Originally Posted by
anesti01
une e km perdore me dreamin e pare sifteamin ne versionet 2,3 dhe a,b,c, por gjithmone kisha probem me ngrirjen e figures.Imagi qe kisha une (gemini 4,6 i modifikuar) funksiononte shume lehte, vetem nese beja ristart me vononte nja 10 minuta per tu rikthyer.Tashti le te kthehemi tek tema.
E lidha LNB tek hyrja e tunerit te digitalbit dhe daljen e tij e lidha me hyrjen e tunerit te dreamit.Ndeza digitalbin por pa pare se ne cfar sateliti eshte sitonuar ai, pra kam nje vlere X volt ne lnb.E futa dreamin ne kerkim dhe funksionoi duke me fute nja 600 kanale si Rai sky etj.Pa e pare gjithmone ndryshova satelitin ne digitalb , pra per te pase nj vlere tjeter x2 volt ne lnb dhe futa perseri ne kerkim dreamin.Tashti me futen 300 canle te reja ndermjet te tjerave dhe ato greket.Cfar ka ndodhe?Ne kete rast une perdor nje tuner te jashtem, apo shfrytezoj vetem diapazonin e ushqimit 12-18v ?Nese eshte kjo e fundit atehere tuneri i dreamit nuk ka difekt por vetem sistemi i ushqimit te LNB.Mata vleren e sigureses dhe ishte rreth 5 ohm, atehere saldova nje fije teli , por dhe kjo nuk me dha rrezultat.