Επειδή χθες το βράδυ, όταν απάντησα στον snakie, δεν το εξήγησα καλά, ας περιγράψω λίγο καλύτερα τι εννοούσα. Αναφέρομαι πάντα στο αρχείο "Try For All" το οποίο έχω την αίσθηση ότι έχει φτιαχτεί από το ίδιο άτομο/ομάδα που είχε φτιάξει και το "CY For Ever" στο οποίο περνούσε μια εικονική μάσκα πάνω από το Χασάν και το Πρόβατο για να μην επηρεαστούν, δήθεν, όταν θα έφτανε η ώρα να πάρουν τα τελευταία "δολοφονικά" updates, ώστε να μην σταματήσει να νιαουρίζει η γάτα, κάτι που προφανώς δεν έγινε ποτέ.
Πάμε τώρα στην ανάλυση του "CY For Ever", έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ και μέσα από ένα πείραμα που έκανα πριν μερικές ώρες.
Έχει μέσα 3 γραμμές:
Η όλη λοιπόν ιστορία γίνεται με τα ψηφία FFFFF1 (μάλλον εκ παραδρομής έχουν αναφέρει μόνο τα 5 F) που βρίσκονται μέσα στη γραμμή. Αν κάποιος αντικαταστήσει αυτά τα ψηφία και βάλει 6 άλλα της αρεσκείας του και μετά στείλει εκ νέου τη γραμμή (String To Send To Card), θα παρατηρήσει ότι θα αλλάξει το Prov00 και θα γίνει κάτι άλλο (όχι τα 6 ψηφία που έχουμε ορίσει μέσα στη γραμμή, γιατί όταν στέλνουμε την εντολή αυτή αποκρυππτογραφείται). Αν λοιπόν πάρει το νέο Prov00 που δημιουργήθηκε, το αντιγράψει μέσα στη γραμμή (στη θέση που ήταν το FFFFF1 και τώρα βρίσκονται τα 6 ψηφία που ορίσαμε νωρίτερα) και στείλει και πάλι τη γραμμή (String To Send To Card), θα παρατηρήσει ότι πλέον το Prov00 έγινε αυτό ακριβώς που είχε ορίσει στην αρχή.
Δηλαδή αν π.χ. θέλουμε να δημιουργήσουμε Prov00 123456, θα αντικαταστήσουμε το FFFFF1 στην τρίτη γραμμή με το 123456 και θα τη στείλουμε με το EMK (String To Send To Card). Θα εμφανιστεί τότε ως Prov00 το 93AAAF. Αντιγράφουμε το 93AAAF στη θέση του 123456 (εκεί που πριν ήταν το FFFFF1) και στέλνουμε πάλι τη γραμμή με το EMK. Πλέον το Prov00 θα γίνει 123456!
Με λίγα λόγια, όποιος έφτιαξε το αρχείο, στην ουσία προσπαθεί (μάλλον με μπακαλίστικο τρόπο) να μας μάθει την τεχνική για να βάζουμε "καρφωτό" πρόβατο της αρεσκείας μας σε κάθε γατούλα. Η μέθοδος επίτευξης της αλλαγής του προβάτου είναι απόλυτα επιτυχής και μπορεί να γίνει για κάθε τύπο γάτας, αλλά έχω την αίσθηση ότι η αλλαγή αυτή δεν μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για το λόγο που εξήγησε νωρίτερα το βράδυ ο xaniaras με τα group keys. Πάντως, το ότι μάθαμε να αλλάζουμε από μόνοι μας το πρόβατο και να το κάνουμε ότι θέλουμε είναι από μόνο του ένα ωραίο παιχνιδάκι