dhe mu ne elbasan me nje pjate 80 cm mi kap te gjitha ne Turksat perfshire dhe FARDA po nuk kam pengesa para
dhe mu ne elbasan me nje pjate 80 cm mi kap te gjitha ne Turksat perfshire dhe FARDA po nuk kam pengesa para
mirembrema cuna spo shoh me kanalin shqipja master cu bo?
Pershendetje,f.l.m per te gjitha pergj.do desha te pyesja dhe per nje problem tjeter.Shikoj dhe badr 26 disa frek.por nuk me kap frek.Irib tv3 kush mund te me tregoje cfare madhesie e do pjaten.
Pershendetje.Kam nje SAT+ te vjeter.Kujtoj se ne fillim mund te fusja kodet mediaguard seca te cilat rinovohen cdo 3 muaj,tani se di si tja bej se e kam harruar.A mund te me ndihmoje ndokush?
seca e hap dhe sot.jane postuar ca softe per sat+.shiko po tek seksioni shqip
nje pjese e kanaleve te ketij sateliti shikohen me sac 80 cm ndersa per ti pare te gjitha ne shqiperi te duhet nje sac 180 cm
te duhet edhe te shikosh kendin lart-poshte (jo majtas-djathtas apo lindje-perendim)
duhet te kesh parasysh qe prane ketij sateliti ndodhet edhe nje tjeter satelit ne pozicionin 25,5 grade ne lindje dhe quhet EUTELSAT-EUROBIRD 2
E vertete qe valet vijne deri ne Europe per nje pjese te frekuencave te ketij sateliti.Bile valet teorike mberrijne deri ne Shqiperi. Por ceshtja eshte se duhen mare parasysh disa elemente te tjere si fjala vjen pozicionimi ekstrem ne perendim i keti sateliti. Sa me ne skaj te jete pozicioni satelitor aq me i ulet kendi vertikal i paraboles dhe aq me ekstrem poralizimi i LNB (ose ajo qe i themi rendom rotullimi i kokes LNB). Psh, ne rastin e Shqiperise kendi vertkal i paraboles per kete satelit eshte vetem 0.4° qe i bie qe parabola me shume te 'shofi' nga toka sesa nga qielli. Dhe sic e dime sinjali ne fillim perplaset ne siperfaqen e paraboles dhe me pas ne LNB, ne rastin tone siperfaqja e paraboles qe 'shef' nga sinjali eshte fare fare e vogel(per shkak te kendit te ulet). Sa me e madhe parabola aq me shume ritet siperfaqja qe sinjali duhet te perplaset.
Psh kjo foto me poshte tregon se mund te kapim sinjal ne Tirane edhe me parabole 90cm. Por kjo eshte vetem teorikisht se praktikisht eshte e pamundur. Ndoshta eshte e mundur me parabole gjigande 4-5m ndoshta edhe me shume. Ma ha mendja se mund te kapet me lehtesi ne Portugali,Spanjen Perendimore, Francen Perendimore dhe ne Britanine Veriore duke perfshire edhe Irlanden.
58°E.png