Pairing nuk është asgjë, NDS dhe N3 e kane perdorur një sistem binjakëzimi per nje kohë të gjatë që përfshin boxkey, dhe nuk ndaluan asgjë.
Oscam dhe newcs punon ne rregull duke përdorur boxkeys, problemi është se tani ata kane implementuar një çelës të veçantë hardweri, dhe programuesit e Oscam pohojnë se nuk mund te bejne asgjë për ketë.
Nuk mund te behet asgjë nga ana e softwerit, do të duhet të jetë një zgjidhje hardweri, pastaj për implementimin e softwerit të duhur, si ata bënë për N3 (kujtoni çelësi RSA është LEXUAR duke përdorur JTAG nga CPU kryesor i receiverit te ciftzuar)
Lexoni me kujdes me lart, bera nje Hulumtim per Pairing, dhe gjeta ne nje forum kete, nga sa kuptoj une, dhe nga diskutimet atje, mund te them se kjo pune nuk do jete e lehte, mos te shikojme endrra me sy hapur, psh, une kam pare nje interviste ne You Tube te personit qe hapi Nagra 2, dhe vetem paisjet qe kishte kushtonin nja 150.000$, keto pune duan shume para, shume paisje dhe shume kohe, dhe njohuri te jashtezakonshme ne kete fushe, dhe te them te drejten, nuk besoj se dikush mund ta beje kete pune ne Shqiperi apo ne keto vendet perreth, nuk besoj se DGA HD eshte thyer, dhe te them te drejten UROJ qe Pairing mos ta implementojne dhe kompani te tjera ne te ardhmen, kaloni mire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!