kam provuar atehere kur ka qene koha e tyre dhe per aq sa ka qene i kam shijuar dhe me pas i kam hequr qafe dhe kam synuar perhere ate qe del e re nuk kam bere ate qe ke bere ti, normal qe ty keshtu te takon te flasesh sepse je demtuar ekonomikisht por qe ta thashe kjo nuk eshte pune e nje profesionisti. Aktualisht une po bej dicka me teper se tre muaj qe po e shijoj kete aparat i cili me eshte pergjigjur shume mire me programacionin qe ofron duke filluar nga emisionet, filmat, dhe sportet eshte i kendshem ne perdorim por nuk mund te them se eshte me i miri dhe kete juve nuk po e kuptoni. Sa do te vazhdoje kete nuk e di por edhe nese mbyllet nje tjeter do te dale ne treg sepse dhe nese do te ngelej pergjithnje dhe mua do te me merzitej dhe do te doja te provoja dicka te re. Une nuk jam me ate idene qe te marr dicka dhe me pas te ri dhe te fle gjume dhe ne te njejten kohe nuk eshte ne natyren time qe une vetem te shof TV besoj se edhe ti, ne duam dicka te re ta eksplorojme ti nxjerrim lezetin dhe me pas kerkojme dicka tjeter jo se kemi nevoje te shohim TV por sepse kemi ndjenjen e te eksploruarit te gjerave te reja. Une kam dhe aparat te Linux-it por nuk e shof si ndonje aparat te perkryer ashtu si e beni ju eshte nje aparat si gjithe te tjeret dhe mund te them me menu-ne me te keqe qe mund te jete ndonjehere por qe ne brendesi i kane vendosur ato qe ai ka nevoje dhe qe arrin te beje ate qe ne kerkojme une nuk e mohoj kete por ama nuk mund ta quaj dicka te perkryer dhe sidomos aparatin DM 500 qe perdorin te gjithe qe eshte dhe me i liri nga te gjithe tipet e DM qe jane ne treg por ama punen e ben kjo OK. Varet si e shihni ju.